שתף קטע נבחר

היועמ"ש גנז את תיק החקירה נגד מנדלבליט

ההר שהוליד עכבר בפרשת הרפז: היועץ המשפטי לממשלה החליט לסגור את תיק החקירה נגד מזכיר הממשלה והפרקליט הצבאי הראשי לשעבר בפרשת הרפז. וינשטיין קבע כי מנדלבליט הורה לאשכנזי לעדכן בדבר הימצאות המסמך: "עשה את המעשה הנכון בזמן הקצר ביותר"

יהודה וינשטיין ואביחי מנדלבליט  (צילום: עמית שאבי, אוהד צויגנברג) (צילום: עמית שאבי, אוהד צויגנברג)
יהודה וינשטיין ואביחי מנדלבליט (צילום: עמית שאבי, אוהד צויגנברג)

היועץ המשפטי לממשלה יהודה וינשטיין אימץ היום (ד') את המלצת פרקליט המדינה וסגר את תיק החקירה בפרשת הרפז נגד מזכיר הממשלה אביחי מנדלבליט שהיה הפרקליט הצבאי הראשי.

 

"יש לזכור כי כיממה בלבד לאחר שנודע לו על המצאות המסמך בידי אשכנזי, הנחה מנדלבליט את אשכנזי לעדכן אותי בדבר המצאות המסמך בידו כך אכן עשה אשכנזי באופן מידי, בעקבות הנחייתו של מנדלבליט. נמצא, אפוא כי מנדלבליט עשה את המעשה הנכון בתוך זמן קצר ביותר", קבע וינשטיין.

 

עוד קבע כי "מטבע הדברים, יחסי העבודה השוטפים של הפרקליט הצבאי הראשי והרמטכ"ל עשויים ליצור קרבה מיוחדת שיהיה בה כדי לטשטש לעתים את קו הגבול בין האינטרס האישי של הרמטכ"ל, האינטרס הפנימי של הצבא והאינטרס הציבורי בכללותו. ברור שהתווך בין בעלי תפקידים אלו רגיש שצריך להתקיים בו אמון מוגבר. ולבסוף, יש להזכיר כי מאז אותם אירועים חלפו כארבע שנים וחצי, וככלל, גם חלוף הזמן עשוי לעמעם במעט את החומרה הגלומה בדברים".

 

באוגוסט 2010 נחשף בערוץ 2 "מסמך גלנט", שלימים הפך למסמך הרפז. חוקרי להב 433 ניסו להשיג את המסמך באותו יום, ומשלא מצאו פנו לבית המשפט על מנת שיוציא צו ויורה לערוץ 2 למסור אותו. למחרת נפגש הרמטכ"ל דאז גבי אשכנזי, שהחזיק בידו את המסמך כבר שלושה חודשים, עם הפצ"ר ועדכן אותו: "בידי מסמך גלנט שמדברים עליו. מה לעשות?". מנדלבליט, שהיה מופתע מהדברים, ביקש: "תן לי לישון על זה לילה".

 

כמה שעות לאחר מכן שוחח מנדלבליט עם רז נזרי, עוזרו של היועץ המשפטי לממשלה - שיחה שארכה כדקה - אבל לא גילה לו כי הוא יודע היכן המסמך שמחפשת המשטרה. רק למחרת בבוקר, כשנפגש שוב עם אשכנזי, הורה מנדלבליט לאשכנזי למסור את המסמך ליועמ"ש.

 

מנדלבליט, שראה עצמו כעו"ד של אשכנזי מתוקף היותו רמטכ"ל, היה בטוח שנהג כשורה. אלא שכאשר נפתחה החקירה המשטרתית, גילו החוקרים את דבר הפגישה בין אשכנזי לפצ"ר ואחר כך

 את השיחה בין מנדלבליט לנזרי, ושאלו אותו מדוע לא סיפר לנזרי שידע איפה המסמך.

 

מנדלבליט הסביר לחוקרים, כי לדידו ההתרחשויות נכללו בהגדרת חיסיון עו"ד-לקוח, וגם כי לא רצה "לרוץ עם המידע של אשכנזי לפני שיחשוב על כך", וממילא הבין כי המשטרה בדרך לקבל את המסמך. הוא אף ניסה להצטדק, "בעוון השתהות של כמה שעות אתם חוקרים אותי באזהרה?". טענות אלה לא סייעו למנדלבליט, וחוקרי היחידה הארצית לחקירות הונאה המליצו על העמדתו לדין.

 

בתום החקירה המורכבת המליצה המשטרה להעמיד לדין בפרשת הרפז גם את הרמטכ"ל לשעבר אשכנזי בגין גילוי בהפרת חובה, כלומר גילוי ידיעה לאדם שאינו מוסמך לכך, וגם בגין הפרת אמונים כי לא העביר בזמן את מסמך הרפז שהיה בידיו. המלצות המשטרה עדיין כפופות להכרעת הפרקליטות והיועץ המשפטי לממשלה.

 

את אביחי מנדלבליט ייצגו הסניגור הצבאי הראשי עו"ד אשר הלפרין, עו"ד ז'ק חן ועו"ד איל כהן שגויסו למילואים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: עמית שאבי, אוהד צויגנברג
היועץ המשפטי לממשלה ואביחי מנדלבליט
צילום: עמית שאבי, אוהד צויגנברג
מומלצים