שתף קטע נבחר

בנק ישראל מנסה לשמור על שער הדולר

מאז הותרת הריבית בידי הוועדה המוניטארית על 0.1%, בנק ישראל מציל את הדולר מצניחה חופשית. השער היציג: 3.87 שקלים, לאחר שבשלושת הימים האחרונים רכש הבנק חצי מיליארד דולר. ובעולם, ממתינים בדריכות למוצא פיה של הנגידה האמריקנית, ג'נט יילן על מועד תחילת העלאת הריבית בארה"ב

הדולר ניצל מקריסה בזכות בנק ישראל שהתערב באגרסיביות בשוק המט"ח אל מול התחזקות השקל. במהלך יום המסחר הוא רכש 400 מיליון דולר והירידה נבלמה מכמעט אחוז לרמה של-0.56%. בסיום יום המסחר נקבע שערו היציג  על 3.87 שקלים. האירו לעומתו עלה ב-0.19% ושערו היציג נקבע על 4.26 שקלים.

 

עוד בערוץ שוק ההון

התערבות אגרסיבית של בנק ישראל במט"ח

דו"חות מאכזבים לטוויטר; המניה צנחה

 

גם ביומיים הקודמים התערב הבנק המרכזי בשוק, אולם בסכומים נמוכים בהרבה - כ-50 מיליון דולר בכל אחד מהם, ובסך הכול כ-100 מיליון דולר.

 

מה גרם לירידה החדה בשער הדולר?

"למרות שרוב החזאים ציפו שלא תהיה הורדת ריבית של בנק ישראל, הייתה ציפייה בקרב הבנקים הזרים שגם אם לא תהיה הורדת ריבית, תהיה התייחסות מסוימת לנושא שער החליפין", אומר רוני גיטלין מלאומי שוקי הון. "ברגע שהדבר לא קרה, היו בשוק מכירות של גופים זרים ואף ראינו סקירות של בנקים אשר מבטלים את המלצתם לקניית דולר שקל. כל זאת הוריד את הדולר שקל לרמה הזאת".

מה יעצור את ירידת הדולר? (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
מה יעצור את ירידת הדולר?(צילום: shutterstock)
 

בעולם ממתינים בדריכות למוצא פיה של הנגידה האמריקנית, ג'נט יילן הערב ובשוק מצפים לשמוע רמיזות ברורות יותר ביחס למועד תחילת העלאת הריבית בארה"ב מה שעלול לשנות את המגמה בין הדולר למטבעות בשוק העולמי.

השער אליו שואף האירו כנגד הדולר, 1.1, הוא לדברי אנליסטים לא מוצדק כלכלית.

 

"בקרוב אני צופה שנראה את מגמת היחלשות האירו נמשכת ואת הדולר מתחזק לכיוון נקודת השוויון בין המטבעות, על רקע הזרמת הכספים לתכנית ההרחבה שהשיק ה-ECB, (הבנק המרכזי האירופי) אז גם נראה את הדולר שקל חוזר שוב לרמה של 4 שקלים", ליאור קידר, סמנכ"ל ההשקעות בברק בית השקעות.

 

קידר התייחס הבוקר לנפילות בשוק המט"ח וציין כי להערכתו, המגמה הכללית בדולר תמשיך להיות חיובית. "יש כרגע אובר-שוטינג מוגזם בשוק המט"ח המקומי. הספקולנטים מגיבים באגרסיביות להותרת הריבית על כנה והתגובה של בנק ישראל אינה מספקת".

 

הסיכוי לריבית שלילית גדלה

במידה והשקל ימשיך להתחזק מול המטבעות העיקריים, האינפלציה השנתית תישאר ברמה אפסית ובמקביל לא יסתמן שיפור של ממש בפעילות הכלכלית במשק בזמן הקרוב, קיימת אפשרות שבנק ישראל ימשיך וינקוט בצעדים מוניטאריים מרחיבים נוספים בטווח הקצר, כך אומרים כלכלני לאומי. בין הצעדים שעומדים על הפרק: הקלה כמותית (דרך שוק המט"ח ולא דרך שוק האג"ח), והפחתת ריבית נוספת, אולי אף לשיעור שלילי (מדיניות שנהוגה במספר מדינות באיחוד המוניטארי האירופאי, שבדיה, דנמרק ושוויץ).

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
דולרים כסף שטרות דולר צמיחה כלכלה מטבעות
צילום: shutterstock
מומלצים