שתף קטע נבחר

יצאה לטרק בגיל 60 ונקלעה לאסון: "הפכתי לכדור שעף מצד לצד"

דפנה קופר נסעה לטייל בנפאל עם קבוצה של 14 ישראלים בשנות ה-60 לחייהם. המסע המופלא הפך לסיוט והסתיים היום עם נחיתתה בישראל. "עמדנו במקדש לפני הרעש ואחרי כמה דקות הוא הפך לתל אבנים"

"התחילה רעידה מטורפת. אי אפשר לשלוט בגוף. הפכתי לכדור שעף מצד לצד". זהו סיפורה האישי של דפנה קופר מרחובות, שנסעה עם קבוצה של 14 ישראלים בני יותר מ-60 לטרק שהיה אמור להיות מופלא, אך הוביל מהר מאוד ללב אחד מהאסונות הגדולים בהיסטוריה שגבה את חייהם של יותר מ-4,000 בני אדם נכון לעכשיו.

 

קופר נחתה היום (ב') בישראל יחד עם תינוקות הפונדקאות ששבו ארצה. ל-ynet היא מספרת על הרגעים הדרמטיים שחוותה בטיול. "נחתנו בנפאל ביום חמישי, נסענו לטרק של כמה ימים והיינו אמורים להמריא לפני רעש האדמה להרי ההימלאיה, אבל הטיסה לא המריאה בגלל עננות".

 

האסון בנפאל - כתבות נוספות:

נפאלים בישראל: "החיים נהרסו, עולמנו חרב"

ישראלים תקועים בטרק בנפאל: "אנחנו בסכנת חיים"

תקועים בכפר בנפאל: "באפיסת כוחות"

 

בעודם מטיילים בקטמנדו כמה דקות לפני רעש האדמה הראשון שהורגש ברמה של 7.9 דרגות בסולם ריכטר, הגיעה הקבוצה לאזור המקדשים. "יצאנו מכיכר דורבר והלכנו למקדש האלה החיה. היינו במעין פטיו שמעליו אין גג ואז התחילו הרעידות המטורפות. מישהו צעק לי לשמור על הראש. זה היה מטורף ולקח נצח. אמרו לי שזה היה 20 שניות וזה נראה כמו חצי שעה".

 

קופר מספרת כי כשהסתיימה הרעידה הורו להם לצאת מהמקדש והחלו רעידות משנה. "כולם צעקו - מוכרחים לברוח מכאן ואיך שיצאתי החוצה ראיתי אבק וכל הכיכר הפכה לעי חורבות. המקדש בכיכר, שבו היינו כמה דקות לפני הרעידה, הפך לתל אבנים. כשיצאנו היו שם 60-50 איש וכולם נעלמו מתחת להריסות. חמש דקות לפני כן המקדש עמד ופתאום הרס וחורבן", סיפרה קופר.

רגע אחד עמד מקדש, ברגע שני הפך לעי חורבות (צילום: דפנה קופר) (צילום: דפנה קופר)
רגע אחד עמד מקדש, ברגע שני הפך לעי חורבות(צילום: דפנה קופר)

אנשים ברחובות נותרו ללא כלום (צילום: דפנה קופר) (צילום: דפנה קופר)
אנשים ברחובות נותרו ללא כלום(צילום: דפנה קופר)

 (צילום: דפנה קופר) (צילום: דפנה קופר)
(צילום: דפנה קופר)

בכניסה לשגרירות הישראלית בקטמנדו (צילום: דפנה קופר) (צילום: דפנה קופר)
בכניסה לשגרירות הישראלית בקטמנדו(צילום: דפנה קופר)

קבוצת ישראלים בני יותר מ-60 יצאו לטרק שהשתבש ()
קבוצת ישראלים בני יותר מ-60 יצאו לטרק שהשתבש

כאן לא הסתיימה הבהלה. "כולם רצו מהבניינים החוצה בגלל רעידות המשנה. היו צעקות וצרחות, ארבע שעות של היסטריה, אנשים צעקו כמו מטורפים ורצו על החורבות כדי להוציא אבן ועוד אבן. לא היה חשמל בכל העיר. הלכנו ברחוב וראינו אנשים מוציאים גופות מההריסות. אין שירותי הצלה, אין אנשים שיודעים איך להתמודד עם זה, תורים לקבלת מים. אלפי נפאלים איבדו בשניות את כל מה שהיה להם".

 

קבוצת המטיילים המבוגרים בילתה את הלילה בלובי של מלון. "כמובן שלא יכולנו להיכנס ממש פנימה בשל חשש מרעידות משנה. כל כמה דקות הייתה עוד רעידה ורצנו החוצה. לא ישנו. הייתה היסטריה מטורפת", היא משחזרת.

 

לדבריה, בשלב זה יצרו עם הקבוצה קשר מהשגרירות הישראלית וקראו להם להגיע למבנה השגרירות בקטמנדו. "הגענו לשגרירות אתמול בצהריים והיו שם 170 חבר'ה צעירים עם התינוקות והפגים. לקחתי תינוק אחד רק בשביל לעזור וזה מה שהרגיע אותי. התחילה עוד פעם רעידה חזקה. אבל היה לי תינוק בידיים והיה למי לדאוג וזה פחות השפיע עליי".

 

קופר עזרה למשפחות עם התינוקות במהלך הטיסה חזרה לארץ. "אמרו לנו שארבעה מאיתנו יחזרו עם הפגים בשביל לעזור. אולי כי קודם שמרתי על הפג, אז אמרו לי בואי תמשיכי להיות 'סבתא מאמצת'. בכאב לב נטשתי את החברים שלי שם. הם עדיין לא יודעים מה קורה ומתי הם חוזרים ואני מאוד מקווה שיהיה איזה ג'מבו שיביא אותם כי זה לא פשוט להיות שם".

 

היא אומרת כי הישראלים שנפגשו סייעו זה לזה. "השגריר היה מקסים, אין על הישראלים, ראינו כל מיני אנשים ומכל מיני עמים ואף אחד לא ידע מה לעשות. אצלנו ידענו שכשנגיע לשגרירות יטפלו בנו וכך היה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דפנה קופר
ההרס שתיעדה קופר
צילום: דפנה קופר
מומלצים