שתף קטע נבחר

רק בישראל: איך נחלצו מדינות העולם לסיוע לאזרחיהן בנפאל?

מול משלחות החילוץ והסיוע הגדולות מישראל, הסתפקו אחרות במעורבות קטנה יותר: צרפת שלחה 11 אנשים, אוסטרליה תרמה כסף. צפו בדיון באולפן

ההתייחסות הציבורית והממשלתית של ישראל לאזרחיה שטיילו בנפאל בזמן רעידת האדמה הקטלנית שאירעה בשבת הדגישה כצפוי סולידריות המוכרת מאירועים דומים בעבר. הדבר עולה גם מהשוואה כמותית מול מדינות אחרות לגבי היחס שבין מספר המטיילים ומנותקי הקשר של כל אחת מהן לבין כוחות החילוץ והסיוע ששלחה לקטמנדו. צפו בדיון באולפן ynet:

 

כ-2,000 אזרחים ישראלים שהו בנפאל במהלך רעידת האדמה, רובם הגדול חולץ ועדיין ממתין לטיסה ארצה. נכון לעכשיו נותר רק מנותק קשר אחד והוא אור אסרף. לחילוץ האזרחים העמידה ישראל ארבעה מטוסים, וכן מסוקים וג'יפים שנשכרו למטרה זו. בנוסף נשלחו 200 אנשי צוות רפואי ו-95 טון ציוד רפואי והוקם בית חולים שדה.

לעומת זאת, 1,400 אזרחים צרפתים שהו בנפאל בשבת ונכון לעכשיו עומד מספר מנותקי הקשר על 676. כמו כן ידוע על שני הרוגים. צרפת שלחה 11 אנשי רפואה ומטוס עם ציוד רפואי.

 

אוסטרליה ידעה על 549 אזרחים שלה בנפאל בזמן רעידת האדמה, מתוכם יותר מ-300 מוגדרים מנותקי קשר. היא העניקה סיוע כספי של 3.9 מיליון דולר.

 

4,000 אזרחים סינים שהו בנפאל במהלך רעידת האדמה ו-683 עדיין מנותקי קשר. לחילוץ האזרחים העמידה סין טיסות צ'רטר ושיגרה משלחת של 62 איש ו-3 מיליון דולר.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יואב זיתון
מטוס אל על בקטמנדו, השבוע
צילום: יואב זיתון
מומלצים