שתף קטע נבחר

לוחם ישן ברחוב עם הוריו: "הפנו לנו עורף"

חוזה השכירות של משפחת שם טוב מרמת גן מסתיים. רגע לפני שייזרקו לרחוב בשל היעדר מציאת פתרון בדיור הציבורי, החליטו ההורים וכמה מילדיהם - בהם מפקד ביחידה קרבית - לישון בכיכר אורדע. הלוחם: "לא אתן להורים שלי לישון כאן לבד". משרד הבינוי: "בטוחים שנמצא להם דירה"

 

"כשכולם ישתחררו הביתה בהתלהבות, אני אגיע לכיכר", מספר חייל בסדיר שישן עם הוריו ואחיו ברחוב. זו רק אחת התמונות שעולות מסיפורה של משפחת שם טוב, המונה שמונה נפשות וממתינה זה 14 שנים לדיור ציבורי. בסוף החודש יסתיים חוזה השכירות בדירה שבה מתגוררים בני המשפחה והם ייזרקו לרחוב. במחאה על הסחבת בעניינם החליטו ההורים לישון אמש (יום ב') ברחוב, בכיכר אורדע ברמת גן, יחד עם כמה מילדיהם, בהם מפקד ביחידה קרבית בצה"ל שלחם ב"צוק איתן" ושוטר מג"ב.

 

"גדלתי על חינוך ולתת למדינה ולאהוב אותה", סיפר הלוחם. "אף פעם לא דמיינתי את עצמי מבקש עזרה. מצד שני אני מרגיש שאחרי שנתיים וחצי במקום שבו אני משרת, אנשים מפנים אלינו עורף, והופכים אותנו לשקופים. אני יכול ללכת לבית החייל אבל לא אתן להורים שלי לישון כאן לבד, זה כואב". כאילו לא די בצרות, במהלך הלילה נגנב לבנם החייל המכשיר הסלולרי.

"נהיה פה עד שיימצא פתרון". החייל ושניים מאחיו (צילום: גלעד מורג) (צילום: גלעד מורג)
"נהיה פה עד שיימצא פתרון". החייל ושניים מאחיו(צילום: גלעד מורג)

 (צילום: גלעד מורג) (צילום: גלעד מורג)
(צילום: גלעד מורג)

"נהיה פה עד שנקבל דירה או עד שיימצא לנו פתרון", אמר האב, דורי. "בניי חונכו לשמור על המולדת, קיבלו חינוך, חינכנו אותם לשרת, וכל מה שהיה לנו השקענו בחינוך שלהם".

 

"הם רוצים לשמור על המדינה", טוען בתוקף האב. "אבל איך אנחנו אמורים להרגיש? אנחנו רק מבקשים לקבל את הדירה שאנחנו זכאים לה. ההרגשה היא שמושכים אותנו עד שיעברו עוד כמה שנים וכבר לא נהיה זכאים לקצבה".

 

דורי, עובד עירייה המשתכר שכר מינימום, מסביר כי בשל העובדה שהוגדר כפושט רגל, לא רוצים להשכיר דירה לו, לאשתו החולה ולששת ילדיהם בגילים 6 עד 21. "את הדירה האחרונה קיבלנו כי הכרנו את האיש אבל בסוף החודש אנחנו חייבים לצאת". כדי שהבנות הקטנות לא ייצאו לרחוב בסוף החודש יצאו ההורים, עשרים ימים לפני שמסתיים החוזה, לרחוב, כדי שיעזרו להם בטרם ייזרקו סופית מהבית.

"אני יכול ללכת לישון בבית החייל". הלוחם (צילום: גלעד מורג) (צילום: גלעד מורג)
"אני יכול ללכת לישון בבית החייל". הלוחם(צילום: גלעד מורג)

בני הזוג שם טוב קיבלו אישור לדירה בדיור הציבורי בשנת 2000, ובינואר 2010 הפך האישור לרציף והם הוגדרו זכאים לדירה. לאחרונה הם קיבלו גם סיוע בשכר דירה. "בשנים האחרונות עברנו מדירה לדירה אבל אנחנו לא תמיד מצליחים לעמוד בשכירות. הובטחה לנו דירה עשרות פעמים אבל אנחנו נתקלים באטימות". המשפחה נמצאת במקום גבוה ברשימה, "אבל בטענות שונות ומשונות", טוען האב, "אני לא מקבל את הדירה".

 

ראש העיר רמת גן ישראל זינגר הגיע היום למקום ונפגש עם בני המשפחה. בפגישתם עדכן ראש העיר כי עוד היום ייפגש עם בכירים בדיור הציבורי כדי לבחון את כל האפשרויות לסייע למשפחה. בינתיים העירייה מסייעת למשפחה עם מזון ומים וכן דואגת להם לצרכים בסיסיים נוספים.

 

"העסקאות לא הבשילו" 

ממשרד השיכון נמסר בתגובה כי "משרד הבינוי רכש בחודשים האחרונים עשרות דירות ברחבי הארץ לשם הגדלת מלאי הדיור הציבורי לאחר שנים ארוכות שבהן לא נקנו דירות. משפחת שם טוב עומדת כעת בראש הרשימה ברמת גן, נעשו כמה ניסיונות לרכישת דירות נוספות בעיר, אולם לצערנו העסקאות לא הבשילו. אנחנו ממשיכים כל העת במאמצינו לרכוש דירות נוספות ואנו בטוחים כי נמצא דירה מתאימה למשפחת שם טוב ולמאות משפחות ממתינות נוספות".

 

עוד אמרו במשרד הבינוי כי "זכאותה המעשית של המשפחה החלה בשנת 2010, והמשפחה מממשת סיוע מוגבל בשכר דירה של 3,000 שקל ויכולה להמשיך סיוע זה. לעניין האי-רצון לכאורה להשכיר דירה למשפחה, ניתן לפתור זאת בהעברה ישירה של המשרד לחשבון המשכיר או במכתב מלווה המבטיח זכאותה לשכירות".

 

ממשרד הרווחה נמסר כי "המשפחה מוכרת ומטופלת על ידי שירותי הרווחה, המלווים את המשפחה בקשר אינטנסיבי. המשפחה מקבלת סיוע משירותי הרווחה. כפי שמסרנו, נושא הדיור בסמכות משרד הבינוי".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גלעד מורג
הלוחם ואחיו
צילום: גלעד מורג
מומלצים