שתף קטע נבחר

ביהמ"ש: אתר ההורדות UNIDOWN ייחסם

חברות תקליטים טענו שהאתר, שבין השאר מאפשר הפיכת סרטוני יוטיוב לקבצי MP3, מפר זכויות יוצרים. ספקיות האינטרנט יחסמו אותו

ניצחון לחברות התקליטים: בית המשפט המחוזי בתל אביב הורה לאחרונה לספקיות האינטרנט בישראל לחסום את הגלישה לאתר UNIDOWN, שהציע לגולשיו שירותי איתור, האזנה והורדה של יצירות מוסיקליות בחינם.

 

פסקי דין מעניינים נוספים - בערוץ משפט ב-ynet:

 

חמש חברות תקליטים ישראליות, בהן NMC, הליקון והד ארצי, פנו במשותף לבית המשפט לאחר שלטענתן האתר הפר את זכויות היוצרים שלהן, כאשר אפשר לגולשים לשמוע ולהוריד תכנים מוסיקליים – שהן בעלות הזכויות בהם. לטענתן, האתר הנמצא בבעלות חברת "בלומברג" הרשומה באיי סיישל, משמש להורדת שירים מיוטיוב, באמצעות קישורים לאתרים חיצוניים המאפשרים לגולשים להמיר תכני מדיה למחשביהם האישיים (MP3).

 

הן הדגישו שהאתר הפר בצורה בוטה את חוק זכויות היוצרים, ועל בית המשפט להורות על סגירתו תוך פסיקת פיצוי של 150 אלף שקל ללא הוכחת נזק. הן ביקשו שספקיות האינטרנט בישראל יחסמו את האתר לגלישה.

 

האתר, מנגד, התנער מהטענות כלפיו וטען כי הוא מנוע חיפוש מובהק – בדומה לגוגל – ובתי המשפט בישראל אף פעם לא הורו על סגירתם של מנועי חיפוש. לטענת נציג האתר, שיטת הפעולה שלו לא מפרה זכויות יוצרים. האתר בסך הכול משתמש בטכנולוגיה שמאפשרת סינון התכנים לפי איכות השמע של תכני המדיה ברחבי הרשת. הוא פועל בכל העולם בשבע שפות שונות, ומספק לגולשיו ארבעה שירותים: חיפוש והאזנה לתכני מוסיקה, חיפוש מידע על אודות יוצרים, יצירת רשימת שמע (פלייליסט) והורדת תכנים למחשב. בהקשר זה הודגש כי ההורדה מתבצעת מאתרים חיצוניים בלבד.

 

מבין ספקיות האינטרנט, "בזק בינלאומי" הייתה היחידה שביקשה להתערב בהליך. לטענתה, אין בדין הישראלי אפשרות להעניק סעדים כנגדה, בתור צד שלישי שאין נגדו עילת תביעה. בנוסף היא ציינה כי טענת התובעות שחסימת הגישה לאתר כרוכה בעלות נמוכה שגויה מיסודה, משום שחסימתו תסב לה נזק עצום בשל גולשים שיתרעמו על כך.

 

השופט הבכיר גדעון גינת החליט לדחות את טענת נציג האתר שמדובר במנוע חיפוש, לאחר שהנציג כשל מלהציג כל ראיה או חוות דעת מתאימה המאשרת את סברתו.

 

השופט דחה את ההשוואה למנוע החיפוש, תוך שציין כי "גוגל" מסיר תכנים מפרים מרגע שמתקבלת הודעה מקדימה ומשמש כמנוע חיפוש כללי למידע. בניגוד, קבע השופט, מטרתו של אתר UNIDOWN היא חיפוש מוסיקה פיראטית והורדת תכני מוסיקה מפרים.

 

באשר לסעדים, קבע השופט כי בניגוד לטענת בזק בינלאומי, אין בעיה להורות לספקיות האינטרנט לחסום אתרים ברמה החוקית. לאור כל זאת הורה השופט גינת על סגירת האתר וחסימתו לגלישה, וכן חייב את בעליו לפצות את חמש התובעת ב-100 אלף שקל ללא הוכחת נזק.

 

  • לקריאת פסק הדין המלא – לחצו כאן
  • הכתבה באדיבות אתר המשפט הישראלי פסקדין
  • ב"כ התובעות: עו"ד ערן פרזנטי
  • ב"כ הנאשמים: עו"ד נתן שטיינברג, עו"ד אבנר בורוביק, עו"ד אלון בר-אל
  • עו"ד יעקב מנור עוסק בקניין רוחני
  • הכותב לא ייצג בתיק

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים