שתף קטע נבחר

סיוט בשלושה צבעים: ביקור זוגי באיקאה

פסיכולוגית בשם ד"ר דורבסולה הגדירה השבוע את איקיאה בתור "מפה של סיוט זוגי". מבט מדוקדק יותר מצא שהיא לא רחוקה כל כך מן האמת: בסקר שנערך בנושא, 46% מהזוגות הגדירו את הביקור בחנות כחוויה מתסכלת ו-12% מהזוגות אף שקלו פרידה בתום הביקור. זוגיות ורהיטים, סיפור אכזבה

 

 

החיים מציבים בפני זוגות צעירים מספר אתגרים של להיות - או לחדול. אם השכלתם לדלג מעל המשוכה בשלום כנראה שנועדתם להיות ביחד לנצח, עד האתגר הבא לפחות. אחד מהם הוא נסיעה משותפת לחו"ל, שמאלצת את הזוג הצעיר לשהות יחד כל יום, כל היום, ולהעמיד פנים שהם נהנים בחופשה רומנטית קסומה בזמן שהם זוממים לחסל את בן זוגם עוד בטרם צחצח את שיניו.

 

אך אתגר הזוגיות הרציני דווקא מגיע ברגע השיא של ההתאהבות, כאשר בני הזוג מחליטים שהגיעה השעה לעבור לגור ביחד. ההחלטה הזאת לרוב מסתיימת בביקור באיקאה, והיא לא היחידה שעשויה להסתיים. מסתבר שביקור באיקאה מסוכן לא רק לכיס שלכם, אלא גם למערכת היחסים שלכם, ואם לא תיזהרו, לא יהיה לכם מה לעשות עם הריהוט שזה עתה קניתם לדירה החדשה.

 

 (איור: תומר חג'ג') (איור: תומר חג'ג')
(איור: תומר חג'ג')

 

מפה של סיוט זוגי

בכתבה שהופיעה השבוע ב-Wall Street Journal מתארת הפסיכולוגית הקלינית ד"ר דורבסולה את איקאה כ"מפה של סיוט זוגי", לא פחות ולא יותר. לכאורה, ביקור באיקאה אמור לייצר תחושת אופוריה בקרב בני הזוג המעצבים יחדיו את תחילת חייהם המשותפים ומציירים בדמיונם כיצד הנ"ל יראו. אך דווקא כאן גם מתגלות הבעיות. ההליכה דרך המטבחים מציפה נושאים רגישים, כמו מי בבית אחראי לרוב על הבישולים, ומרגע שחלפתם דרך החלק של חדרי הילדים - נולד (מזל טוב!) סט חדש של נושאים לדיון.

 

אם הייתי צריכה למצוא ייצוג אחד להליכה לאיקאה, כנראה שהיה זה כפתור ה-Fast Forward בשלט. גם ביקור זריז בחנות (עד כמה שחצי יום יכול להיות זריז) יוביל אתכם דרך כל המחלקות האפשריות לבית ודרך כל תחנות החיים הצפויות לכם בעתיד. כסרט נע קמעונאי יחלפו מול עיניכם טעמים שונים, חוסר הסכמה וחוסר נכונות להתפשר, התאהבות שהופכת לשגרה ותשוקה שמסתיימת בבהייה משותפת בטלוויזיה על ספה בדגמים אחידים, בשלשה צבעים לבחירה.

 

 

 

מה שנראה מעל פני השטח כויכוח על צבע של כוננית, הוא לרוב על נושאים אחרים לחלוטין. מתחת לפני השטח, הויכוח הוא למעשה על עד כמה אני, הנוחות והאושר שלי חשובים עבור בן או בת הזוג שלי, ואם אני מתעקשת שאני רוצה ספה כחולה עם נקודות אדומות, וזה חשוב לי, אז למה זה לא מספיק חשוב גם עבורו?!

 

 (איור: תומר חג'ג') (איור: תומר חג'ג')
(איור: תומר חג'ג')

 

כך למשל, מתארת נעמה, שעברה זה עתה להתגורר עם בן זוגה הטרי: "האיקאה הראשון שלנו היה זוועה. אני לא חובבת עיצוב הבית והוא ממש אוהב, ועשינו את הטעות של להגיע לשם בצפיפות של מוצאי שבת. הוא שאל את דעתי על כל מיני פריטים, ומרוב אנשים הייתי אפאטית וחסרת סבלנות. בסדר, לא משנה, תבחר מה שאתה רוצה, אמרתי לו".

 

 (איור: תומר חג'ג') (איור: תומר חג'ג')
(איור: תומר חג'ג')

 

"בדרך חזרה הביתה הוא התעצבן ושאל למה לא הבעתי דעה ולא שיתפתי פעולה. הוא כעס עליי וחשב שלא אכפת לי מהבית שלנו. שבועיים לאחר מכן חזרנו לשם וכבר היה נחמד כי יצאתי מגדרי לשתף פעולה והשתדלתי להביע דעה".

 

 (איור: תומר חג'ג') (איור: תומר חג'ג')
(איור: תומר חג'ג')

 

12% מהזוגות הודו: "נפרדנו בגלל איקיאה"

זוגות רבים מגיעים לאיקאה משום שהם עוברים דירה או משפצים את הבית, אירועים שהם, לכשעצמם, מאד מלחיצים. סקר שנערך כבר בשנת 2013 מצא כי 46% מהזוגות שמשפצים את הבית מצאו את החוויה מתסכלת, ו-12% מהזוגות הודו שהם שקלו פרידה או גירושין במהלך השיפוץ. קניית הרהיטים המשותפת, אם כן, עבורם, היא בגדר קש על גבי מיטה, שידה, וילונות וגופי תאורה המונחים על גב הגמל.

 

המקור המרכזי לסטרס בין בני זוג התגלה כסגנונות מתנגשים, כאשר שליש מהנחקרים לא אהבו את סגנון העיצוב של בן זוגם. 76% מהם לא התביישו לומר את דעתם לבני זוגם, אבל כנות לא עוזרת להפטר מהפריטים המכוערים של בן הזוג. קרוב לחצי מהנחקרים דיווח שהם נשארו תקועים עם הפריטים השנואים עליהם אך אינם רשאים להשליכם מהבית, ורק 20% השליכו אותם, בניגוד גמור לרצונו של בן הזוג.

 

 (איור: תומר חג'ג') (איור: תומר חג'ג')
(איור: תומר חג'ג')

 

אגב, אם בחירת רהיטים משותפת אינה מעמידה מספיק מכשולים בפני בני הזוג, הרי שעליהם לבלות גם מספר שעות בהרכבתם. למראית עין, מדובר במטלה פשוטה, עד כדי כך שלרהיט מצורפת חוברת איורים שנראית יותר כמו הציור השבועי לילד מאשר כמו ספר הדרכה. ואולי כאן נעוצה הבעיה.

 

 (איור: תומר חג'ג') (איור: תומר חג'ג')
(איור: תומר חג'ג')

 

 (איור: תומר חג'ג') (איור: תומר חג'ג')
(איור: תומר חג'ג')

 

 

בתחילת ההרכבה הם עשויים להרגיש בעלי תושייה כמו מקגיוור, המייצר פצצת אטום משני אטבי כביסה ודיו למדפסת. כמה שעות מאוחר יותר הם סתם מרגישים כמו אידיוטים הרובצים בינות מאות כפיסי עץ המסרבים להתחבר לכדי ארונית. בסופו של דבר, תסתיים מלאכת ההרכבה באחד משני מצבים: עם בורג אחד מיותר או עם בורג אחד חסר.

 

תהליך הרכבת הרהיטים יגרום לכם להתגעגע לויכוחים בחלל התצוגה. לפי נתונים שנאספו ממחקר צרכנים שכלל 7000 אנשים, 17% מהאנשים שהרכיבו את הרהיטים בעצמם העידו על כך שהם תמיד נקלעים לעימותים זוגיים, לעומת 6% בלבד שנקלעים לעימותים בעת הקניה המשותפת. במילים אחרות – שיהיה לכם בהצלחה.

 

 

האיורים פורסמו לראשונה בפייסבוק של תומר חג'ג'.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
קרדיט: Shutterstock
בהתחלה הם עוד צוחקים
קרדיט: Shutterstock
הכרויות
כתבו לנו
מומלצים