שתף קטע נבחר

8 דברים שחייבים לבדוק לפני שבוחרים גן

האם יש לחצן מצוקה? מי מקבל הנחה? ואיך היחס בין מנהלת הגן לצוות? לקראת פתיחת ההרשמה לגני ויצו ונעמת שתיערך ביום ראשון הקרוב - כל הפרטים שכדאי לברר לפני שממלאים את הטפסים

ההחלטה לחפש מסגרת חוץ ביתית לתינוק או פעוט אינה קלה. לקושי זה מתלווים לבטים וחששות לגבי השתלבות הילד עצמו ומידת היכולת שלכם כהורים לבחור בזו המתאימה והולמת ביותר את צרכי הילד והמשפחה במסגרת אפשרויותיך.

 

לקראת ההרשמה למעונות יום של ויצו ונעמת, שתתקיים ב-17.5 (א'), קיבצנו את הפרטים החשובים שכדאי לברר לפני שרושמים את הילד לגן.  

 

כדאי שתדעו:

המדריך המלא: כך תבחרו גן מתאים לילד שלכם

מה צריך לשאול כשבוחרים גן ילדים? מדריך להורים

איך תדעו מה מאכילים את הילד בגן? מדריך

 

בבואכם לבחון את השיקולים שיובילו לבחירה המתאימה עבורכם, כדאי לבצע תהליך הכנה קצר שיכלול:

 

  • הגדרת ההקצאה החודשית: לקבוע מראש את גובה ההקצאה החודשית שלכם.
  • תיחום גאוגרפי: הגדירו את התחום הגאוגרפי בו תמקדו את החיפוש.
  • איסוף מידע: הבחירה כרוכה בביקור במסגרות, שמיעת המלצות ממכרים, שכנים ובעיקר מהורים שילדיהם בגנים.

 

היכנסו לפיסבוק הורים של ynet

 

איך בוחרים מסגרת?

1. גובה התשלום - בררו מהו שכר הלימוד, האם ישנם דמי ועד ותוספות ייחודיות כמו ביטוח. הבדיקה שלכם צריכה לכלול גם ברור לגבי הנחה לה אולי תהיו זכאים, בין אם בכוונתכם להירשם למסגרת פרטית ובטח ובטח אם אתה נרשמים למסגרת המפוקחת על ידי המדינה.

 

2. המיקום והנגישות למסגרת - האם המסגרת קרובה לבית? האם היא במסלול הנסיעה שלכם לעבודה וחזרה? קרוב לסבתא שתאסוף בסיום היום?

 

3. שעות פעילות - מידע לגבי שעות הפתיחה והסגירה, כולל הארכת יום, ימי ששי וקייטנות.

כמה ילדים ואנשי צוות בכל קבוצה? (צילום: shutterstock ) (צילום: shutterstock )
כמה ילדים ואנשי צוות בכל קבוצה?(צילום: shutterstock )

4. בטיחות, בטיחות, בטיחות - לפני הכול - האם יש גידור ותיחום שימנע יציאה לא מבוקרת של הילדים? האם הציוד והרהוט מותאם לגיל הילדים ועומד בסטנדרטים של תקן? האם הסביבה מטופחת (כניסה, כיתות, חצרות) ובטיחותית? האם החדרים מוארים, מאווררים או מחוממים על פי צורך?

 

שאלות נוספות שכדאי לשאול - האם יש הפרדה לקבוצות גיל? האם יש חצר נגישה ונפרדת כל קבוצת גיל ומאובזרת דיה? האם ישנם משחקים, פעילויות ופינות מותאמות גיל ואפשרות למשחק חופשי (נגישות, בחירה, מגוון)? כיצד אוכלים, ישנים ואיפה?

 

5. הצוות המטפל - התרשמו מהאווירה במעון ובכיתות, מהיחס של הצוות לילדים, מהיחס של המנהלת לצוות, מהיחסים בצוות עצמו לבין עצמו ומהיחסים בין המנהלת לצוות (זה לא קל אבל ביקור אחד או שנים די בהם כדי שתשאלו שאלות ספציפיות לגבי גילויים לא הולמים).

 

האם הצוות נותן מענה מגיב וחם? חיבוק, שבח, עידוד או סיוע לילד בפרידות קשות בבוקר, בהאכלה, בהחלפת חיתול, עייפות או קושי להתמודד עם מצב. בנוסף, חשוב ביותר - האם הילדים נראים שמחים, נינוחים ועסוקים, תוך שהם נמצאים בקשר עין בכל עת עם איש צוות שנותן מענה לצרכי הכלל והפרט בקבוצה? הקשיבו לטון הדיבור של הצוות (רך, מסביר, מעודד).

 

חשוב לברר: כיצד מיישבים חילוקי דעות למקרים של ביקורת על המערכת או מטפלת? כיצד המסגרת מטפלת בפניות של הורים לשינויים או בקשות? מה המדיניות לגבי מחלות, היעדרויות, תשלומים, סוגיות של הסתגלות, משמעת, גמילה ועוד.

 

6. מספר המטפלות - בדקו מהי התפוסה המקסימלית של כל קבוצה ומספר אנשי הצוות.

 

7. הסביבה הטיפולית-חינוכית - האם הסביבה רועשת מדי (מוסיקה קולנית, דיבור בקול רם)? מהו סדר היום בכיתה? האם יש הכשרות לצוותים (עזרה ראשונה, נושאים התפתחותיים ובטיחותיים)? האם ישנם חוגים או פעילויות בנושאי מוסיקה, תנועה, יצירה, סיפור?

 

8. פיקוח - האם קיים פיקוח בריאותי, בטיחותי, תזונתי ופדגוגי על פי התאמה לשלב ההתפתחותי של הילדים בקבוצה? האם יש לחצן מצוקה?

 

ולסיום - חשוב מאוד שלאחר בחירתכם תבצעו תאום ציפיות: ציינו בפני המנהלת מהי השקפת עולמכם לנושאים של חינוך למשמעת, תזונה, גבולות, גמילה, שינה, על מנת למנוע הפתעות וחיכוכים מיותרים.

 

כמו כן, מומלץ לקיים ביקור נוסף במועד וזמן שונה במידה ואתם מביעים עניין במסגרת.

 

הכותבת היא מפקחת באגף לגיל הרך של רשת מעונות היום של ויצו ומדריכת הורים מוסמכת M.Sc. פסיכולוגיה חינוכי יישומית






 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
לפני הכול - בדקו בטיחות
צילום: shutterstock
מומלצים