שתף קטע נבחר

עליית מחיר הנפט באפריל: הגבוהה מאז 2009

על אף העלייה החדה במחיר הנפט מאז אמצע מרץ, המחיר עדיין מצוי ברמה נמוכה מזו שהייתה באמצע 2014. לפי הספקולנטים, התנודתיות במחיר הנפט צפויה להישאר איתנו בטווח הקצר אך העלויות הגבוהות בפעילות חיפוש והפקה הופכות את חברות האנרגיה לפגיעות ורגישות יותר למחירי הנפט

בחודש אפריל נרשמה במחיר הנפט עלייה חודשית של 20%, העלייה החודשית הגבוהה ביותר מאז 2009. סימנים להאטה בעודף ההיצע יחד עם המתיחות המתחדשת במזרח התיכון תמכו במגמה שגרמה לכולנו לשלם מעט יותר.

 

לכתבות נוספות בערוץ שוק ההון

משחקים בכסף שלנו כמו במשחק פוקר

רוצים רווח 70% בשעה? ההפסד כולו שלכם

 

חבית נפט מסוג WTI (סוג הנפט הנסחר בבורסת הסחורות של ניו יורק) נסחרת במחיר 59.16 דולר וחבית נפט מסוג ברנט (סוג הנפט הנסחר בבורסה של לונדון) נסחרת במחיר 66 דולר. משרד האנרגיה האמריקאי דיווח השבוע על עלייה במלאים של 1.91 מיליון חביות נפט, נמוך מהציפיות לעלייה של 2.78 מיליון חביות נפט. אך למרות זאת זהו השבוע השישה עשר ברציפות בו נרשמת עלייה במלאי הנפט - הנמצאים היום בשיא מאז החל תיעוד של המלאים. במלאי הנפט בקושינג אוקלהומה נרשמה ירידה של 500 אלף חביות נפט כאשר במלאי התזקיקים והדלקים נרשמה עלייה של 1.65 מיליון חביות בהתאם לציפיות.

 

נפט -חברות האנרגיה וסביבת מחירים נמוכה

כאן יש לציין, כי על אף העלייה החדה במחיר הנפט מאז אמצע מרץ, הוא עדיין מצוי ברמה נמוכה מזו שהייתה באמצע 2014. התנודתיות במחיר הנפט צפויה להישאר איתנו בטווח הקצר, וכיום השאלה העיקרית בתעשייה היא כיצד עדיף להגדיל את המאגרים ותפוקת הנפט, האם באמצעות רכישות או ע"י חיפוש ופיתוח עצמאי.

התנודתיות במחיר הנפט צפויה להישאר איתנו בטווח הקצר. בתי זיקוק לנפט (צילום: גיל נחושתן) (צילום: גיל נחושתן)
התנודתיות במחיר הנפט צפויה להישאר איתנו בטווח הקצר. בתי זיקוק לנפט(צילום: גיל נחושתן)
 

חברות האנרגיה הגדולות בעולם, אקסון מובייל, רויאל דאץ' של, שברון טואל ובריטיש פטרוליום דיווחו על תוצאות מעורבות, כשפעילות הזיקוק והשיווק תמכה בשורה התחתונה. התוצאות החלשות מגבירות את הלחץ של המשקיעים לביצוע עסקאות ענק. רויאל דאץ' של הייתה החלוצה עם רכישת ,BG בעסקת ענק של 70 מיליארד דולר.

הירידות האחרונות בשווי חברות האנרגיה הקטנות והבינוניות הפכו אותן לאטרקטיביות לרכישה על ידי החברות הגדולות, ההערכות בשוק הן כי היעדים הבולטים לרכישה הן חברות אנרגיה בשווי שוק שנע בין 10 ל-40 מיליארד דולר. שווי שוק הנמוך משמעותית בהשוואה לעסקה של בריטיש גז ורויאל דאץ' של וכמובן ביחס לשווי השוק של חברות האנרגיה הענקיות.

 

מחירי הנפט המתנדנדם פוגעים בחברות האנרגיה

העלויות הגבוהות בפעילות חיפוש והפקה הופכות את חברות האנרגיה לפגיעות ורגישות יותר למחירי הנפט,

והירידה האחרונה במחירי האנרגיה הובילה את החברות לחיתוך חד בהוצאות ובהשקעות ההוניות.

עלות הרכישה המוערכת של רויאל דאץ' של בשווי של 70 מיליארד דולר, שווה לשנתיים של הוצאות הוניות. מ-2010 הוציאה אקסון מובייל 29 מיליארד דולר כל שנה על חיפוש והפקה, שהוסיף לה 1.5 מיליון חביות נפט, בעלות הפקה של 19 דולר לחבית. לשם השוואה לקונטיננטל ריסורסס רזרבות מוכחות של 1.35 מיליארד חביות נפט, והיא נסחרת בשווי שוק של 20 מיליארד דולר. המשקף שווי של 15 דולר לחבית.

 

ההערכות בשוק הן כי העלייה אחרונה במחיר הנפט מפחיתה בטווח הקצר את הסיכויים לרכישה משמעותית, במידה ומחיר הנפט יחזור להיסחר ברמות הנמוכות מ-60 דולר לחבית מסוג ברנט, אנו עשויים לראות רכישות נוספות.

 

סקירת האנרגיה נכתבה על ידי אנליסט מלאומי שוקי הון

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
אסדת קידוח נפט
צילום: shutterstock
מומלצים