שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    ברמן, אפשר חלב בבקשה?
    גם בחג המקדש מוצרי חלב כמו שבועות, אפשר לצאת לבר ועדיין להזמין משהו שיתאים לרוח החלבית - הנה מספר קוקטיילים מקוריים וקולינאריים, כולם על בסיס חלב, שאפשר אפילו להכין בבית ולעשות רושם טוב על האורחים
    אם יזדמן לכם לצאת ולבלות במהלך החג, שגם כך מתפרש על סוף שבוע ארוך, אנחנו ממליצים שתלכו אחר המסורת ותזמינו לכם קוקטייל חלבי, גם יותר טעים ובעיקר מאוד מרענן ויפה.

     (צילום: יניב בן ישי)
    (צילום: יניב בן ישי)

    להבדיל מהרושם שקוקטיילים חלביים הותירו עלינו במשך השנים (קוקטיילים משמינים ויקרים, דלי אלכוהול, ל"מתחילים" בלבד) מסביר הברמן והמיקסולוג, יוגב מועלם, כי בשנים האחרונות עולם הקוקטיילים בכלל והקוקטיילים על בסיס חלב בפרט, עבר שינוי גדול. צפו

     

    במיוחד לשבועות: קוקטיילים חלביים    (צילום: אורי דוידוביץ' ויוגב אטיאס)

    סגורסגור

    שליחה לחבר

     הקלידו את הקוד המוצג
    תמונה חדשה

    שלח
    הסרטון נשלח לחברך

    סגורסגור

    הטמעת הסרטון באתר שלך

     קוד להטמעה:

    "אנשים בארץ נוסעים יותר לחו"ל מבעבר ואולי בהשפעה משם הם הבינו שיש עוד קוקטיילים מעבר לאלו המיושנים שהכרנו דרך ההורים שלנו. היום לשבת על הבר ולשתות קוקטייל זה שואו אחד גדול" מספר מועלם, מנכ"ל 'ברמאסטר' ובעלים של 'קוקטייל ארט', חברת בוטיק לקוקטיילים. מועלם מתאר איך דרך ההכנה של המשקה חשובה לא פחות מהתוצאה וכי המראה שלו והריח חשובים לא פחות מטעמו של הקוקטייל.

     (צילום: יניב בן ישי)
    (צילום: יניב בן ישי)

    עד לתחילת המליניום הנוכחי זכו הקוקטיילים ליחס מזלזל מצד "מביני עניין" משום שהוכנו מהמרכיבים הזולים והפשוטים ביותר שיש בבר ויועדו בעיקר לקהל ש"אינו יודע לשתות". קוקטיילים אלה הוכנו מאלכוהול נחות, ליקרים מלאכותיים עם גוון זרחני ומיצים תעשיתיים ללא יצירתיות ובהבנה מקצועית.

     

    בשנות ה-80 החלו להופיע "כוכבים" חדשים בבר- "קוקטיילי השמנת", שזכו לפופולאריות שהלכה וגברה, בעיקר מצד נשים, גברים עדיין נרתעו לשתות קוקטיילים. הפופולאריות נבעה מכך שהקוקטיילים היו מתוקים, עם רמת אלכוהול נמוכה מאוד וקלעו לטעם התקופה. למרות שקוקטיילי השמנת היו "טרנדיים", עדיין קוקטיילים בכלל נחשבו למשהו נחות בבר והיו נחלתם של אנשים שאינם שותים...

     (צילום: לימור טל)
    (צילום: לימור טל)

    הנה כמה מתכונים שתוכלו להשוויץ בהם כשאתם מארחים בבית לשבועות.

    אז אם אתם רוצים להשקות אותם במשקאות שהם גם אלכוהוליים וגם חלביים ואף קלים להכנה ביתית, הנה לכם הסוד:

     

    TIKI TAKA

    40 מ"ל בקרדי 8

    25 מ"ל בקרדי אוקהרט

    20 מ"ל קרם קוקוס

    10 מ"ל מיץ לימון טרי

    30 מ"ל מיץ תפוזים טרי

    30 מ"ל מיץ אננס טרי

    2 כפיות יוגורט

     

    אופן הכנה: מנערים את כל המרכיבים בשייקר ומסננים לכוס TIKI מלאה בקרח

    קישוטים: תפוז מיובש, תפרחת נענע, מקל קינמון

     

    Y.M DAIQUIRI

    25 מ"ל בקרדי 8

    25 מ"ל בקרדי סופריור

    25 מ"ל מיץ ליים טרי

    25 מ"ל מי סוכר

    2 כפיות יוגורט

    דש אנגוסטורה ביטרס

    דש מי זהר

     

    אופן הכנה: מנערים את כל בשייקר ומסננים לכוס COUPE

    קישוט : כוכב אניס, נענע

     

    CHIC

    40 מ"ל בקרדי 8

    15 מ"ל ליקר קפה

    15 מ"ל פורט

    60 מ"ל שוקו מוקה

     

    אופן הכנה: מנערים את כל המרכיבים בשייקר ומסננים לכוס COUPE

    קישוט: סוכריות שוקולד

     

    BANANA PUNCH

    20 מ"ל בקרדי כהה

    25 מ"ל בקרדי אוקהרט

    10 מ"ל מרטיני רוסו

    15 מ"ל קרם קוקוס

    60 מ"ל שוקו בננה

     

    אופן הכנה: מנערים את כל המרכיבים בשייקר ומסננים לכוס COUPE

    קישוט: שוקולד מריר מגורד

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    כל התגובות לכתבה "ברמן, אפשר חלב בבקשה?"
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: לימור טל
    קוקטיילים קולינאריים לשבועות
    צילום: יניב בן ישי
    צילום: יניב בן ישי
    אלכוהול על בסיס חלב
    צילום: לימור טל
    מומלצים