שתף קטע נבחר

העליון: אסיר עולם ייצא לתחרות ריצה של בנו

גבר שהורשע ברצח רעייתו ביקש לצאת לאליפות ישראל לנוער באתלטיקה, אך נדחה ע"י שב"ס וע"י המחוזי. פנייה לעליון זיכתה אותו בחופשה המיוחלת

בית המשפט העליון קיבל לאחרונה בקשה שהגיש אסיר עולם שהורשע ברצח רעייתו, ואפשר לו לצאת לחופשה מיוחדת על מנת לצפות באליפות ישראל לנוער בריצה, שבה ישתתף בנו.

 

פסקי דין מעניינים נוספים - בערוץ משפט ב-ynet:

 

האסיר, המרצה עונש מאסר עולם משנת 2000, כופר באשמה עד היום. הוא ביקש להכניסו לסבב החופשות, וספציפית לצאת לחופשה חריגה על מנת לצפות בתחרות. לפני כחודשיים דחה נציב שירות בתי הסוהר את בקשת האסיר לחופשה חריגה, בהתאם לפקודת הנציבות, כיוון שלא מדובר ב"נסיבות הומניטריות חריגות ומיוחדות".

 

בית המשפט המחוזי המחוזי בבאר שבע הביע אמפתיה כלפי המבקש אך דחה את עתירתו וקבע כי הנושא נבחן לעומק על ידי הנציב, שנתן החלטה מפורטת ועניינית בהתחשב במכלול הנסיבות, כולל המלצת ועדת האלימות במשפחה.

 

האסיר הגיש בקשה לערער לעליון וטען שכבר שנים רבות מבטיחים לו בכירים בשירות בתי הסוהר שהוא ייצא לחופשה, מה גם שמדובר ביציאה חד פעמית לצפייה בתחרות, שחשיבותה לבן נתמכת בחוות דעתו של פסיכולוג. האסיר הדגיש כי מאז מאסרו הוא לא יצא לחופשה למעט פעם אחת לפני כחמש שנים – לבר המצווה של בנו.

 

הוא צירף לבקשתו מכתב מילדיו שבו הפצירו בבית המשפט לתת את החופשה, שלה הם משוועים כבר שנים רבות. כמו כן, לבקשה צורף גם מכתב מהפסיכולוג שטיפל בילדים.

 

בשירות בתי הסוהר נטען כי טרם בשלו התנאים לחופשות, כולל חריגות, מאחר שהאסיר עדיין מסוכן "ברמה בינונית", מה גם שלא עבר תהליך טיפולי. לעניין זה הוסבר כי המבקש מסרב להשתלב בטיפולים כיוון שטוען בעקביות לחפותו.

 

מקרה נדיר

בניגוד למחוזי, המשנה לנשיאת העליון אליקים רובינשטיין סבר שיש מקום להתערב בהחלטת הנציב. על פניו, הסביר, אכן נראה שלא מדובר ב"נסיבות הומניטריות חריגות ומיוחדות", אך בכל זאת הצטברו כמה טעמים שהטו את הכף לטובת המבקש, ובראשם העובדה שילדיו מעוניינים מאוד ביציאתו לחופשה זו.

 

השופט ניל הנדל הוסיף כי אף שלא מדובר בנסיבות מיוחדות כמו למשל בר מצווה או חתונה, הדינמיקה של החיים לא תמיד נותנת לסדר את הדברים בסיווג נקי. ובכל זאת, ועל רקע המכלול הבולט במאפייניו, מתן חופשה מיוחדת למטרה המבוקשת עונה על הדרישה.

 

"אכן, עסקינן בנסיבות הומניטאריות חריגות ומיוחדות. יגעתי ומצאתי בזיכרוני רק מקרים מועטים ביותר שדומים להם", ציין השופט הנדל. השופטים ציינו כי הם אינם קובעים מסמרות לגבי יציאתו של האסיר לחופשות באופן כללי.

 

השופט צבי זילברטל הצטרף לחבריו, ובסיכומו של דבר הערעור התקבל באופן חלקי, ונקבע כי המבקש יוכל לצאת לתחרויות בשעה 5:30 בבוקר ויצטרך לשוב עד 21:00 באותו יום.

 

  • לקריאת פסק הדין המלא – לחצו כאן
  • הכתבה באדיבות אתר המשפט הישראלי פסקדין
  • ב"כ המבקש: לא צוין
  • ב"כ המשיב: עו"ד רן רוזנברג
  • עו"ד שרית עוז עוסקת במשפט פלילי
  • הכותבת לא ייצג בתיק

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים