שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    אולימפיאדת הקולינריה: ירדן וינטג'
    הסו-שפים של מיטב מסעדות ישראל וארז קומרובסקי יבשלו בעמדות מיוחדות, סדנאות על ג'יפים בכרמים וכמובן - יין ממיטב שנות הבציר של היקב וללא הגבלה. ליבי שפרלינג עם כל הפרטים של "ירדן וינטג' 2015", אולימפיאדת הקולינריה של יקב רמת הגולן
    התשוקה והמחוייבות לקהל ולקולינריה המקומית, ההוקרה לתנובה החקלאית שבה התברך חבל הארץ בו שוכן והקשר החם והקרוב עם עולם המסעדנות המקומי, על השפים הצעירים שצומחים בו, כל אלו מהווים בסיס ליום אחד בשבוע הבא (14.5) ביקב רמת הגולן, שמרכז בתוכו חגיגה שהפכה למיתולוגיה.

     

    "ירדן וינטאג'" מתקיים אחת לכמה שנים, אירוע פסגה קולינרי שנמצא השנה תחת הקונספט "יוצרים את העתיד שלנו". החל מ-10 בבוקר יוזמנו רוכשי הכרטיסים
    להיכנס לעולם מופלא שכולו יין משובח במזיגה בלתי פוסקה ואוכל מעולה, בניצוחו של ארז קומרובסקי.

     

    במרכז האירוע יוצבו 3 ברי יין גדולים שיחולקו לעמדות טעימה שונות, עליהן יוצגו יינות מכל הסדרות של היקב. בגלל שהאירוע הוא גם קצת מעין מסיבת יומולדת ליקב עצמו, נוהגים לפנק במהלכו דווקא בטעימות מהסדרות הגבוהות והנחשקות. מדי זמן, ייפתחו גם יינות נדירים לכוסות, הזדמנות פז לטעום גם את מצאי הארכיב, על כל גווניו ועל אוצרות היין המתיישנים בו. מי אמר ירדן מרלו 1996 ולא קיבל?

     

    פושטים על הארכיב.יקב רמת הגולן (צילום: יחסי ציבור )
    פושטים על הארכיב.יקב רמת הגולן(צילום: יחסי ציבור )

     

    סדנאות יין מקצועיות ייערכו ברחבי המתחם (בהרשמה מראש בלבד). שימו לב לסדנת מלחמת הקלוׂנים, בה הסבר על פרוייקט משתלת הריבוי, הנטיעות החדשות של היקב וטעימות חבית עיוורות מבציר 2014, לסדנת העתיד שלנו במרכז, שכוללת גם סיור ג'יפים בכרמים ולזן ואמנות הבלנד, בה יתארחו יינני יקב הרי גליל, האח הקטן של רמת הגולן, תוך מתן הסברים על עשייתם הייחודית והשפה הגלילית שמאפיינת את יינות היקב המופלאים.

     

    האוויר הטוב והאוירה יפתחו לכם את התיאבון, אז תוזמנו להתפרס בין עשר עמדות בישול, עליהן ינצחו מעל 70 שפים צעירים, מחוד החנית של הקולינריה המקומית. בולטים ביניהם צבי אבישר המוכשר ממסעדת יפו תל אביב, אוסמה דלאל ממסעדת "דלאל" שבעכו, נתן ספיבק מ"ברוט", חמודי עוקלא מ"מגדלנה" ודניאל קיציס מ"טאיזו".

     

     (צילום: קובי קנטור)
    (צילום: קובי קנטור)

     

     

     

    בין המנות שיוגשו שם: סלט ברווזים עם דמי גלאס אריסה, סלט עלים ירוקים ופאקוס, שורט ריבס על העצם, גלייז אפרסקים, פלחי ירקות ואפרסקים צלויים, טרטר בשר, שורשים שרופים ושפע של דגים טריים נאים, מטוגנים, אפויים בטאבון.

     

    המתוקים הם לונה פארק שלם בפני עצמו ולהם יוקדשו פינות נפרדות, למנוחה והתעשתות. חוץ מקינוחי שף נוטפים אלמנטים, יחכו לכם גם קפה מאורו, מאפייה שמחה של מתוקים מושחתים, גלידררית שף ובין לבין גם גבינות של משק יעקבס, ברקנית וחוות הנוקד, שמן זית של ארץ גשור ושלל פינוקים נוספים.

     

    כרטיס כניסה למתחם מקנה הנאה חופשית מכל השפע הזה החל מ- 10-18 (אוכל, יין, סדנא אחת לבחירה, קפה ומתוקים) ללא הגבלה ולצימוק, גם הופעה של שלום חנוך על רקע שקיעה נפלאה באמפי קצרין, החל מ-19 בערב. 14.5.2015. 700 שקלים לכרטיס. הרשמה כאן:

     

     http://www.vintage-golanwines.co.il/Registration.aspx.


     (צילום: יחסי ציבור )
    (צילום: יחסי ציבור )

     

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    כל התגובות לכתבה "אולימפיאדת הקולינריה: ירדן וינטג'"
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים