שתף קטע נבחר

במשרד האוצר ילמדו איך לא לעודד חיסכון לפנסיה. דעה

הגבלת ההפרשות המזכות במס - כך מתכוונים במשרד האוצר ליצור מצב שיגרום לציבור לחסוך כמה שפחות לפנסיה. דעה

משרד האוצר כבר הכריז על מספר צעדים אשר בעזרתם יש ניסיון למלא מחדש את הקופה הציבורית, לאור המחיר שמשלם הציבור על הרכבת הממשלה החדשה.

 

  • חדש: מיזם שיבדוק כמה כסף חסכתם

 

אחד הצעדים שמתוכננים הינו הקטנת ההכרה במס על הפרשות לפנסיה לרבבות שכירים שתורמים לצמיחה במשק. האם זה אכן מסתדר עם סדר היום הציבורי אשר מטרתו לטפל במשבר הפנסיה, לעודד את האזרחים לחסוך, ולהקטין את תלותם במדינה? בוודאי שלא. אבל כרגיל זה הכי קל להמשיך ולדפוק את מעמד הביניים.

 

ראשית נסקור על מה מדובר. כיום יכול כל מבוטח ליהנות מהטבת מס עד 4 פעמים מהשכר הממוצע - כלומר עד לשכר של כ-38,000 שקלים. הפרשה מעבר לזה, נחשבת כזקיפת הכנסה בידי העובד ומחויבת במס. ההצעה החדשה של האוצר עוסקת בהקטנת התקרה פעמיים מהשכר הממוצע - כלומר עד 18,000 שקלים בלבד.

 

האם אותו שכיר, אשר למד לא מעט שנים, רכש מקצוע התקדם בסולם הדרגות והכנסתו כיום נמצאת ברבדים שתוארו לעיל צריך לשלם מחיר על עתידו הפנסיוני? לא מספיק שהוא משלם מיסים גבוהים למדינה, בד"כ כלל גם תורם בימי מילואים לא מועטים, תורם לצמיחה במשק, עוזר לייצוא - אותו עובד צריך עכשיו להיפגע בתנאיו הסוציאליים? האם אותו עובד צריך להסתפק בהפרשה רק על חלק משכרו כי התקרה המוכרת נחצתה?

 

איזו מחשבה מעוותת זו במציאות אשר בה ברור לכל כי למרבית תושבי המדינה לא תהיה פנסיה ראויה. לפגוע באוכלוסייה תורמת, אשר עובדת קשה למחייתה, ומראש להקטין את הסיכוי שלה לפרוש בכבוד?

 

המציאות בישראל מראה כי כאשר השלטון רוצה לתת מתנות לסקטורים מסוימים, אשר נחוצים לו למשילות הוא יודע לעשות זאת מצוין - התקציבים נמצאים במיידית. ומי משלם את המחיר? כרגיל - מעמד הביניים התורם למשק אשר עליו למעשה מושתת כל כלכלת המדינה.

 

במהלך זה משרד האוצר נכשל בתפקידו לעודד סקטורים שלמים לחסוך לפנסיה.

 

הכותב הוא יו"ר הועדה לביטוח פנסיוני בלשכת סוכני הביטוח 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים