שתף קטע נבחר

בוגרי יחידות קרביות: "תנו לאחינו לעלות מאתיופיה"

שני יוצאי אתיופיה, שהשתחררו באחרונה משירות בצנחנים ובגבעתי, הגיעו למשרד הקליטה כדי למחות על היעדר פתרון שיאפשר את העלאת אחיהם לישראל. "עד שאחינו יגיעו לארץ לא נפסיק במלחמתנו הצודקת"

 

 

"זה עצוב שהמדינה מפרידה בין המשפחות". שני יוצאי אתיופיה שהשתחררו באחרונה משירות קרבי בצה"ל הפגינו הבוקר (יום ד') מול משרד הקליטה בפתח תקווה בדרישה לאפשר את העלאת אחיהם שנותרו במדינה האפריקנית. את השניים, ארגווי טפסה (23) וצלאצאו מקונן (22), ליוו בהפגנה חבריהם ביחידות הקרביות.

 

"יש לי אחות בת 30 שמסורבת עלייה כבר 11 שנים", סיפר טפסה ששירת בסיירת צנחנים. "היא הייתה אמורה לעלות איתנו לישראל ב-2004 ואמרו לנו אז שבגלל שהיא בגירה, היא תעלה חודש אחרינו. עם הזמן זה נדחה בגלל הקמת ועדות ושינוי הקריטריונים וכעת מוכנים שהיא תגיע באישור הומניטארי ללא מעמד וללא זכויות של עולה חדש".

"לא נוותר". טפסה (מימין) ומקונן (צילום: איתי בלומנטל) (צילום: איתי בלומנטל)
"לא נוותר". טפסה (מימין) ומקונן(צילום: איתי בלומנטל)

 (צילום: איתי בלומנטל) (צילום: איתי בלומנטל)
(צילום: איתי בלומנטל)

הפגישה אצל מנהל המרחב לא העלתה דבר (צילום: איתי בלומנטל) (צילום: איתי בלומנטל)
הפגישה אצל מנהל המרחב לא העלתה דבר(צילום: איתי בלומנטל)

טפסה לא ראה את אחותו, שמתגוררת בגונדר מאז שעלה לארץ, והוא אף לא הכיר את אחייניו הקטנים בני 5 ו-10. "הגיע הזמן שהיא תעלה ותתאחד עם המשפחה ועם שבעת אחיה בישראל. היא צריכה להגיע כמו כל עולה, בזכות ולא בחסד. היא הייתה צריכה להיות עם המשפחה שלה שנמצאת במרחק של אלפי קילומטרים", אמר טפסה.

 

מקונן, ששירת בגבעתי, ציין כי געגועיו לאחיו בן ה-19 שנותר באתיופיה גוברים עם השנים וכי הוא חש התחלה של איבוד תקווה. "זה עצוב שהמדינה מפרידה בין המשפחות, כשעלינו לארץ

רצו שאחי יישאר עם אימא שלו באתיופיה, ועכשיו כשהוא כבר בגיר הביורוקרטיה מתישה אותנו".

 

בהחלטת היועצת המשפטית של משרד הקליטה, מיכל שטרית-רבל, שניתנה לפני שבועיים צוין כי "במקרה הנידון מדובר באחים של חיילים, שקיבלו משר הפנים אישור כניסה מטעמים הומניטאריים בלבד ועל כן ביכולתם להגיע לישראל בכל עת שיחפצו בכך".

 

מאחר שהאחים לא זכו למעמד של עולה חדש, הגיעו הבוקר טפסה ומקונן ללשכת מנהל מרחב פתח תקווה במשרד הקליטה, מאיר יחיאלי, שהודיע להם כי למשרדו אין סמכות לעזור להם. "השר אלקין מסרב להיפגש איתנו", אמרו השניים. הם הוסיפו כי בכוונתם להמשיך במאבק מול שני משרדי הממשלה הרלוונטיים, הפנים והקליטה. "עד שאחינו לא יגיעו לארץ לא נפסיק במלחמתנו הצודקת".

 

ממשרד העלייה והקליטה נמסר כי "במקרה המדובר, המשרד אינו מוסמך ליתן לאנשים אלה זכויות עולים, כפי שאינו מוסמך ואינו נותן זכויות עולים לאלפי אנשים שקיבלו אישורי כניסה מטעמים הומאניטריים מכל העולם ובהם הורי חיילים. משרד העלייה והקליטה מעולם לא אישר סל קליטה למי שאושרה כניסתו לישראל רק על בסיס הומאניטרי, מאחר שאינו מוסמך לכך".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איתי בלומנטל
המפגינים, הבוקר
צילום: איתי בלומנטל
מומלצים