שתף קטע נבחר

יפן: מורים סירבו לשיר ההמנון, נקנסו - ויפוצו

ההמנון הלאומי של יפן נתפש בעיני רבים במדינה כסמל לאימפריאליזם ולמיליטריזם שקדמו למלחמת העולם השנייה. שופט הורה לעיר טוקיו לפצות בסכום של 537 ין (4 מיליון אירו) 22 מורים שסירבו לשיר את ההמנון ונענשו

טקס סיום קורס צוערים באקדמיה להגנה לאומית ביפן (צילום: AP) (צילום: AP)
טקס סיום קורס צוערים באקדמיה להגנה לאומית ביפן(צילום: AP)

 

בית משפט ביפן הורה לרשויות לפצות 22 מורים בבית ספר יסודי שנקנסו משום שסירבו לשיר את ההמנון הלאומי. בית המשפט הורה לעיר טוקיו לשלם למורים 537 מיליון ין (ארבעה מיליון אירו).

 

עוד חדשות בעולם :

עיראק במבצע נגד דאעש: "לפקודתך, חוסיין"

כתב "וושינגטון פוסט" נשפט באיראן: "ריגל"

טורנדו במכסיקו: "מכוניות עפו כמו גפרורים"

מסך אדום: הכלכלה תקלקל למפלגת ארדואן?

 

ה"קימיגאיו" (שלטונך) הוא ההמנון הלאומי של יפן מאז סוף המאה ה-19. מילות ההמנון מפארות את הקיסר היפני ואת התקופה המיליטריסטית שקדמה למלחמת העולם השנייה שבה נחשב הקיסר לאל.

 

"צריך לנהוג בזהירות כאשר מענישים אנשים שפעלו על פי האמונות שלהם", אמר השופט טורו יושידה ודבריו צוטטו ברשת הטלוויזיה הציבורית NHK. עוד אמר השופט כי מנהלת מטרופולין טוקיו "ניצלה לרעה את סמכותה" ושהמורים לא תכננו להחרים את טקס קבלת התעודות לתלמידי בית הספר לאחר שנענשו.

 

ראש הממשלה הלאומן העז לשיר את ההמנון הלאומי. שינזו אבה (צילום: EPA) (צילום: EPA)
ראש הממשלה הלאומן העז לשיר את ההמנון הלאומי. שינזו אבה(צילום: EPA)

אישון נאגאיי, אחד המורים שנקנסו, שיבח את "ההחלטה הגדולה שתיתן למורים קצת אוויר לנשימה בבתי הספר". "אחרי העונש שלנו, המורים חשו מאוימים ולא העזו להביע את הדעות שלהם בפני הממונים עליהם", אמר נאגאיי. "חינוך של המדינה, כמו שהיה עד סוף מלחמת העולם השנייה".

 

ראש ממשלת יפן, שינזו אבה הלאומן, וחברי מפלגת השלטון שלו הוציאו בינואר 2013 לדרך את יום העבודה המלא הראשון שלהם תוך שהם שרים את ההמנון הלאומי. בכל מדינה אחרת הדבר היה נחשב ללגיטימי לגמרי, אולם ביפן נתקלו אבה וחברי מפלגתו בביקורת לא מעטה, מכיוון שההמנון נתפש כאמור כסמל לאימפריאליזם הישן ולמיליטריזם.

 

"החזרנו את הממשלה לידי מפלגה היכולה לשיר בפה מלא 'קימיגאיו' ויכולה לעשות את הצעד הראשון כדי 'להחזיר את יפן'", אמר אבה אחרי שהוא וחברי מפלגתו שרו את ההמנון במהלך ישיבת המפלגה הליברל-דמוקרטית.

 

ההתנגדות הציבורית להמנון ולדגל הלאומי "הינומרו", שקיבלו מעמד חוקי רק ב-1999, פחתה בשנים האחרונות וההמנון מושר לעתים קרובות בבתי ספר ובאירועי ספורט. עם זאת, ההמנון והדגל עדיין יכולים להיות גורם למחלוקת, במיוחד כשפוליטיקאים נוגעים בדבר. מורים בבתי ספר ממלכתיים ביפן ניסו לתבוע - ללא הצלחה יתרה - את הרשויות על כך שאולצו לעמוד ולשיר את ההמנון באירועים רשמיים, והפעם תביעתם התקבלה והם יפוצו כספית.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
גם דגל המדינה, "הינומרו", מעורר מחלוקת גדולה במדינה
צילום: רויטרס
מומלצים