שתף קטע נבחר

חולץ 80 שעות אחרי. אחרים פחות ברי מזל

ארבעה ימים אחרי האסון והסיכויים למצוא ניצולים חיים בין ההריסות הולכים ומתמעטים. בשעות הערב הצליח צוות צרפתי-נפאלי לחלץ אדם ששרד 80 שעות בחדר עם 3 גופות. למשפחת מוהאט היה פחות מזל: פרסמשה בת ה-14 נמצאה אחרי שעתיים של ניסיונות חילוץ מסובכים - ללא רוח חיים

ככל שהשעות נוקפות, ממשיך לעלות מניין ההרוגים ברעידת האדמה שאירעה בשבת בנפאל. אולם בעוד נפאל מנסה להתמודד עם האסון הכבד שאירע בשטחה, שגבה את חייהם של יותר מ-5,057 בני אדם, משב רגעי של תקווה נשב אתמול (יום ג') כשצוות חילוץ נפאלי-צרפתי הצליח לשמוע מבעד ההריסות צעיר בן 28 ולחלץ אותו, 80 שעות אחרי הרעש. 

 

עוד חדשות בעולם :

בולטימור, היום שאחרי: האש שככה, עוצר לילי

איראן עצרה ספינת משא של חברת מארסק

שמה ברקס ללבנונים: המורה הראשונה לנהיגה

 

ראש הממשלה סושיל קוירלה אמר לרויטרס כי מניין ההרוגים עשוי להגיע ל-10,000 משום שאין עדיין מידע על היקף ההרס והנפגעים באזורים המרוחקים. אם מניין הנספים אכן יזנק הוא יעבור את 8,500 האנשים שמתו ברעידת האדמה ב-1934. במקביל, מסרה נפאל לסוכנויות הסיוע כי אין לה צורך במשלחות חילוץ זרות נוספות שיסייעו למצוא ניצולים, משום שהממשלה והצבא יכולים להתמודד בעצמם עם המשבר. מומחים מעריכים כי הסיכויים למצוא ניצולים חיים בהריסות הולכים וקטנים.

 

רישי קאנל, שהה בבניין קומות שהתמוטט בקטמנדו בחלל אחד עם שלוש גופות. במהלך השעות הרבות מאז הרעידה בילה באותו החדר ללא אוכל או מים. "נראה שמה שהחזיק אותו בחיים זה רק כוח רצון", אמר ד"ר אקילש שרסטה, שטיפל בו. קאנל היה בקומה השנייה בבניין בן שבע קומות כשרעידת האדמה החלה. הקומות העליונות נותרו כמעט שלמות והצוותים החל לחפור מטה כששמעו מישהו צועק לעזרה ועונה לשאלות בנפאלית. במשך חמש שעות עבדו הצוותים על חילוצו. הרופא סבור כי רגליו נשברו.

 

אולם רבים אחרים פחות ברי מזל. דאיירם מוהאט חזה במחלצים הנפאלים שולפים את בתו בת ה-14 מההריסות ביתם. אולם היא כבר לא הייתה בין החיים. ומוהאט התמוטט על הרצפה ומירר חרישית. "היא הייתה הכול בשבילי, היא לא עשתה אף פעם רע למישהו", סיפר מוהאט לאחר שהיה עד לחילוץ המייגע שנמשך שעות וכלל שימוש בכלים טכניים וכן בידיים חשופות.

ערב ירד על נפאל, שוב ישנים בחוץ לצד מדורות (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
ערב ירד על נפאל, שוב ישנים בחוץ לצד מדורות(צילום: רויטרס)

קרובי משפחת מוהאט מקבלים את הבשורה המרה (צילום: AFP) (צילום: AFP)
קרובי משפחת מוהאט מקבלים את הבשורה המרה(צילום: AFP)

בתו של מוהאט (צילום: AFP) (צילום: AFP)
בתו של מוהאט(צילום: AFP)

גופת הנערה נשלפת מההריסות (צילום: AFP) (צילום: AFP)
גופת הנערה נשלפת מההריסות(צילום: AFP)

משפחת מוהאט, שמתגוררת בשכונה הצפופה בלאג'ו שבבירת נפאל, שהתה בביתה כשהרעידה היכתה את האזור. רק מוהאט היה בדיוק בעבודה. כל אנשי הבית הצליחו לברוח מהמבנה, מלבד פרשמסה ודודתה צ'אנדרוואטי מוהאט. "הכול קרה כל כך מהר. הבית התמוטט בזווית", סיפר האב.

 

"מרבית הכובד התרסק על קומת הקרקע. במשך יומיים צעקנו והמשכנו ולצעוק את שמותיהם אך לא הייתה שום דרך להיכנס מעבר לשרידי הבית או אפילו להציץ". מוהאט ביקש שוב ושוב מצוותי החילוץ להמשיך ולאתר את פרשמסה. הוא סירב לאבד תקווה שאולי, למרות הכול, היא שרדה.

 

"למה לא הייתי פה כדי להוציא אותה?"

תחילה, בקשותיו נענו בסירוב משום שהמחלצים חששו שרעשי המשנה יסכנו עוד יותר את המצב. בסופו של דבר, אתמול בבוקר הגיעו הצוותים לשכונה והחלו במלאכה שדרשה כוח מסיבי משולב עם זהירות קיצונית. קהל סקרנים חיכה לראות אם הצוותים יצליחו למצוא דבר בין הסבך. "לא שמענו כלום מאז שהבית התמוטט", סיפרה דודה אחרת של פרשמסה. "אני לא יודעת אם היא בחיים, אולי היא כן, אבל אם כך, אני לא מבינה מדוע לא ענתה לקריאותינו".

 (צילום: gettyimages) (צילום: gettyimages)
(צילום: gettyimages)

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)
 

כשאחד המחלצים הצליח להשתחל פנימה ולהוציא החוצה כמה אלבומי תמונות, השתררה שתיקה במקום. "תראו אותה, הנה בתי", אמר מוהאט, בעודו מנקה את האבק מהזכוכית שנותרה שלמה. "תראו את פניה. למה לא הייתי פה כדי להוציא אותה החוצה?", שאל באכזבה. כשהחל לדבר על השאיפות האקדמיות של בתו, התקרב אליו אחד מאנשי הצוות ולחש באוזנו: "מצאו אותה. היא מתה. מתה. מה לעשות כעת?". בני משפחתו של מוהאט התקרבו אליו. כמעט שעתיים מאז החל, מאמץ החילוץ הסתיים. "היא הלכה", בכה בעצב.

 

בתוך כך, פרסם אתמול האו"ם כי לפחות 8 מיליון בני אדם הושפעו מרעידת האדמה בסוף

 השבוע האחרון. לפי נתוני האו"ם, 1.4 מיליון זקוקים למזון, אך האתגר העיקרי הוא להגיע אליהם. ג'יימי מקגולדיק, מתאם פעולות האו"ם בקטמנדו, אמר לעיתונאים כי מתוך שמונה המיליונים, שני מיליונים מתגוררים ב-11 המחוזות שנפגעו הכי קשה ברעש.

 

יותר מ-72 שעות אחרי הרעש, "מצבם של רבים עדיין קשה מאוד" במיוחד בכפרים ובעיירות המרוחקים מהבירה. האתגר הוא אספקת ציוד ומזון לכפרים הקטנים שבאזורים ההרריים. לאחר טיסה מעל העיירה דוליקל שבצפון עמק קטמנדו, הוא מעריך כי לפחות 40 אחוזים מהבתים ניזוקו.

 


פורסם לראשונה 28/04/2015 23:07

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
מצפים ומתאכזבים. מול ניסיונות החילוץ בנפאל
צילום: AFP
מומלצים