שתף קטע נבחר

"נתקוף את ארה"ב בגרעין אם תאלץ אותנו"

מכחיש שהרודן הורה אישית על הוצאות להורג ("השמצה זדונית!"), מכחיש את קיומם של מחנות כליאה לאסירים פוליטיים ("אצלנו אין אסירים פוליטיים"), אך מודה שלארצו טילים גרעיניים ארוכי טווח שיכולים להגיע לארה"ב ("אנחנו מעצמה צבאית גדולה"). בכיר צפון קוריאני בראיון בלעדי ל-CNN

כשגורמים צפון קוריאניים הודיעו לנו שנקבל אישור לקיים ראיון ללא תנאים מקדימים עם חבר בכיר במשטר, זו הייתה הפתעה אמיתית. אישים בכירים בפיונגיאנג לא מעניקים ראיונות, בייחוד לא עם תקשורת זרה.

 

ניתן לקרוא את הכתבה גם באתר CNN

 

עוד חדשות בעולם :

היום שבו חברות יתבעו את האיחוד האירופי

חיזבאללה מול הג'יהאדיסטים: עשרות הרוגים

 

"אני לא אוהב לדבר עם תקשורת זרה", אמר בכנות פארק יונג צ'ול כשלחצנו ידיים בפתח פגישתנו. לדבריו, כלי התקשורת הזרים מפרסמים שמועות וסילופים על המדינה שלו. פארק הוא סגן מנהל "המכון הצפון קוריאני למחקר האיחוד הלאומי" - מוסד שמקושר לדרגים הגבוהים ביותר במשטר הצפון קוריאני.

 

 

ראיון מפתיע עם בכיר המשטר שלא אוהב לדבר עם התקשורת הזרה. פארק יונג צ'ול (צילום: CNN) (צילום: CNN)
ראיון מפתיע עם בכיר המשטר שלא אוהב לדבר עם התקשורת הזרה. פארק יונג צ'ול(צילום: CNN)
למרות חששותיו, הוא התיישב ודיבר איתנו ומעליו תלויים על הקיר דיוקנאות של המנהיגים המנוחים קים איל סונג וקים ג'ונג איל. השיחה שלנו נמשכה קרוב לשעתיים ושום נושא לא היה מחוץ לתחום.

 

התנאי היחיד לראיון: סידור הישיבה

ההוראה היחידה שקיבלנו הייתה לחרוג מפורמט הראיון המסורתי של CNN של שני כיסאות שניצבים זה מול זה כך שנשב מסביב לשולחן ישיבות גדול וניתן יהיה לראות בבירור את תמונותיהם של קים איל סונג וקים ג'ונג איל מעל פארק. הסכמנו לכך לאחר שאנשי המשטר הסבירו לנו את החשיבות הסמלית עבורם להציג את "המנהיגים הגדולים" שלהם.

 

הגענו מיד לנושא רגיש: הדיווחים האחרונים של סוכנות הביון הדרום קוריאנית לפיה קים ג'ונג און הורה אישית על הוצאתם להורג של 15 גורמי ממשל בשנה שעברה. "השמצה זדונית!", השיב פארק, אך לא הכחיש שבוצעו במדינה הוצאות להורג לאנשים שניסו להפיל את הממשלה או לחתור תחת המערכת. "זה נורמלי לגמרי עבור כל מדינה לרדוף אחר גורמים עוינים ולהעניש ולהוציא אותם להורג".

 

האו"ם פרסם באחרונה דו"ח שמאשים את צפון קוריאה בהפרת זכויות אדם בהיקף גדול - רצח, הרעבה ועינוי עצירים ברשת של מחנות כליאה אכזרית - אולם פארק מכחיש את קיומם של מחנות מסוג זה. הוא אמר כי אף שקיימים "מחנות תיקון" לפושעים, מחנות לאסירים פוליטיים פשוט לא קיימים. "החברה שלנו היא חברה ללא מאבקים פוליטיים או מחלוקות פוליטיות או סיעות פוליטיות - ולפיכך אין לנו את המונח 'אסיר פוליטי'", הוא הוסיף.

 

"נורמלי להוציא להורג גורמים עוינים". קים ג'ונג און (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
"נורמלי להוציא להורג גורמים עוינים". קים ג'ונג און(צילום: רויטרס)
לפי פארק, ההאשמות נגד משטרו מגיעות מעריקים שפותו או אולצו לערוק על ידי ארצות הברית ודרום קוריאה. "כמה מהעריקים לכאורה הם פושעים שברחו מהבתים שלהם. הם ביצעו כאן פשעים נגד המדינה. בשל כך הם ברחו".

 

"וכעת הם בדרום קוריאה ומגנים את הממשלה שלנו כי אין להם ברירה אחרת", אמר הבכיר הצפון קוריאני. לדעתו, בסוגיה של זכויות אדם יש אפליה בין המדינות. "אם אתה מדבר על זכויות אדם במדינה שלי, אני אדבר על זכויות אדם בארצות הברית", אמר פארק. "יש לך שם מהומות גזעיות על רקע ההרג של כל כך הרבה אנשים שחורים על ידי המשטרה. יש לך בתי סוהר מלאים בעצירים ומפעילים בהם שיטות חדשות של עינויים".

 

"כל כך הרבה שחורים נהרגים בארה"ב על ידי המשטרה". מהומות בבולטימור (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
"כל כך הרבה שחורים נהרגים בארה"ב על ידי המשטרה". מהומות בבולטימור(צילום: רויטרס)

"נשיא ארה"ב וגורמים בכירים בממשל הודו בצורות חמורות של ענישה בבתי המעצר. אם אתה מדבר על זכויות אדם בצפון קוריאה, אנחנו נדבר על זכויות אדם בארה"ב".

 

האופציה הגרעינית

למרות כל הסנקציות שהוטלו עליה, צפון קוריאה לא רואה שום ברירה אחרת מלבד המשך בתוכנית הנשק הגרעיני שלה. פארק טען כי לארצו אכן יש טילים לטווח ארוך הנושאים נשק גרעיני ויכולים להגיע לארה"ב, וכי היא תעשה זאת אם ארה"ב "תאלץ אותה".

 

אסטרטגיה זו עלתה כסף רב, הודה הבכיר הצפון קוריאני, אבל היא הייתה הכרחית. "השקענו הרבה כסף בהגנה הגרעינית שלנו כדי להתמודד עם האיום האמריקני - סכומים עצומים שאפשר היה להוציא אותם במגזרים אחרים ולשפר את הכלכלה הלאומית שלנו. אבל האסטרטגיה הזו הייתה הדבר הנכון".

"אנחנו מעצמה פוליטית, אידיאולוגית וצבאית גדולה", אמר פארק לרשת CNN. "המטרה היחידה שנותרה לנו היא להפוך את צפון קוריאה למעצמה כלכלית חזקה". אלא שכדי לעשות זאת, צפון קוריאה תצטרך לשפר את הקשרים עם הקהילה הבינלאומית.

 

עם זאת, על רקע חוסר האמון ההדדי וסירובה של פיונגיאנג להתפרק מנשקה הגרעיני, לא ממש נראה שיש לאן להתקדם בכיוון של שיפור היחסים עם שאר העולם.

 

הכתבה תורגמה על ידי ynet ובאחריותו

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים