שתף קטע נבחר

קובה סלק וחברים: אוכל ביתי בקלי קלות

פותחים את סוף השבוע עם ארבע מנות ביתיות שאי אפשר שלא לאהוב: קובה במרק סלק, דג מרלוזה ברוטב עגבניות, טבית כהלכתו וגם תבשיל בקר וחצילים ברוטב חמוץ-מתוק

קובה סלק

 

המרכיבים ל-5 מנות:

15 יחידות קובה סולת במילוי בשר

1 ק"ג סלק טרי, חתוך לקוביות

300 גרם סוכר

50 גרם מלח לימון

1 ליטר מים

 

אופן ההכנה:

  1. מרתיחים מים בסיר ומוסיפים סלק טרי, סוכר ומלח לימון. כשהתערובת מגיעה לרתיחה, מוסיפים פנימה את הקובות.
  2. ממשיכים לבשל את התערובת על להבה גבוהה, עד שהקובות צפות מעלה. טועמים, ומתקנים תיבול במידת הצורך.

 (צילום: דודו אזולאי)
(צילום: דודו אזולאי)
 

חריימה

 

המרכיבים ל-5 מנות:

1 דג בורי שלם, פרוס ל-5 חתיכות

1/2 כוס שמן - לא שמן זית

2 כפות פלפל צ'ומה (לפי דרגת החריפות הרצויה)

1/2 ראש שום טרי

200 גרם רסק עגבניות

200 מ"ל מים חמים

1 כפית מלח

2 כפיות כמון

2 כפיות קימל

 

אופן הכנה:

  1. מחממים שמן בסיר, ומוסיפים פלפל צ'ומה, רסק עגבניות, שום, מלח קימל וכמון. מערבבים, ומוסיפים מיד מים חמים. מערבבים היטב.
  2. מביאים את התערובת לרתיחה, ומוסיפים לתערובת את פרוסות הדג. מכסים את הסיר ומבשלים על להבה נמוכה במשך כ-25 דקות.
  3. מגישים חם לצד אורז לבן.

 (  )
 

סלונה - דג מרלוזה ברוטב עגבניות

 

המרכיבים ל-5 מנות:

1 ק"ג פילה דג מרלוזה

 

לרוטב:

1/2 ק"ג עגבניות, חתוכות לקוביות

2 כפות רסק עגבניות

1/2 כפית מלח לימון

3 בצלים, קצוצים דק 

100 גרם שמן - לא שמן זית

5 כפיות סוכר

 

לקישוט:

עגבניות, חתוכות לפרוסות 

 

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הרוטב: מחממים שמן במחבת. מוסיפים את הבצל, ומטגנים עד לריכוך. מוסיפים קוביות עגבניות, מלח לימון, סוכר ורסק עגבניות ומבשלים כ1/2 שעה.
  2. מסדרים את המנה: יוצקים את הרוטב לתבנית עמוקה, ומסדרים מעל את פרוסות דג. מוסיפים רוטב, ומסדרים מעל את פרוסות העגבניות.
  3. מכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, ואופים במשך כ-15-20 דקות. מגישים חם.

 

טבית

 

המרכיבים ל-5 מנות:

1 עוף שלם

 

למילוי:

1 ק"ג אורז לבן

100 גרם בשר בקר טחון

200 גרם עגבניות, חתוכות לקוביות

100 גרם רסק עגבניות

2 כפיות בהרט

50 גרם פפריקה מתוקה

50 גרם מרק עוף

3 גרגירי הל 

 

אופן ההכנה:

  1. מכינים את המילוי: שוטפים את האורז, ומסננים. מניחים את האורז המסונן בקערה ומוסיפים בשר טחון, רסק עגבניות, קוביות עגבניות, פפריקה, מרק עוף, כוסברה ואת יתר התבלינים, מלבד ההל. מערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
  2. ממלאים את העוף בתערובת הבשר, ומה שנשאר מניחים בסיר. שמים את העוף בסיר עם התערובת, יוצקים פנימה מים ואת גרגירי ההל ומכסים במכסה. 
  3. מכניסים את הסיר לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך שעה, ומעבירים לפלטת שבת למשך לילה שלם.

 (צילום: ירון ברנר ) (צילום: ירון ברנר )
(צילום: ירון ברנר )
 

אינגרי - בקר וחצילים ברוטב חמוץ-מתוק

 

המרכיבים:

1 ק"ג בשר לגולאש (שריר או כתף), חתוכים לקוביות

3 בצלים קצוצים

2 שיני שום קלופות וקצוצות

3 חצילים גדולים, חתוכים לקוביות

4 עגבניות חתוכות לקוביות קטנות או מרוסקות

2 כפות רסק עגבניות

1/2 כוס לימון (כדאי לטעום, ולהוסיף אם צריך)

1 כף סוכר

מלח ופלפל - לפי הטעם

 

אופן ההכנה:
  1. חותכים את החצילים לקוביות. ממליחים ומניחים לייבוש במשך כ-1/2 שעה. לאחר מכן סופגים את הנוזלים ואת המלח.
  2. בינתיים מטגנים במעט שמן את קוביות הבשר על מחבת חמה מאוד, עד להזהבה.  מוציאים את הבשר מהמחבת. אם צריך מוסיפים שמן, ומזהיבים בה את הבצלים הקצוצים.
  3. מחזירים את הבשר המטוגן למחבת. מוסיפים שום קצוץ, ואת הפלפל והמלח. מערבבים כמה דקות, ומוסיפים עגבניות מרוסקות.
  4. מערבבים, ומניחים להתבשל מספר דקות. מוסיפים את הרסק, מיץ הלימון והסוכר. מערבבים, טועמים ומתקנים טעמים אם צריך.
  5. יוצקים מים עד לכיסוי. לאחר שהמים רתחו, מנמיכים את האש וממשיכים לבשל על אש קטנה. בזמן שהתערובת מתבשלת, מטגנים את קוביות החצילים בשמן חצי עמוק עד שיזהיבו. מוסיפים את החצילים לתבשיל הבשר, וממשיכים לבשל על אש נמוכה במשך שעה וחצי. מומלץ להגיש עם אורז לבן.

 

המתכונים באדיבות אקומקו  , דוד אלעזר 108, אור יהודה. 03-6344652

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים