שתף קטע נבחר

במים, בפארקים ועם ביכורים: חוגגים שבועות

עשרות אלפים הגיעו לכנרת, רבים בחרו לטייל בשבת האביבית ובקרוב ל-200 קיבוצים מתקיימים היום ומחר טקסי הבאת ביכורים. "נציג את פרי הבטן - הילדים שנולדו השנה", סיפרו בגונן. באיזה קיבוץ נולדו הכי הרבה תינוקות?

 

 

גבינות יש, יין יש, גם את הלבן הם לא שכחו. שבועות יחול רק מחר, אבל רבים ניצלו את סוף השבוע כדי לחגוג כבר היום (שבת). בקרוב ל-200 קיבוצים ברחבי הארץ מתקיימים היום ומחר טקסי הבאת ביכורים, ולהערכת התנועה הקיבוצית ישתתפו בהם קרוב ל-400 אלף איש, חברי הקיבוצים ואורחיהם. בשנים האחרונות זכו טקסי הביכורים לעדנה מחודשת ובקיבוצים מדגישים את חיבורו של החג לעבודת האדמה.

 

יעל לוי מקיבוץ גונן חגגה היום לפני הצהריים עם בני המשפחה וחברים בהפנינג במשק שלאחריו נערכה תהלוכה ובה תוצרים של ענפי המשק השונים: "זה בפירוש חג שמתחבר לעבודת האדמה וגידול בעלי החיים, ובשנים האחרונות אנחנו רואים שהחגיגות הולכות וגדלות. יש הרבה אורחים שבאים לחגוג איתנו וזה חג שמאוד מתאים לערכים שלנו".

 

רכזת הקהילה בקיבוץ, עינב שחרור, סיפרה כי בשעות לפני הצהריים הוקמו פינות יצירה ומשחק בקיבוץ ונערכה תהלוכה של הענפים השונים שהציגו את תוצרתם. "אמנם הקיבוץ עבר שינוי אבל עדיין יש ענפים חקלאיים כמו גד"ש (גידולי שדה), מטעים, רפת ולולים. לפנות ערב ייערכו חגיגות הביכורים שבהם גם יוצג 'פרי הבטן' - הילדים והנכדים שנולדו לנו בשנה האחרונה, ואחרי כן ארוחת החג".

הפנינג בגונן: "החגיגות הולכות וגדלות" (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
הפנינג בגונן: "החגיגות הולכות וגדלות"(צילום: אביהו שפירא)

 (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
(צילום: אביהו שפירא)
בתנועה הקיבוצית מציינים כי בשנה האחרונה נולדו בקיבוצים כ-3,000 תינוקות, כששיא הילודה הוא בקיבוץ נען, הקיבוץ הגדול בישראל, שבו נולדו השנה 45 תינוקות. בתנועה ציינו כי גם בקיבוצי עוטף עזה נולדו עשרות תינוקות ובקיבוץ כרם שלום אף נפתח לראשונה בית תינוקות.

 

מזכ"ל התנועה הקיבוצית, ח"כ איתן ברושי, אמר כי בחג באים לידי ביטוי מרכיבי הקיבוץ, "הקהילתי והכלכלי, שילוב הדורות, והקשר לאדמה ולטבע. החג הזה שמזוהה כל כך עם החקלאות וההתיישבות הוא הזדמנות עבור כולנו להודות ולחזק את ידיהם של החקלאים בכל רחבי הארץ".

 

בעמק יזרעאל משולבות חגיגות הביכורים בפסטיבל חלב ודבש המסורתי. טקס הביכורים המרכזי בעמק יתקיים מחר ב-17:00 במאגר כפר יהושע, והכניסה חופשית. האירוע כולל תצוגה של ענפי המשק ורונדו של טרקטורים, טרקטורונים וסוסים. שבועות הוא גם חג המים ורבים מהמבלים בצפון חוגגים את סוף השבוע הארוך בחופי הכנרת. בשעות הבוקר נמסר על כ-50 אלף מטיילים שמבלים באגם. קרוב למחציתם שוהים בחופים שבאחריות איגוד ערים כינרת, בעיקר בצדו המזרחי של האגם. באיגוד אמרו כי לרגל החג השלימו את הכשרת החוף החדש השייך לאיחוד, חוף דוגית.

בוקר של יין ויין, ברמות נפתלי (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
בוקר של יין ויין, ברמות נפתלי(צילום: אביהו שפירא)

 (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
(צילום: אביהו שפירא)

ועוד כמה אירועי שבועות בצפון: במושב רמות נפתלי עורכים בחג, זו השנה הרביעית, את יריית הפתיחה לאירועי שבוע "שביל היין" בגליל ובגולן. ארבעת היקבים שבמושב פתחו את שעריהם למאות מבקרים שהגיעו לטעום מהיינות. בסוף השבוע הבא ייערך האירוע המרכזי של "שביל היין" בגני הברון בראש פינה.

 

בצוק מנרה שבגליל העליון נערכה ביום חמישי "צעדת האביב" לזכרו של סא"ל חוסיין עאמר (עמיר), מג"ד גדוד 12 של גולני שנהרג בהתפוצצות מטען צד בגבול לבנון ב-96'. כ-1,200 איש השתתפו בצעדה שארגנה העמותה שהקימה המשפחה לזכרו, עמותת עמירים. הצעדה מתקיימת זו השנה ה-19.

 

בבית החולים רמב"ם בחיפה ניצלו את סוף השבוע הארוך לאירוע התרמה ייחודי, שנועד לאסוף כספים לרכישת מכשירי דפיברילטור למחלקות בבית החולים לילדים "רות". במבצע ההתרמה הנערך בבריכת הטכניון משתתפים חברי קבוצת השחייה "מאסטר טכניון". הם שוחים במשך 24 שעות רצופות למרחק של 50 ק"מ כאשר השחיינים מתחלפים מדי שעה. שחייה של כל בריכה מזכה את השחיינים בתרומה של 250 שקל ובסך הכל אמורים השחיינים לאסוף סכום של 160 אלף שקלים.

"אנחנו תמיד חוגגים". בפארק הירקון ()
"אנחנו תמיד חוגגים". בפארק הירקון

"זה כיף, במיוחד כשיש חופש". ילדי משפחות לוי ואבישר ()
"זה כיף, במיוחד כשיש חופש". ילדי משפחות לוי ואבישר
 

ובזמן שבקיבוצי הצפון מביאים ביכורים, במרכז יצאו משפחות רבות מהבית וניצלו את מזג האוויר הנעים כדי לטייל בשבת בחיק הטבע - או לכל הפחות בפארקים העירוניים. רינה, יאיר, רחלי, שרה, צבי ודוד העבירו את השבת בפארק הלאומי ברמת גן. "אנחנו חוגגים תמידית. בדרך כלל בשבתות אנחנו הולכים לים, אבל היום שבועות, אז החלטנו לראות קצת טבע וירוק. אנחנו שותים תה, אוכלים ומתכוננים לערב - אז תהיה חגיגה חלבית". וזו בהחלט תהיה חגיגה. "לעיראקים יש מאכלים מיוחדים כמו קיימר, שזו השמנת של החלב. אשתי מכינה את זה וזה יוצא טעים מאוד. אנחנו חוגגים על טהרת הגבינות", הוסיף דוד.

 

משפחת לוי ומשפחת אבישר מקריית אונו הגיעו לפארק עם הילדים, פרשו מחצלות ואכלו מאכלי חג. הילדים - הילה ונועה בנות ה-8, דניאל בן ה-10 ומאיה ועומר - הרחיבו: "אנחנו אוכלים מאכלים חלביים - אכלנו פיצה, עוגת ביסקוויטים, פשטידה. זה חג כיפי מאד במיוחד כשיש חופש".

 

כ-100 אלף מטיילים פקדו משעות הבוקר את הגנים הלאומיים ושמורות הטבע ברחבי הארץ. אתרי המים בצפון היו הפופולריים ביותר: שמורת הטבע שניר, שמורת הטבע הבניאס, שמורת הטבע נחל עיון, שמורת הטבע תל דן, המג'רסה וכן חופי הרשות: הגן הלאומי פלמחים, הגן הלאומי בית ינאי והגן הלאומי קיסריה. ברשת חניוני הלילה של רשות הטבע והגנים ילונו הלילה 6,500 בני אדם הגן הלאומי פלמחים נסגר ללינות לילה עקב עומס.

 

בהכנת הכתבה השתתפה שחר חי
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אביהו שפירא
לבשנו לבן, ברמות נפתלי
צילום: אביהו שפירא
מומלצים