שתף קטע נבחר

מסוק צבאי אמריקני נעלם; 'כפרים נהרסו כליל'

נפאל שוב רעדה ועומדת בפני משבר הומניטרי נוסף: מניין ההרוגים עומד על עשרות בודדות אך לנוכח ההרס הנרחב שעולה מדיווחים מהאזורים הכפריים הוא צפוי לעלות. בתוך כך, נעלם מהמכ"ם מסוק סיוע של המארינס, ועל סיפונו 8 חיילים. צוות של מד"א צפוי להמריא מחר כדי לסייע לזוגות ישראלים

 

 

מסוק צבאי אמריקני ועל סיפונו שישה חיילי מארינס אמריקניים ושני חיילים נפאליים, נעלם אמש (יום ג') מהמכ"ם במהלך מבצע חילוץ באזורים שנפגעו מרעידת האדמה הנוספת שאירעה אתמול בנפאל. טרם ידוע מה עלה בגורל המסוק והחיילים שהיו עליו והחשיכה מקשה על החיפושים. בתוך כך, מנסים בנפאל להעריך את ממדי ההרס והנזק שנגרמו בעקבות רעידת האדמה ורבים חוששים כי מניין ההרוגים, שעומד כעת על יותר מ-60, עשוי לעלות. צוות של מד"א צפוי להמריא היום ב-15:45 לנפאל כדי לסייע בהחזרת זוגות ישראלים ותינוקותיהם לארץ.

 

עוד חדשות בעולם :

אובמה הבריטי? בן לניגרי רץ לראשות הלייבור

ביי ביי וירוס: מסיבת פרידה לאבולה

התעטש ושלף צעצוע שהיה תקוע באפו 44 שנה

 

בטרם נעלם מסוק הסיוע של המארינס האמריקני, דיווח הצוות על בעיות דלק. דובר הפנטגון אמר כי הופסקו לעת לילה חיפושים באוויר אחר המסוק, אך צוותים נפאליים בקרקע עדיין ממשיכים במאמצים לאיתורו. "נכון לעכשיו יש לנו מסוק שנעלם המוגדר נעדר. אנחנו לא יודעים איפה הוא".  

המסוק האמריקני שנעדר בנפאל (ארכיון) (צילום: EPA) (צילום: EPA)
המסוק האמריקני שנעדר בנפאל (ארכיון)(צילום: EPA)

שוב ישנים ברחובות (צילום: AP) (צילום: AP)
שוב ישנים ברחובות(צילום: AP)
 
 (צילום: EPA) (צילום: EPA)
(צילום: EPA)
 (צילום: EPA) (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

ב"גרדיאן" הבריטי דווח על הרס נרחב ביישובים כפריים בנפאל, שם מעריכים כי כ-100 אחוזים מהבניינים קרסו לאחר הרעש. גורם רשמי מקומי מהכפר ג'ום שבמחוז דולקה אמר כי המצב ביישובו גרוע מאוד. "100 אחוזים מהבתים התמוטטו, אך למזלנו רק שלושה נהרגו. כל התושבים רצו לשדות כשהרעידה הורגשה". הוא סיפר כי מהנדסים מקטמנדו הגיעו להעריך את הנזק בדיוק כשהאדמה רעדה, וגם הם נפצעו.

 

"אין בית אחד שעומד באזור"

הגורם המקומי מסר עוד כי מאות בני אדם יעבירו את הלילה מחוץ לבתים מחשש לרעשי משנה ולהתמוטטויות מבנים. הוא סיפר כי אין חשמל, מזון ומים. עיתונאי נוסף מהאזור אמר כי "אין בית אחד שעומד באזור, כולם הפכו להריסות".

חשש גובר ממפולות (צילום: EPA) (צילום: EPA)
חשש גובר ממפולות(צילום: EPA)

 (צילום: EPA) (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

 

 
אסף חן, פרמדיק מד"א, הגיע לפני שבועיים וחצי לנפאל עם משלחת החילוץ של מד"א ונשאר בכפרים באזור קטמנדו כדי לסייע למקומיים במסגרת ארגון הצלב האדום. אתמול כשפקדה רעידת האדמה הנוספת הוא הוקפץ לקטמנדו כדי לסייע לארבעת התינוקות והוריהם הישראלים שנמלטו מבית החולים הבינלאומי "גרנדה". "למרות התנאים הילדים מקבלים יופי של טיפול", עדכן חן. "יש איתם צוות רפואי צמוד, אינקובטור ואת ההורים שמו במלון כדי שיוכלו להתחלף, להתרענן ולנוח".
 

אשוק פרג'ולי מהכפר סנגצ'ווק, שלוש שעות נסיעה מקטמנדו, סיפר לרויטרס כיצד ראה את ביתו מחליק במורד גבעה כשהרעש בעוצמה 7.3 פקד את המדינה. "ראינו אותו יורד לאט לאט", העיד פרג'ולי (30), בעודו יושב עם משפחתו על המדרכה, מביט על השרידים שהיו פעם ביתו. פרג'ולי אמר כי לקח משכנתא על סך 30 אלף דולרים וכעת לא נותר לו כסף לבנות אותו מחדש. הוא מתנחם שהבנק שממנו לקח משכנתא ניזוק גם, אך מציין כי "לא כמו הבית שלנו".

 

במהלך השבועות האחרונים חיים הנפאלים בפחד מתמיד בעקבות עשרות רעשי המשנה שאירעו בימים שלאחר רעידת האדמה הגדולה שאירעה ב-25 באפריל. יותר מ-8,000 בני אדם נהרגו ואלפי בניינים נהרסו ברעש בחודש שעבר, מספרים שהפכו אותו לחמור ביותר בנפאל ב-80 השנה האחרונות.

מפנים הריסות בנפאל, שוב (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
מפנים הריסות בנפאל, שוב(צילום: רויטרס)

 (צילום: EPA) (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

 (צילום: EPA) (צילום: EPA)
(צילום: EPA)
 

ביום שלישי, אחרי תקופה של רוגע יחסי שבה החלו אזרחי נפאל לבנות מחדש את חייהם, רעש נוסף פקד את המדינה ולפחות שישה רעידות משנה גרמו להם לחיות שוב את אותה האימה. עד שעות החשכה נרשמו יותר מ-40 מקרי מוות בנפאל לבדה. 17 בני אדם נהרגו בהודו וידוע על לפחות כאלף פצועים.

 

רעידת האדמה פגעה קשות במחוזות הרריים מרוחקים צפונית-מזרחית לבירה קטמנדו, באזור הגבול עם טיבט והר אוורסט. הרעש גרם למפולות ולהרס של כמה בניינים, והורגש גם בהודו, בנגלדש וסין.

 

"ראינו ענן אפר מקריסת בתים"

דובר צבא נפאל אמר כי מחוז דולקה, הקרוב למוקד הרעש, נפגע הכי קשה ברעידה האחרונה. בצ'ריקוט סיפר טופ טאפה, בעל אתר נופש בעיר, כי ראה עננים של אפר מהבתים שהתמוטטו כתוצאה מהרעד. "ראינו בתים נופלים,

מתמוטטים לאורך הרכס", סיפר טאפה. מבנה המסעדה שלו התמוטט, אך לא היו נפגעים במקום. לפי המשטרה, לפחות 20 בני אדם נהרגו בעיר.

 

"שלפנו מההריסות שישה ניצולים. רבים מהבניינים התמוטטו ואפילו בניינים מבטון קרסו", מסר גורם במשטרה. בסינדופלצ'וק, אחד המחוזות שנפגעו באופן החמור ביותר ברעש בחודש שעבר, אירעו היום מפולות שפגעו בבניינים. לפחות 11 נהרגו, ומאה נפצעו באורח קשה.

 

הכביש הראשי לצ'אוטארה, בירת המחוז, נחסם בעקבות סלעים ולבנים, ובניינים בעיר נוטים לצדדים באופן מסוכן ביותר. במרכז העיר, הרחובות נראו נטושים כליל, מלבד חנות אחת שנותרה פתוחה. סושימה גייל ניסתה לתפוס כמה מהנרות שהחזיקה בה בטרם תעזוב. "אני לא יכולה לישון כאן. הלב שלי פועם מהר כל כך", העידה גייל. "אסור לאף אחד להישאר בבית הלילה".


פורסם לראשונה 12/05/2015 22:31

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים