שתף קטע נבחר

בן 14 התמוטט ופונה במצב קשה עקב שתיית אלכוהול

הנער נמצא חבול בראשו והובהל לבית החולים מורדם ומונשם. אחרי בדיקות התבררה הסיבה להתמוטטות

חבול בראשו, במצב קשה, מחוסר הכרה. כך נמצא הלילה (שבת) נער מכרמיאל, שכנראה שתה יותר מדי - וכמעט שילם בחייו. אמש בסביבות חצות נמצא הנער, בן 14, ברחוב הפלמ"ח בעיר. צוות מד"א העניק לו טיפול רפואי ופינה אותו במצב קשה ועם חבלת ראש למרכז הרפואי בנהריה, בעודו מורדם ומונשם.

 

הרקע לאירוע לא היה ברור בתחילה, אולם בעקבות בדיקות בבית החולים התברר כי הנער התמוטט כתוצאה משתיית יתר של אלכוהול. הוא עדיין מורדם ומצבו הוגדר בבוקר בינוני.

 

הפראמדיק שטיפל בילד, אלי לוי מלאך, סיפר שבמקום שבו נמצא הנער התקהלו אנשים שניסו לעזור. "הילד שכב על המדרכה מחוסר הכרה, עם חבלה בראש. הענקנו לו טיפול רפואי והעברנו אותו לנהריה", אמר.

 

סיירת הורים

מנתוני השנתון האחרון של המועצה הלאומית לשלום הילד, עולה כי רוב הפונים לחדרי מיון עקב שימוש באלכוהול הגיעו לשם בשל שימוש לרעה באלכוהול בלא התמכרות. בכל השנים אחוז הבנים שפנו לחדר מיון עקב פגיעה משימוש באלכוהול היה גדול כמעט פי שניים מזה של הבנות. מאז שנת 1998 הולך וקטן אחוז תלמידי כיתות ו' ו-ח' ששתו משקה אלכוהול שלא מטעמי דת לפחות אחת לחודש. לא כך כשמדובר בתלמידי כיתה י'.

 

בכרמיאל פועלת בסופי שבוע "סיירת הורים" שעוברת בגנים הציבוריים ובמקומות התכנסות של נערים במטרה לאתר אירועי אלכוהול ולסייע לבני נוער שתויים. המשטרה והשיטור העירוני פועלים לשפיכת אלכוהול שנמצא בידי נערים השותים אותו בפומבי, דבר שמנוגד לחוק העזר העירוני.

המשטרה פועלת גם מול פיצוציות ובתי עסק המוכרים אלכוהול לבני נוער ואף עורכת לעתים מבצעי "עוקץ" לאיתורם.

 

עם זאת, כל אלה אינם רלוונטיים למקרה שבני הנוער מחליטים לשתות בביתו של אחד הנערים או במסיבות פרטיות. איש חינוך בתחום הלא פורמלי בכרמיאל אמר כי שתיית אלכוהול בקרב בני 14 אינה דבר חריג בכרמיאל בפרט ובארץ בכלל. "אפשר לחלק את הבעיה לשניים", הוא אומר. "הראשונה היא תרבות השתייה שקיימת בישראל. אין אירוע שלא מעורב בו אלכוהול ולפעמים הוא הנושא המרכזי באירוע. כאשר בני נוער מארגנים מסיבה הם לא מתעניינים בתכנים אלא בשאלה מאיפה מביאים אלכוהול למסיבה ומי דואג לזה.

 

"הבעיה השנייה היא הזמינות. אין שום בעיה לבני הנוער בישראל להשיג אלכוהול גם אם הם לא בני 18. גם בעסקים שמקפידים על מכירה רק לבגירים. אין שום בעיה לבקש מבחור בן 18 לרכוש עבורם את המשקה. במקרים אחרים הנערים פשוט מביאים את המשקה מהבית. לא בעיה לסחוב בקבוק אחד מהמלאי של ההורים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גדי קבלו
אילוסטרציה
צילום: גדי קבלו
מומלצים