שתף קטע נבחר

סוכן ביטוח "שכח" לדווח על הכנסות במיליונים

ביקורת של רשות המסים בקרב מאות סוכני ביטוח פרטיים ברחבי הארץ, חשפה עבירות מס בהיקף של מיליוני שקלים. בין הממצאים: סוכן שלא דיווח על עסקאות בהיקף 3 מיליון שקל וסוכן שלמרות הכנסותיו הנמוכות - הוציא מיליון שקל על פרסום אצל מפרסם שאינו קיים

פערים משמעותיים בין הסכומים שדווחו כהכנסות של סוכני ביטוח, לבין הסכומים שחברות הביטוח דיווחו כי שילמו להם - כך התגלה במבצע ביקורת ספרים בענף הביטוח, שקיימו השבוע כ-500 עובדי יחידת ביקורת חשבונות ממשרדי מע"מ ברחבי הארץ.

 

בדקו: האם עושקים אתכם בביטוח הדירה

משכת כסף מהתאגיד? זה עלול לעלות ביוקר

 

ברשות המסים מציינים כי מדובר בענף שבו מקובל לתת בונוסים כספיים או שווי כסף בסכומים גבוהים החייבים במס, כגון מענקים, טיולים בחו"ל והלוואות - אך למרות דרישת החוק אלה לא תמיד נכנסים לדיווח.

 

הביקורות בענף בוצעו בקרב כ-270 סוכני ביטוח ברחבי הארץ. בבדיקה ראשונה נמצאו ליקויים ב-64% מהמקרים הנחקרים. כל הממצאים של יחידות מע"מ יועברו לטיפול גם על ידי משרדי מס הכנסה.

 

בין השאר נמצא כי סוכן ביטוח שכיהן בעבר בתפקיד ציבורי באזור ראשון לציון, "שכח" לדווח על עסקאות בהיקף של כ-3 מיליון שקל בשנים האחרונות. העלמה זו התגלתה בעקבות הצלבת נתונים מול חברות הביטוח השונות עמן עבד הסוכן, וכן בשל פערים בין מחזור העסקאות שדיווח למס הכנסה מול זה שדיווח למע"מ. מייצגו של הסוכן אימת את החשדות, אך טען כי נשלחו דוחות מתקנים בשמו של הסוכן, אך אלה לא נקלטו מבלי שהסוכן ידע על כך.

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)
 

במקרה אחר נמצא כי סוכן ביטוח מחדרה דיווח על מחזור עסקאות נמוך מהמקובל בענף, אך הגיש קבלות עבור הוצאות פרסום בהיקף של כ-900,000 שקל - היקף לא סביר ביחס לגודל המשרד ופעילותו, דבר שעורר את חשדם של המבקרים.

 

מבדיקת החשבוניות, נמצא שמספר העוסק המורשה המצוין בהן אינו קיים במע"מ והאדם שעל שמו החשבוניות הוא פושט רגל. בהמשך התגלה כי הסוכן הוא גם בעלים משותף יחד עם אביו של חברת ביטוח נוספת, שגם בספריה דרש ניכוי הוצאות פרסום מטעם אותו "ספק". סוכן הביטוח הועבר להמשך טיפול במישור הפלילי.

 

4 מיליון שקל לשחרור הרכב

בפעילות נוספת של עובדי היחידה הארצית לאכיפת הגבייה ברשות המסים כנגד בעלי חובות מס גדולים שאינם משולמים לאורך שנים רבות, נתפסו 12 כלי רכב השייכים לחברה קבלנית גדולה, על אף שהיו רשומים על שם חברת הליסינג, במטרה לחמוק מאפשרות עתידית של עיקול כנגד חובותיהם.

 

בעקבות מעקב הוכחה בעלות החברה על כלי הרכבה וכך התאפשר עיקולם. בא כוחה של החברה הגיע מיידית למשרדי מע"מ ושילם 1 מיליון שקל במזומן ועוד 3 מיליון שקל בהסדר תשלומים על מנת לשחרר את כלי הרכב ובכך לאפשר את המשך פעילות החברה.

 

במקרה אחר, עוקלו מכונות הדפוס וכל הציוד שנמצא בבית דפוס ביהוד, זאת בשל העובדה שבמשך כשנתיים בעל העסק לא הגיש ושילם דוחות למע"מ, עבירות שבגינן אף הוגש נגדו כתב אישום פלילי ובקשת פירוק לבית המשפט המחוזי.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים