שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    חג הגבינות והיין - מה חדש בתחום?
    מה הדבר שאותו הכי כיף לעשות בשבועות? לאכול גבינות מיושנות ולהתענג על יין איכותי שמעביר את הטעמים החזקים בצורה הכי חלקה. הנה כמה המלצות של מומחי גבינות ויין שיעשו לכם את חג השבועות טעים ושמח מתמיד

    פלטת גבינות היא מושג שלא חדש לנו אבל בחג השבועות זה רלוונטי יותר מתמיד. לשם כך הגיעו לאולפן כמה מומח גבינות ויין כדי לדבר על החידושים בתחומם, מה הולך עם מה ובעיקר איך לארח בצורה הכי טעימה ומשמחת.

    גבינות ויין חדשים לשבועות    (צלמים: אורי דוידוביץ', יוגב אטיאס)

    סגורסגור

    שליחה לחבר

     הקלידו את הקוד המוצג
    תמונה חדשה

    שלח
    הסרטון נשלח לחברך

    סגורסגור

    הטמעת הסרטון באתר שלך

     קוד להטמעה:

     

    אולי לא ידעתם, אך במרחק נסיעה קצר מהמרכז, באזור "הצפון הקרוב", מסתתרות כמה ממחלבות הצאן המשובחות בישראל שמייצאות גבינות אפילו לצרפת והכל על רקע נוף עוצר נשימה. מחלבות הבוטיק "עז - עיז" ו"ברקנית". 

     (צילום: רון שלף)
    (צילום: רון שלף)
     

     

    חוות "עז - עיז"

     במנחמיה שבעמק המעיינות, מציעה הפנינג שבועות לכל הגילאים,

    פעילות מהנה ליחידים, משפחות וקבוצות.

     (צילום: רון שלף)
    (צילום: רון שלף)
    רינת ואסף וגנפלד, בעלי החווה, עברו לפני כעשור ממרכז הארץ לגליל כדי להגשים חלום,

    לגדל עיזים ולגבן גבינות איכותיות.

     

    הטיפ של הזוג וגנפלד: כאשר מביאים פלטת גבינות, מומלץ להביא כמה סוגי גבינות שמתאימים לטעם המגוון של כל האורחים, גבינות קשות, חצי קשות, טריות ועם עובשים. ככה כולם יצאו מרוצים ושבעים. ליד הפלטה אפשר להוסיף דבש, ריבה איכותית או פרי מתוק שהולך מצויין עם גבינות צאן.

     (צילום: רון שלף)
    (צילום: רון שלף)
     

    מתי? בתאריכים 22-24/5/15. שעות פתיחה : 10:00-17:00

    מחיר: לילד: 35 ש"ח, מבוגר (סיור + סדנת גיבון ) 25 ש"ח. 

    לפרטים נוספים: 053-7292996 באתר asisfarm.co.il ובדף הפייסבוק.

     

    מחלבת "ברקנית"

    במושב כפר יחזקאל, בסמוך לגלבוע נמצאת החווה של מיכל ואבינועם ברקין שהקימו לפני כ-40 שנה.

    הזוג ברקין היו הראשונים להקים מחלבה קטנה ומשפחתית שמייצרת גבינות צאן איכותיות, וכיום גם ילדיהם עובדים במחלבה, בסמוך לגלבוע.

     (צילום: רון שלף)
    (צילום: רון שלף)

    למחלבה שמורה זכות ראשונים גם על החדרת גבינות הפרימיום וחינוך לגבינות מיוחדות תוצרת הארץ.

    את הבסיס רכשו בצרפת ועם השנים אבינעם, הגבן-אומן, מוסיף לרפרטואר גבינות חדשות.

    הגבינות משווקות ברחבי הארץ במעדניות וחנויות בוטיק וכמובן גם בחנות המחלבה במשק.

     

    הטיפ של הזוג ברקין: ממליצים על גבינה "כחולה נסתרת" מחלב כבשים. רק כאשר פורסים אותה נגלה הפס הכחול הדק במרכזה שמתגלה לאחר המגע עם אוויר ומעניק לגבינה טעם רוקפורי. מומלצת מאוד עם פירות מתוקים כמו אגסים או דובדבנים ועם יין פורט מתוק או גוורצטרמינר.

     (צילום: רוני האריס וליהי ברקין)
    (צילום: רוני האריס וליהי ברקין)

    מתי? החנות פתוחה בכל סוף שבוע. שעות פתיחה: שישי-10.00-14.00 .שבת- 10.00-16

    ניתן לשלב גם ביקור במחלבה בתיאום מראש. 

    לפרטים נוספים: מיכל ברקין 050-4492799 ובדף הפייסבוק https://www.facebook.com/mbarkanit/timeline

     

    יקב "יתיר"

    נוסד בשנת 2000 והוקם באזור תל ערד. יינות היקב מבציר 2001, הבציר הראשון, יצאו לראשונה בשנת 2004.

     (צילום: יקב יתיר)
    (צילום: יקב יתיר)

    בימים אלה חוגג היקב עשור לבציר הראשון ומציע לחג את יינות בציר 2011:

    (בלנד) הר עמשא 100 ₪, סירה 139 ₪, פטי ורדו 139 ₪, קברנה סובניון 129 ₪

     (צילום: יקב יתיר)
    (צילום: יקב יתיר)
     

    מתי? סיורים בתיאום בלבד בימי א' עד ה'.

    לפרטים נוספים: כרמי היקב ממוקמים ביער יתיר, בבעלות יקבי כרמל.

    תיאום מול אתי אדרי 0528308196

     

     

     

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    כל התגובות לכתבה "חג הגבינות והיין - מה חדש בתחום?"
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים