שתף קטע נבחר

אורי קופר

עסקת חייהם: ההחתמות הגדולות של העונה

איזה רכש השפיע יותר, סוארס לברצלונה או חאמס לריאל מדריד? פברגאס לצ'לסי או אלכסיס לארסנל? עם סיום הליגות באירופה, אורי קופר מדרג את 11 ההחתמות המוצלחות של העונה

גמר ליגת האלופות עוד מחכה לנו, אבל הליגות הגדולות כבר הסתיימו ובעצם עונת המלפפונים מתחילה ממש עכשיו. במשך כל הקיץ נשמע ניתוחים על כל העברה בכדורגל, נקבל דעות שונות בעדה או נגדה וניתוחים שיסבירו לעומק למה אותו שחקן יצליח או ייכשל בקבוצה החדשה שלו. זה נחמד, ומעביר קיץ נטול משחקים, אבל את אותן העברות הרבה יותר נכון לנתח דווקא בקיץ הבא, שנה מאוחר יותר.

 

 

אז הנה, עם סיום העונה בליגות באירופה הגיע הזמן לבדוק את העברות השנה האחרונה ולראות מי עשה את הביזנס הטוב ביותר. לפניכם נבחרת ההעברות של העונה: 11 ההחתמות הטובות ביותר, לפי סדר וללא חשיבות לתפקיד במגרש.

 

מוראטה (לא) חוגג מול ריאל (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
מוראטה (לא) חוגג מול ריאל(צילום: רויטרס)

 

11. אלברו מוראטה, יובנטוס

בכמה עבר: 20 מיליון יורו מריאל מדריד

עם יד על הלב, עונת הבכורה של מוראטה באיטליה, אם מסתכלים על כולה, לא היתה כל כך מרשימה. בליגה החלוץ הספרדי הבקיע רק 8 שערים, לא יותר מדי עבור

 שחקן התקפה פותח בקבוצה אלופה. אבל, וזה אבל עצום, גם שער אחד בלבד, בטח שניים, יכול להציל עונה שלמה. לפעמים שער כזה שווה כסף ותהילה שקשה למדוד. מוראטה הבקיע בכל אחד מהמשחקים מול האקסית ממדריד בחצי-גמר האלופות, ועשה את אותו דבר בשמינית הגמר מול דורטמונד. זה בהחלט מספיק.

 

10. אנדר הררה, מנצ'סטר יונייטד

בכמה עבר: 36 מיליון יורו מאתלטיק בילבאו

אם היינו מנחשים בתחילת העונה מי משחקני הרכש הרבים של מנצ'סטר יונייטד ייכנס לרשימה הזו בוודאי רוב ההימורים היו מתחלקים בין אנחל די מריה לרדאמל פלקאו. די מריה היה סביר, פלקאו כישלון, וגם יתר השחקנים החדשים לא התקרבו להררה. הקשר הספרדי כבש 6 שערים מתוך 7 בעיטות למסגרת, אחוז מדהים, אבל הכיבושים הם לא הסיפור שלו אלא היכולת לארגן את המשחק ממרכז המגרש. ההתחלה לא היתה מרשימה, ומלווה בפציעות, אבל בחצי השני של העונה הררה הפך לאחד השחקנים הכי טובים בפרמייר-ליג.

 

הפך לאחד השחקנים הטובים באנגליה בחלק השני של העונה. הררה (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
הפך לאחד השחקנים הטובים באנגליה בחלק השני של העונה. הררה(צילום: רויטרס)

 

9. דייגו קוסטה, צ'לסי

בכמה עבר: 38 מיליון יורו מאתלטיקו מדריד

לא מעט אנשים חשבו שדייגו קוסטה לא יצליח בצ'לסי. קודם כל הוא היה סוג של "נס לשנה אחת" באתלטיקו. דבר שני בסטמפורד ברידג', כך סיפרו, יש קללת חלוצים. היי, תשאלו את אנדריי שבצ'נקו ופרננדו טורס. אבל קוסטה הפריח מהר מאוד כל אפשרות שאינה הצלחה והשערים זרמו כבר במשחקים הראשונים. בהמשך הגיעה ירידה קלה, אבל הברזילאי-ספרדי סיים את העונה עם 20 שערים, לא רע בכלל, שלישי בליגה אחרי סרחיו אגוארו והארי קיין.

 

8. צ'אבי אלונסו, באיירן מינכן

בכמה עבר: 10 מיליון יורו מריאל מדריד

יש שחקנים שמתאימים בול למאמן ולשיטת משחק, וצ'אבי אלונסו הוא היד שנכנסה לכפפה הקרויה פפ גווארדיולה. צ'אבי אלונסו, שבזמן הפציעה של לוקה מודריץ' ראינו כמה חסר לריאל מדריד העונה, הוא מרכז הטיקי-טאקה גרסת בוואריה. הנה, לא סתם הוא רשם ממוצע של - שימו לב - לא פחות מ-105.5 מסירות למשחק העונה. יותר, ובהפרש גדול, מכל שחקן אחר באירופה. עכשיו תוסיפו לזה את העובדה שצ'אבי אלונסו הוא גם הקשר עם אחוז דיוק המסירה הטוב בבונדסליגה ותקבלו שחקן בדיוק במקום הנכון.

 

מרכז הטיקי-טאקה. צ'אבי אלונסו וגווארדיולה (צילום: AFP) (צילום: AFP)
מרכז הטיקי-טאקה. צ'אבי אלונסו וגווארדיולה(צילום: AFP)

 

7. טוני קרוס, ריאל מדריד

בכמה עבר: 30 מיליון יורו מבאיירן מינכן

היה מעניין לצפות בצ'אבי אלונסו בבאיירן בדיוק כפי שהיה מעניין לצפות בקרוס בריאל. הקשר הגרמני בעצם נכנס לנעליים הגדולות של צ'אבי אלונסו בסנטיאגו ברנבאו וגם שינה תיפקוד בשביל זה. קרוס, שהתחיל את הקריירה כקשר התקפי ועבר להיות בבאיירן קשר מרכזי, הוצב בדרך כלל בריאל כקשר האחורי ביותר והתבקש לנהל משם את המשחק. החצי הראשון של העונה היה נפלא, אבל בהמשך, בעיקר כשמודריץ' לא שיחק, התברר שקרוס יכול להתקשות להחזיק את הקישור לבדו מאחור. בכל מקרה, קרוס סיים את העונה עם 10 בישולים בכל המסגרות ואחוז הדיוק במסירה השני בספרד אחרי צ'אבי.

 

6. אנטואן גריזמן, אתלטיקו מדריד

בכמה עבר: 30 מיליון יורו מריאל סוסיאדד

כריסטיאנו רונאלדו מלך השערים בספרד, לאו מסי במקום השני. ואחריהם? גריזמן, שסוגר עונת בכורה מצוינת במדריד. המעניין הוא שאת 22 השערים שלו בליגה גריזמן כבר בשליש מכמות הבעיטות שלקח רונאלדו ובפחות ממחצית מסך הבעיטות של מסי. גם אצל גריזמן ההתחלה לא היתה קלה, ופעמים רבות לא סיים 90 דקות, אבל מאז שלוח השנה התחלף ל-2015 הוא הפציץ, בגדול, כולל שערים נפלאים במספרת. גריזמן רק בן 24 ועכשיו כולם מחכים לראות מה יקרה בעונה הבאה.

 

רכש נהדר. גריזמן בפוזה אופיינית העונה (צילום: AFP) (צילום: AFP)
רכש נהדר. גריזמן בפוזה אופיינית העונה(צילום: AFP)

 

5. איבן ראקיטיץ', ברצלונה

בכמה עבר: 18 מיליון יורו מסביליה

אין לראקיטיץ' את התהילה של המשולש מסי-סוארס-ניימאר, הוא לא משחק בתפקיד שתמיד זוכה ביוקרה וגם המספרים שלו לא מעידים בהכרח על פעולות יוצאות דופן. אבל ראקיטיץ' הוא הצלחה עצומה ואולי זה שמסמל היטב את המעבר של ברצלונה לדרך חדשה ומוצלחת שיכולה להסתיים בטרבל. ראקיטיץ' נכנס למשבצת של צ'אבי, ולא פשוט לעמוד בציפיות האלה, אבל שילוב מעולה בין יכולת הגנתית להתקפית, ודחיפת הכדור קדימה לאותו משולש מדובר בדיוק בזמן, הפכו את הקרואטי לשחקן חשוב בקבוצה הכי טובה באירופה העונה.

 

4. חאמס רודריגס, ריאל מדריד

בכמה עבר: 80 מיליון יורו ממונאקו

מלך שערי המונדיאל היה הרכש הנוצץ התורן של ריאל מדריד והוא הצדיק את הציפיות ממנו. הסיבה היחידה שאינו מדורג בשלישייה הראשונה היא החוסר בתואר קבוצתי. חאמס סבל מכמה פציעות העונה וכשהיה על המגרש ריאל נראתה הרבה יותר טוב. 13 שערים ו-13 בישולים בליגה בלבד זה נחמד, אבל היופי שחאמס הראה בריאל הוא הוורסטיליות שלו והאפשרות לשחק במספר תפקידים על המגרש. מבין כל שחקני ההתקפה הרבים של הבלאנקוס, אין ספק שהוא זה שהיה שני לרונאלדו.

 

עמד בציפיות. חאמס רודריגס (צילום: AP) (צילום: AP)
עמד בציפיות. חאמס רודריגס(צילום: AP)

 

3. אלכסיס סאנצ'ס, ארסנל

בכמה עבר: 42 מיליון יורו מברצלונה

לטעמי, אם לא מחשיבים תארים קבוצתיים אז אלכסיס הוא הרכש הכי טוב העונה בכל היבשת, אבל עבור ארסנל העונה שוב הסתכמה במלחמה על מקום בליגת האלופות. אולי היא תסתיים בסוף גם עם גביע. ארסן ונגר אמר לא מזמן שאלכסיס הוא הרכש הכי טוב של ארסנל מאז תיירי הנרי ואי אפשר שלא להסכים איתו. 16 שערים, 8 בישולים, כיבושים במשחקים גדולים (סיטי, ליברפול) ובעיקר משחק עם הכדור באופן שגורם לאוהדי התותחנים לאהוב לראות כל שנייה מהצ'יליאני שלהם.

 

2. לואיס סוארס, ברצלונה

בכמה עבר: 81 מיליון יורו מליברפול

בעוד תשעה ימים סוארס יפגוש את ג'ורגיו קייליני, הבלם שחווה את נחת השיניים שלו במונדיאל, וזו תהיה חתיכת סגירת מעגל. למה סגירת מעגל? כי העונה הזו התחילה כשסוארס ישב ביציע, מושעה מהחודשיים הראשונים של העונה בגלל אותה נשיכה והנה, העונה תסתיים מול קייליני. והיה גם אמצע לעונה הזו, אמצע שהזכיר למה סוארס היה שחקן העונה באנגליה, אמצע בו הוא התחבר בצורה מרשימה מאוד גם לניימאר ובעיקר למסי. סיים אותה עם 16 שערי ליגה, אבל אולי יותר מרשים גם עם 14 בישולים.

 

16 שערי ליגה ו-14 בישולים. לואיס סוארס לצד מסי וניימאר (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
16 שערי ליגה ו-14 בישולים. לואיס סוארס לצד מסי וניימאר(צילום: רויטרס)

 

1. ססק פברגאס, צ'לסי

בכמה עבר: 33 מיליון יורו מברצלונה

האם חלוץ טוב אחר במקום סוארס היה מוריד מקטלניות ברצלונה באופן קריטי? לא בטוח. לעומת זאת, כמעט כל קשר אחר שהיה נכנס לתפקיד של פברגאס בצ'לסי לא היה משפיע כמוהו על הכחולים. פברגאס פשוט התאים בדיוק לז'וזה מוריניו והוא זה שחיבר באופן מושלם בין החלקים במגרש בדרך לאליפות אנגליה. בקדנציה הקודמת בארסנל פברגאס היה כובש הרבה יחסית לקשר ואילו בצ'לסי הוא התמקד בלמסור. 18 בישולי ליגה זה שני באירופה רק לקווין דה-ברוין ושני בישולים בלבד פחות משיא הפרמייר-ליג ששייך לתיירי הנרי.

 

אתם חושבים אחרת? ספרו לכותב

לעמוד הפייסבוק של "הכל מקצועי" / אורי קופר

לחשבון הטוויטר של אורי קופר

 

התאים בדיוק למוריניו. פברגאס (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
התאים בדיוק למוריניו. פברגאס(צילום: רויטרס)

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אריה מליניאק
מומלצים