שתף קטע נבחר

צפו: דג חרב ענק מתעופף באוויר מול נהריה

דייגים שיצאו להפלגה בסוף השבוע זכו לראות במרחק של כשלושה ק"מ מהחוף דג חרב ענק מבצע סדרת קפיצות מעל פני המים. דגי החרב לרוב מצויים הרחק מהחוף ובעומקים של מאות מטרים. על פי הערכות, יתכן והקפיצות נועדו לסייע לדג החרב להיפטר מדגים וטפילים על גופו או לצוד דגיגים קטנים

קבוצת דייגים שיצאו למסע דיג באזור נהריה, זכו לצפות במרחק של כשלושה קילומטר מהחוף בדג חרב ענק שהגיח מהמים בסדרת קפיצות מרהיבה.  

 

לגור איתו: סיאמנג חדש ונדיר בספארי בר"ג

משרד החקלאות החרים את הכלבה שהושלכה מעבר לחומה

 

פנחס פינקוביץ, תושב נהריה, שיצא לדיג עם חבריו סיפר כי לאחר הפלגה קצרה הם ראו את הדג הגדול מבצע קפיצות מחוץ למים. "הוא שחה בתנועות מעגליות וכשיצא מהמים הסתובב באוויר, במשך מספר פעמים. הוא עשה שניים וחצי-שלושה עיגולים", הוא אומר. 

 

 

דגי החרב, זכו לשמם תודות לחרטומם הארוך והחד. הם נחשבים לאחד הטורפים הגדולים בים, מגיעים לאורך של עד 4.5 מטרים ולמשקל ממוצע של יותר מ-100 ק"ג, אך תועדו גם מקרים של דגים במשקל של 450 ק"ג ואף 650 ק"ג.

 

מדובר בדג מהיר ואגרסיבי ביותר, שנוהג לצוד ולחתוך את טרפו בעזרת חרבו השטוחה. דגי החרב מסוגלים לצלול לעומקים של עד 900 מטר ולרוב ניתן למצוא אותם במרחקים של כ-20-35 ק"מ מהחוף בים התיכון.

 

 (צילום: פנחס פינקוביץ) (צילום: פנחס פינקוביץ)
(צילום: פנחס פינקוביץ)

 

"מעולם לא ראינו את הדג הזה בתצוגה כה מרשימה"

"זו הייתה חוויה מדהימה. כל החיים אני בים, אבל גם אני וגם החברים שהיו איתי – מעולם לא ראינו את הדג הזה, ועוד בתצוגה כל כך מרשימה", מסכם פינקוביץ את המפגש עם הדג שנמשך לזמן קצר עד שהוא נעלם בחזרה במעמקים. "ראינו בעלי חיים ימיים בעבר. צבי ים, כרישים, דולפינים, ופעם אפילו ראינו, באזור ראש הנקרה, חתול ים (גיטרן) שזינק מהמים לאוויר".

 

שֶבי רוטמן, ביולוגית ימית, אמרה ל-ynet כי דגי החרב נפוצים בים התיכון אולם אינם מתקרבים על פי רוב לחוף. "הם חיים במרחק של 20-30 ק"מ והייחוד של התיעוד היום הוא בקרבה של הדג לחוף. בדרך כלל לא רואים אותם כאן".

 

דגי החרב נוטים לשחות לרוב בגפם בים או בקירבה לדגי חרב אחרים בעיקר בעת ניסיונות ציד.

הסיבה להגחה האווירית של דגי החרב לא תועדה במרחק כה קרוב לחוף. על פי הערכות של חוקרים, יתכן והקפיצות הללו, אמורות לסייע לדגי החרב להיפטר מדגים או פרזיטים שנצמדים לגופם ואפילו לסייע להם לצוד דגיגים בסמוך אל פני המים.

 

 (צילום: פנחס פינקוביץ) (צילום: פנחס פינקוביץ)
(צילום: פנחס פינקוביץ)
 

 

כיום אין מספיק מידע בעולם כדי לקבוע באם דגי החרב מצויים בסכנת הכחדה עולמית, אך נראה כי בים התיכון, ארגוני שימור המליצו נוכח קצב הדיג המוגבר של דגי החרב להגדירם כדגים שעתידם בסכנה. בעבר ארגוני בריאות הפיצו אזהרות לגבי צריכת בשר דגי חרב עקב חשש לנוכחות של כספית בגופם. בישראל דיג של דגי חרב נחשב לפעולה חוקית על ידי אגף הדיג במשרד החקלאות. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: פנחס פינקוביץ
צילום: פנחס פינקוביץ
צילום: פנחס פינקוביץ
צילום: פנחס פינקוביץ
צילום: פנחס פינקוביץ
צילום: פנחס פינקוביץ
מומלצים