שתף קטע נבחר

ארה"ב כשלה במתקפת סייבר נגד צ' קוריאה

לפי רויטרס לפני חמש שנים ניסתה המועצה לביטחון לאומי להחדיר למערכות ההפעלה של תוכנית הגרעין הצפון קוריאנית וירוס דומה ל"סטוקסנט", שפגע בצנטריפוגות האיראניות ונטען כי היה בשיתוף פעולה עם ישראל

ארה"ב לא פרצה את רשתות התקשורת של קים (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
ארה"ב לא פרצה את רשתות התקשורת של קים(צילום: רויטרס)

ארה"ב ניסתה להחדיר גרסה של וירוס המחשבים "סטוקסנט" למערכות של תוכנית הגרעין הצפון קוריאנית, אך נחלה כישלון חרוץ. כך לפי סוכנות הידיעות רויטרס.

 

הניסיון האמריקני היה במקביל למתקפת הסייבר במחשבים האיראניים ב-2009 וב-2010, שבה נהרס תהליך העשרת האורניום של אלפי צנטריפוגות. רויטרס וכלי תקשורת אחרים דיווחו אז כי המתקפה על המחשבים האיראניים הייתה מבצע משותף של ארה"ב וישראל.

 

עוד חדשות בעולם:

פגשה את הגבר שהושתלו לו פני אחיה

סוף לגשר "מנעולי האהבה" בפריז

שוב פיגוע של דאעש במסגד בסעודיה: מחבל רצח שלושה

 

גורם במודיעין האמריקני סיפר כי האמריקנים פיתחו וירוס דומה ל"סטוקסנט", שמופעל כאשר הוא נתקל בהגדרות בקוריאנית, אך לא הצליחו לחדור למערכות ההפעלה של תוכנית הנשק הגרעיני של פיונגיאנג. החשאיות המירבית של צפון קוריאה והבידוד הקיצוני של רשתות התקשורת שלה טרפדו את המבצע שהובילו ב-NSA, המועצה לביטחון לאומי.

 

לצפון קוריאה יש כמה מרשתות התקשורת המבודדות ביותר בעולם. רק לרכוש שם מחשב כרוך באישור מהמשטרה ועל גלישה באינטרנט יש הגבלות קפדניות ביותר. לאיראן להבדיל יש גישה פתוחה הרבה יותר בתחום, כולל תקשורת מתמדת עם חברות זרות.

תמונת לוויין של מתקן הגרעין יונגביון בצפון קוריאה (צילום: EPA) (צילום: EPA)
תמונת לוויין של מתקן הגרעין יונגביון בצפון קוריאה(צילום: EPA)
 

מומחי גרעין אומרים שיש דמיון בין הפעילות של צפון קוריאה ואיראן, ושתי המדינות ממשיכות לשתף פעולה בתחום הטכנולוגיה הצבאית. לפי המומחים שתי המדינות משתמשות בצנטריפוגות מסוג P-2. הדמיון בין תוכניות הגרעין גרם ל-NSA לבחור בווירוס שדומה לזה שהשבית את המחשבים האיראניים.

 

ראש ה-NSA לשעבר, קית' אלכסנדר, אמר כי הגבלות האינטרנט הקפדניות של צפון קוריאה הופכות אותה לאחת המדינות היחידות בעולם שיכולות לגרום נזק למחשבים אחרים, אך

להישאר חסינה יחסית משום ש"פעולות התגמול" קשות כל כך. דייב אולברייט, מייסד המכון למדע וביטחון לאומי שמתמצא בתוכנית הגרעין של צפון קוריאה, אמר כי סוכני סייבר אמריקנים ניסו לפרוץ לרשתות הצפון קוריאניות דרך ספקיות מאיראן, פקיסטן או סין.

 

לארה"ב היו מתקפות סייבר רבות לצורכי ריגול, אך צפון קוריאה היא המדינה השנייה אחרי איראן שה-NSA ניסה לחדור למערכות שלה במטרה ברורה לפגוע בציוד הגרעין. כבר תקופה ארוכה מודאגת ארה"ב מתוכנית הגרעין של צפון קוריאה, שלטענתה מפרה את ההסכמים הבינלאומיים.

 

על פיונגיאנג כבר הוטלו סנקציות בגלל תוכנית הגרעין, וגם בעקבות ניסויי הטילים שלה - סנקציות שאותן היא רואה כמתקפה על הזכות להגן על עצמה. בשבוע שעבר אמר מזכיר המדינה האמריקני ג'ון קרי כי וושינגטון וסין דנו בהטלת סנקציות נוספות על צפון קוריאה, צעדים שלדבריו "אפילו לא קרובים" לכאלה שיעצרו את תוכנית הגרעין שלה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
הרודן הצפון קוריאני קים ג'ונג און
צילום: רויטרס
מומלצים