שתף קטע נבחר

"אגרוף בפנים ללייבור": בת 20. מחוקקת

מארי בלאק ניצחה את "הבולדוזר" של הלייבור שניהל את קמפיין המפלגה. היא עוד לא סיימה את התואר שלה, אך למבקריה היא עונה: אני מספיק מבוגרת להילחם בקרב. הכירו את המחוקקת הצעירה ביותר בבריטניה

 

בגיל 20 הפכה מארי בלאק לחברת הפרלמנט הצעירה ביותר בבריטניה מאז 1667, בניצחון שמסמל יותר מכל את ההצלחה הגדולה - אך צפויה - של התנועה הלאומנית בסקוטלנד.

 

בלאק, שעדיין צריכה להשלים את בחינות הגמר של באוניברסיטת גלזגו, תוכל להשתמש בידע שרכשה במהלך התואר שלה במדע המדינה בכהונתה כחברת בית הנבחרים הבריטי מטעם המפלגה הסקוטית הלאומית ממחוז פייזל ורנפרושייר סאות'.

 

בלאק. עוד לא סיימה את התואר (צילום: gettyimages) (צילום: gettyimages)
בלאק. עוד לא סיימה את התואר(צילום: gettyimages)
 

 (צילום: gettyimages) (צילום: gettyimages)
(צילום: gettyimages)
ניצחה את ה"בולדוזר". עם דאגלס אלכסנדר מהלייבור (צילום: AFP) (צילום: AFP)
ניצחה את ה"בולדוזר". עם דאגלס אלכסנדר מהלייבור(צילום: AFP)


מארי זכתה ביותר מ-5,000 קולות בבחירות שלשום (יום ה') והצליחה להביס את דאגלס אלכסנדר (47), נציג הלייבור, שמשמש גם כדובר המפלגה לענייני חוץ ומנהל הקמפיין. כשתוצאות האמת פורסמו, שאגת שמחה נשמעה בקרב תומכיה, ובלאק נדרה בקול תקיף שתשפר את חייהם של הסקוטים הפשוטים. "נעבוד יחד כדי לשים סוף לקיצוצי הצנע שפוגעים באזרחים בקהילות שמצפון ומדרום לגבול", אמרה. תואר המחוקק הצעיר ביותר בפלרמנט הבריטי שמור לכריסטופר מונק, שמונה לפרלמנט ב-1667 בעודו בן 13, וספק אם מישהו יוכל לשבור את שיאו.

 

מתומכת לייבור נלהבת ליריבת המפלגה

בלאק גדלה במשפחה תומכת לייבור, אך כמו רבים בסקוטלנד היא הפנתה את גבה למפלגת השמאל-מרכז והחלה להתרחק מתומכיה ומשורשיה השמאלניים. לפי התוצאות הסופיות בבחירות, מפלגת הסקוטים זכתה ב-56 מושבים מתוך 59 המחוזות הסקוטיים, רבים מהם היו שייכים בעבר ללייבור.

 

בלאק אמרה כי עיר מולדתה דועכת זה עשורים: אחד מכל חמישה תושבים בפייזלי עני ואחת מכל שלוש משפחות נאלצת לחיות על חשבון תלושי מזון. בספטמבר האחרון היא הובילה באזור את קמפיין משאל העם בעד עצמאות מבריטניה. אף שרוב האזרחים הצביעו נגד ההיפרדות, היא לא איבדה תקווה. "החלום עדיין לא נגוז", אמרה אז לסוכנות הידיעות הצרפתית.


הפנתה גבה ללייבור (צילום: gettyimages) (צילום: gettyimages)
הפנתה גבה ללייבור(צילום: gettyimages)
 

 

"תוצאות ההצבעה היו שוברות לב לחלוטין. אבל לאחר פחות משבוע הייתי להוטה להמשיך. כולם היו נלהבים ושאלו: 'קדימה, מה הלאה?'".

 

מסתבר שב"הלאה" התכוונה לבית הנבחרים. בלאק הבטיחה לייצג את בוחריה באופן שקודמה בתפקיד - נציג הלייבור - מעולם לא ייצג. היא כינתה את אלכסנדר, יריבה, "פוליטיקאי שעשה מעבודתו קריירה", ואמרה במהלך הקמפיין: "אני עוברת דלת דלת ונתקלת באנשים שהתאיישו ממחוקק שאף פעם לא באמת נמצא שם".

 

"אתן אגרוף בפניהם של נציגי הלייבור"

במרוצהּ לפרלמנט, דיברה בלאק על מקורותיה השמאליים ושורשיה, וגם על אהדתה חסרת הגבולות לקבוצת הפוטבול המקומית פטריק טיסטל.

 

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)
 

 

באתר המפלגה נכתב על בלאק שהיא הובילה קמפיין נגד המלחמה בעיראק ועבדה עבור ארגון הצדקה אוקספם. משאל העם היה

מבחינתה נקודת תפנית. "פעם זה תמיד היה 'להצביע לייבור, לשמור שהטורים (השמרנים) לא ינצחו', אך אז הגיע משאל העם ופתאום כולם התעוררו", סיפרה בראיון לבאזפיד.

 

בלאק גם זכתה לביקורת על הסגנון הבוטה שלה ובמקרה אחד איימה לתת אגרוף בפניהם של נציגי הלייבור אחרי משאל העם. מיד לאחר האמירה השנויה במחלוקת היא הביעה חרטה. אל מול אלה שמבקרים אותה על חוסר ניסיונה, היא שולפת תשובה מוכנה מהמותן: "אני מספיק מבוגרת לשלם מסים ולהילחם בקרב".

 

"אני לא אמורה להיות זו שלחוצה - אלא כל אלה שנמצאים שם למטה (בלונדון) שחייבים לתת עכשיו תשובות. הם אלה שצריכים לשאת באחריות", אמרה נחרצות.


פורסם לראשונה 08/05/2015 20:17

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: gettyimages
ביקורת על סגנונה הבוטה. בלאק
צילום: gettyimages
מומלצים