שתף קטע נבחר

"צעקתי, ושמעתי קול". צפו בישראלים מחלצים

יותם פוליצר וענבל בוסתן היו בין הישראלים שחילצו צעירה נפאלית ששהתה 130 שעות מתחת להריסות, לאחר הרעש. "שמענו נשימות, צעקתי - ואז היא אמרה בשפתה 'כואב לי'", שחזר פוליצר. בוסתן: "הסיפוק אדיר". צפו בחילוץ ובקריאות בעברית: "תעלו אלונקה"

"אפשר למצוא אנשים חיים, כמו שמצאנו אותה גם אחרי 130 שעות. הנפאלים הם אנשים חזקים ואנחנו נעשה כל מה שאנו יכולים למצוא ניצולים". יותם פוליצר מישראייד, היה בין הישראלים שחילצו היום את הצעירה הנפאלית קרישנה קומארי, ששהתה חמישה ימים מתחת להריסות, אחרי הרעש האדיר במזרח אסיה. יחד איתו בצוות החילוץ פעלו גם ארבע נשים, ובהן ענבל בוסתן. "הייתי לידה כל הזמן. ליטפתי אותה וניסיתי להרגיע", סיפרה בהתרגשות. צפו ברגעי החילוץ הדרמטיים ובקריאות בעברית: "לאט-לאט, תעלו אלונקה".

 

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)
רגעי החילוץ של קומארי. "זו תחושת גאווה והתרגשות גדולה" (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
רגעי החילוץ של קומארי. "זו תחושת גאווה והתרגשות גדולה"(צילום: רויטרס)

הצוות הישראלי, יחד עם צוותים מצרפת ונורבגיה, השתתפו בחילוץ הצעירה בת ה-24. קומארי עבדה במטבח של הוסטל בקטמנדו, בעת שהרעש האדיר החריד את נפאל. "היא נראתה פצועה, אבל בהכרה, והיא דיברה", אמר קצין צבא נפאלי, שאישר כי הצעירה פונתה לבית חולים צבאי.

 

יותם פוליצר (32) מתאר את השעות הדרמטיות: "130 איש היו מעורבים בחילוץ של הנפאלית, מתוכם 15 ישראלים. אנחנו עובדים באתר הזה כבר יומיים. הכל התחיל כאשר ניגשה אלינו נערה והתחננה שנבוא כי היא חושבת שיש אנשים חיים באתר. ביום הראשון מצאנו שתי גופות, חזרנו למחרת והפעלנו מכשיר שנקרא 'לייף סקנר' שמזהה אותות חיים. לפתע זיהינו דפיקות לב. לא האמנו. החלטנו לבדוק את זה לעומק והצלחנו לשמוע נשימות. נכנסתי פנימה והתחלתי לצעוק בנפאלית אם יש מישהו בפנים. למרבה התדהמה שמעתי קול בחזרה. היא אמרה 'דוקה צ'ה', כואב לי בנפאלית.

 

"דיברנו איתה והיא סיפרה שהיא לכודה ולא יכולה לזוז מילימטר. הורדנו אליה רופא מקסיקני-יהודי שעובד איתנו, שנתן לה עירוי והצליח לייצב אותה. לאט לאט חפרנו בצורה עדינה, תהליך שלקח המון זמן. היא שרדה כי מעליה הייתה גופה של הדוד של הנערה שקראה לי לבוא לאתר. הוא למד בעבר חקלאות בישראל. הדוד שלה מת אבל הוא כנראה חסם את האבנים מלמחוץ את הצעירה שחילצנו ויצר כיס אוויר שכנראה אפשר לה לשרוד. לקח כמעט חמש שעות עד שהצלחנו להוציא אותה, עם פציעות בכל הגוף אבל לא בסכנת חיים. לקחנו אותה לבית החולים הישראלי של צה"ל וחזרנו לשטח כי חשבנו שיש אולי עוד אותות חיים".

הצוות של ישראייד בנפאל (צילום: ישראייד-מגן) (צילום: ישראייד-מגן)
הצוות של ישראייד בנפאל(צילום: ישראייד-מגן)

 (צילום: IsraAID /  מגן) (צילום: IsraAID /  מגן)
(צילום: IsraAID / מגן)

 (צילום: IsraAID /  מגן) (צילום: IsraAID /  מגן)
(צילום: IsraAID / מגן)

על עבודות החילוץ מספר פוליצר: "אנשי הצוות עובדים כמו מטורפים, באדרנלין גבוה ובתנאים מאוד מסוכנים. בשביל זה באנו, בשביל החילוץ שלה כל הסיפור היה שווה. אנחנו בשוק, לא מעכלים את מה שקרה. פגשתי את המשפחה שלה וכולם היו בדמעות ובהתרגשות כל כך גדולה. זו תחושת גאווה גדולה, התרגשות מאוד גדולה ואני מקווה שנצליח לחלץ עוד. אני בן אדם ספקן מטבעי אבל את כל הספקות אני מבטל כעת ומאמין שהכל אפשרי".

 

יחד עם פוליצר פעלה גם ענבל בוסתן, מילואימניקית של פיקוד העורף ששירתה כמדריכת חילוץ והצלה והייתה אחת מארבע נשים בצוות החילוץ הישראלי. "לא ציפינו למצוא מישהו חי מתחת להריסות בין המון מתים", סיפרה על הדרמה הגדולה. "עבדנו שעות על שעות. הייתי שם לכל אורך החילוץ. הייתי בצוות שהיה ממש ליד הלכודה. הייתי לידה כל הזמן. ליטפתי אותה וניסיתי להרגיע. אחרי החילוץ נסעתי איתה באמבולנס והרגענו אותה. היא רק צרחה וצעקה והתעסקה בעיקר בכאב".

 

בוסתן מירושלים, בת 24, הגיעה לנפאל כמתנדבת במשלחת של ישראייד, שבראשה עומד ערן מגן, בעל חברה שמתמחה בהכשרות לחילוץ. והיא לא האישה היחידה בצוות של 15 המחלצים הישראלים. איתה פעלו שלוש נשים נוספות, אחת מהן גם היא יוצאת פיקוד העורף ועוד שתי מתנדבות ביחידת החילוץ של משמר העמק.

 

זאת הפעם הראשונה שענבל השתתפה בחילוץ בסדר גודל כזה וההתרגשות שלה גדולה מאוד. "אני סופר-מתרגשת. הסיפוק להציל חיים באסון כזה הוא אדיר. זה ממש טירוף. זאת פעם ראשונה שלי בחילוץ על רטוב באסון כזה גדול. עד היום עסקתי בהדרכות והשתתפתי גם בדברים קטנים. ההרס כאן אדיר. זה המון אנשים שמחפשים את המשפחות שלהם. כולם רוצים לעזור ויש פה משלחות מכל העולם שרק מחפשות ועובדים ביחד ומשתפים פעולה".

 

בוסתן אמרה שחילוץ הנפאלית בחיים העניק "תחושת סיפוק מטורפת. ראינו את המשפחה שלה מאושרת". לדבריה, "אנחנו מביאים המון כבוד לישראל. עבדנו הרבה עם חיילים ושוטרים נפאלים וגם מהם אתה מרגיש אהבה גדולה לישראל. יש פה אסון בממדים לא נורמליים, כאב וצער. אם אנחנו יכולים לעשות אפילו משהו הכי קטן, זה משהו ענק". היא סיפרה כי "במשפחה מאוד מודאגים מזה שאני פה בנפאל, אבל הם יודעים שזה מה שאני אוהבת לעשות".

 

כמה שעות לפני כן - במקרה שאף הוא הוגדר כ"נס" - חולץ בחיים גם נער בן 15, שנמצא מתחת לגסטהאוס שנחרב בקטמנדו. קהל אנשים שצפה בפעולות החילוץ שאג והריע משמחה כשהנער חולץ מבין ההריסות והונח על אלונקה. פניו של הצעיר היו מכוסות אבק, וחובשים הניחו סד לצווארו כדי לתמוך בו. הנער נראה המום מהנעשה מסביב ועיניו מצמצו באור השמש. ארגון הסיוע "הסוכנות האמריקנית לפיתוח בינלאומי" (USAID), שמעניק סיוע חוץ למדינות שונות בעולם, מסר כי הוא פעל במהלך כל הלילה בניסיון לחלץ את הנער. 


פורסם לראשונה 30/04/2015 23:21

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: IsraAID /  מגן
הישראלים בנפאל
צילום: IsraAID / מגן
מומלצים