שתף קטע נבחר

זה הרופא החשוד בפרשת רונאל פישר

מנהל המחלקה הפסיכו-גריאטרית באברבנאל, פרופ' יורם ברק, הוא הרופא החשוד שסיפק אישורי מחלה פיקטיביים לקצין המשטרה ערן מלכה. עורך דינו הכחיש בשמו את החשדות והוסיף: "הוא לא מעורב ולדעתי גם לא ייחקר שוב"

פרופ' יורם ברק במשרדי מח"ש (צילום: עידו ארז) (צילום: עידו ארז)
פרופ' יורם ברק במשרדי מח"ש(צילום: עידו ארז)
 

פרופ' יורם ברק, מבכירי הפסיכיאטרים בישראל, הוא הרופא שנחקר בחשד שנתן אישורי מחלה פיקטיביים לקצין המשטרה ערן מלכה, המעורב בפרשת רונאל פישר. כך הותר לפרסום בצהריים (יום ו'). ברק מנהל את המחלקה הפסיכו-גריאטרית במרכז הרפואי לבריאות הנפש אברבנאל בבת ים.

 

פישר חשוד במתן שוחד למלכה, שהדליף לו מידע על פעילות המשטרה תמורת מאות אלפי שקלים. במח"ש מייחסים לפישר עבירות של מתן שוחד ושיבוש הליכי חקירה בעשרה מקרים. עם פתיחת החקירה הגלויה לפני כשנה אושפז מלכה נוכח הידרדרות במצבו הנפשי. על פי עדותה של עדת המדינה והממצאים מהטלפון של פישר, חוות הדעת שקיבל מלכה מפרופ' ברק על מצבו הרפואי לא תאמה את מצבו האמיתי. בנוסף לכך סייעה לו חוות דעת זו כאשר פנה למשטרה בבקשה להשתחרר על רקע רפואי. בעבר כבר נקשר שמו של ברק לפרשייה פלילית, אך מתוקף תפקידו הוא מספק חוות דעת למשטרה. עו"ד מיכה פטמן, עורך דינו של ברק, הכחיש את החשדות: "הוא לא נתן חוות דעת פיקטיבית ולדעתי לא נחקר על כך. הוא נחקר בעניין אחר שאני לא יכול לפרט לגביו. הוא הסביר שהוא לא מעורב בעניין, שהגיעו אליו בנושא כבדרך אגב ושאין לו מושג על התיאומים בין רונאל פישר לרות דוד, אם היו. לדעתי הוא גם לא ייחקר שוב".

 (צילום: מוטי קמחי, גיל יוחנן, אלכס קולומויסקי, אוהד צוינגברג) (צילום: מוטי קמחי, גיל יוחנן, אלכס קולומויסקי, אוהד צוינגברג)
(צילום: מוטי קמחי, גיל יוחנן, אלכס קולומויסקי, אוהד צוינגברג)
 

פרופ' ברק הוא בוגר הפקולטה לרפואה בתל אביב. לאחר הלימודים התמחה בפסיכיאטריה באברבנאל ולמד באנגליה פסיכיאטריה של הזקנה. הוא אחד הרופאים הבודדים בישראל שעוסקים בנושא.

 

ברק נמנה עם מייסדי הפסיכו-גריאטריה בישראל והוא אף אמון על טיפול פסיכיאטרי בבעיות נפשיות של ניצולי השואה. ברק סיפר בעבר שהכיר את פישר, לאחר שנכנס אליו למשרד והציג עצמו כעיתונאי. כשברק ביקש ממנו לעזוב את המקום, הוא הסביר לו שהוא דור שני לשואה ושמע שהוא מומחה לנושא. אחד מעיסוקיו הנוספים הוא חקר האושר, בו הוא בודק מה הופך אנשים מאושרים וכיצד הדבר משפיע על בריאותם.

 

במהלך השבוע נעצרה עורכת הדין רות דוד, לשעבר פרקליטת מחוז תל אביב, בחשד לשיבוש הליכי חקירה ותיווך למתן שוחד במסגרת הפרשה. דוד כיהנה במשך שמונה שנים בתפקיד הבכיר בפרקליטות, ולאחר פרישתה שימשה כשותפה בכירה במשרדו של פישר. היום האריך בית המשפט את מעצרה עד ליום ראשון לאחר שהתעלפה בכניסה לדיון. נציג מח"ש בדיון דרור תא שמע האשים כי היא ביימה את ההתעלפות.

  

לפי החשד, במקרה אחד לפחות בהיותה בתפקיד ציבורי היא שיתפה פעולה עם הסנגור פישר. בנוסף היא אמורה הייתה ליהנות מ-150 אלף דולר שהעביר פישר לאלון חסן - יחד עם פישר, מלכה ועדת המדינה. עו"ד דוד חשודה שיום לפני המעצרים נפגשה עם עדת המדינה וניסתה עם פישר להבריח אותה לחו"ל. היא מכחישה את החשדות נגדה. עת הובאה להארכת מעצרה הבוקר, התעלפה דוד בפתח בית המשפט אך שם הוארך מעצרה שלא בפניה.

 

במח"ש הודיעו על התפתחות דרמטית בחקירה ועל ראיות בדבר פגישה שערכו פישר, דוד ועדת המדינה ובה ערכו תיאום גרסאות. במהלך הדיון חשף נציג מח"ש דרור תא שמע כי חלה התפתחות דרמטית בחקירה וכי בידי החוקרים ראיות לקיום פגישה של מספר שעות שבה השתתפו, בין היתר, עו"ד רונאל פישר, רות דוד ועדת המדינה. לטענתו, בפגישה זו נערך תיאום גרסאות. תא שמע ציין כי פישר חשוד בעבירות של מתן שוחד ושיבוש הליכי חקירה בעשרה מקרים. בא כוחה של דוד, עו"ד יאיר גולן, אמר כי היא מכחישה את כל החשדות וטוענת כי לא הייתה לה מעורבות כלל בפרשה.

 

בדיון טען נציג מח"ש דרור תא שמע כי בפגישה הארוכה שנערכה בין דוד, פישר, עדת המדינה ואחרים התקשרה עדת המדינה, העוזרת האישית של פישר, לקצין המשטרה ערן מלכה וביקשה ממנו שיצטרף לפגישה. פרקליטה של דוד, עו"ד יאיר גולן, טען מנגד כי דוד ביקשה מעדת המדינה שמלכה לא יצטרף לפגישה.  עוד נעצרו ונחקרו השבוע שלושה עורכי דין ממשרדו של פישר, בעל חברת תשתיות גדולה ושני בעלי חברת בנייה פרטית נעצרו ונחקרו. כמו כן נחקר גם מנכ"ל נתיבי ישראל לשעבר שי ברס בפרשה. בעלי חברת התשתיות חשוד כי העביר מאות אלפי שקלים לפישר, וזאת כדי שתיפתח חקירה משטרתית וכדי לקבל מידע באמצעותה. בעלי חברת הבנייה חשודים בתשלום שוחד לפישר תמורת מידע מחקירה משטרתית נגדם. 

 

לפניהם נעצר מו"ל מעריב לשעבר, איש העסקים עופר נמרודי, שפישר עבד תחתיו בעיתון. לפי החשדות נגד נמרודי, הוא נתן שוחד לפישר תמורת הדלפות חקירה והוא אף חשוד בשיבוש מהלכי חקירה ומשפט. 

 

במקביל לגל החקירות, במח"ש ממשיך להתנהל משא ומתן לא רשמי עם עורכי דינו מלכה על גיוסו כעד מדינה. מלכה מחזיק בחומרים בעייתיים על שלושה קציני משטרה, ויהיה מוכן למסור אותם למח"ש בתמורה להסכם עד מדינה. נכון לעכשיו, מלכה משתף פעולה עם חוקריו אך ורק בעניינים הקשורים אליו, ועל פעילותו מול עו"ד רונאל פישר.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים