שתף קטע נבחר

צבא ההאקרים של צפון-קוריאה: "יכולים להרוג"

פרופסור, שערק מצפון-קוריאה, הזהיר כי למשטרו של קים ג'ונג און כ-6,000 האקרים, היכולים לפגוע מרחוק בתשתיות, להרוס הרים ואפילו לגרום למוות

האקרים מצפון-קוריאה יכולים להרוס תשתיות חיוניות ואפילו לגרום למותם של בני-אדם וכל זאת מרחוק. כך הזהיר פרופסור מהמדינה המבודדת, שערק ממנה בשנת 2004.

 

עוד בערוץ דיגיטל:

צפו: לראות את הצבעים בצלילים

סנוקר קוסמי בחלל

 

פרופ' קים הוואנג-קוונג אמר בראיון מיוחד ל-BBC כי בצפון-קוריאה יש לפחות 6,000 האקרים צבאיים. רוב ההאקרים אומנו לפגוע בתשתיות חיוניות בדרום-קוריאה, בין היתר בתחנות כוח או בנקים על-ידי חדירה למחשביהם. פרופ' קים הוסיף כי הוא נמצא בקשר עם דמות מפתח בצפון, שלו יש ידע לגבי מתקפות סייבר מתוכננות.

 

הפגנת תמיכה בקים בצפון-קוריאה. ארכיון (צילום: AP) (צילום: AP)
הפגנת תמיכה בקים בצפון-קוריאה. ארכיון(צילום: AP)

 

"סוכנות הסייבר ההתקפי גדלה בצורה משמעותית והיא מונה למעלה מ-6,000 בני-אדם", אמר פרופ' קים. הוא העריך כי בין 10 ל-20 אחוזים מתקציב הביטחון של צפון-קוריאה מועבר לסוכנות. "למתקפת הסייבר יכולות להיות השפעות דומות לאלו של מתקפה צבאית, כמו הרג בני-אדם והרס ערים".

 

מתקפת סייבר גדולה יוחסה לארצו של קים ג'ונג און. בסוף השנה שעברה הואשמה צפון-קוריאה כי היא זו שפרצה למחשבי "סוני" ואיימה לבצע פיגועים "בנוסח 11 בספטמבר 2001" אם הסרט הלועג לקים ג'ונג און לא ייגנז. צפון-קוריאה איימה בהודעה רשמית שפרסמה אז כי אם ארה"ב תסרב לקיים איתה חקירה משותפת בנושא ותמשיך בהאשמות נגדה - יהיו לכך "השלכות חמורות". בהמשך איימה "לפוצץ את הבית הלבן".

 

לצפון-קוריאה יש כמה מרשתות התקשורת המבודדות ביותר בעולם. רק לרכוש שם מחשב כרוך באישור מהמשטרה ועל גלישה באינטרנט יש הגבלות קפדניות ביותר.

 

לאזרחיה אין כמובן אפשרות של ממש להתחבר לרשת העולמית בשל ההגבלות הדרקוניות שמטיל עליהם המשטר האכזרי של קים ג'ונג און, והשימוש באינטרנט העולמי מוגבל למוסדות ממשלתיים ספורים בלבד ולצרכים מסחריים - מצומצמים גם הם. רק לשם השוואה: בעוד לצפון קוריאה יש ארבע רשתות בלבד המחוברות לאינטרנט, לארה"ב יש יותר מ-152,000 רשתות כאלה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים