שתף קטע נבחר

שוד הקשישה בי-ם: החשודים נמלטו לרשות?

רעולי פנים נכנסו לביתה של שמחה ארגאק ושדדו כסף ותכשיטים בשווי חצי מיליון שקל. במשטרה סבורים שהחשודים המרכזיים ברחו עם השלל לגדה. בהארכת מעצר של חלק מהמעורבים דיווחה המשטרה על "תיאום עם גורמי חוץ"

 

קורבן השוד שמחה ארגאק (צילום: רועי ינובסקי) (צילום: רועי ינובסקי)
קורבן השוד שמחה ארגאק(צילום: רועי ינובסקי)

בית משפט השלום בירושלים האריך היום (ג') את מעצרם של שלושה מארבעת החשודים שנעצרו בגין מעורבות בשוד ותקיפת הקשישה שמחה ארגאק (78) והמטפלת שלה בשכונת פת בירושלים. באירוע, שפרטיו נחשפו ב-ynet לפני כשבועיים, נגנבו מבית הקשישה תכשיטים וכסף מזומן בשווי של כחצי מיליון שקלים. במהלך הדיון עלתה האפשרות כי החשודים המרכזיים בשוד, ואיתם הכסף והזהב, מסתתרים בשטחי הרשות הפלסטינית.

 

בדיון בבית המשפט היום הדגיש נציג המשטרה שחלה התפתחות משמעותית בחקירה, וחלק מהחשודים אף שחזרו את המעשה. במשטרה ציינו כי הם מתכננים לבצע פעולות חקירה נוספות הדורשות תיאום מול גורמי חוץ. אחד הסנגורים שאל אם מדובר בתיאום מול הרשות הפלסטינית, אולם נציג המשטרה סירב להשיב.

 

מעצרו של אחד החשודים, טארק זרו, הוארך בשמונה ימים ואילו מעצרו של חשוד אחר, מוחמד טוויל, הוארך בשישה ימים. השניים, תושבי מזרח ירושלים, חשודים כי סייעו לשודדים עצמם: הסיעו אותם למקום, שמרו בחוץ בזמן המעשה ונמלטו עם השלל המוערך בכחצי מיליון שקלים.

 

מעצרו של חשוד נוסף, מג'די בחטן, הוארך עד ליום חמישי. אף שלא היה בזירת האירוע, במשטרה חושדים כי יש לו קשר לתכנון המעשה וביצועו, בין היתר משום שהחשודים השתמשו ברכבו. הוא מכחיש כל קשר למעשה. חשוד נוסף שנעצר בחשד שהיה בתוך בית הקשישה עצמו במהלך השוד, מוחמד סוויטי, יובא להארכת מעצר ביום חמישי.

 

האירוע התרחש לפני כשבועיים: שלושה רעולי פנים פרצו לדירה של ארגאק ברחוב ברל לוקר שבה היא שהתה עם המטפלת שלה. הם שדדו כסף ותכשיטים בשווי כולל של כחצי מיליון שקל ונמלטו. מפקד מרחב מוריה, ניצב משנה קובי דוידיאן, הורה על הקמת צוות חקירה מיוחד במחלק חקירות פשעים וזה הביא למעצר ארבעת החשודים, בשנות ה-20 וה-30 לחייהם. שלושה מהם תושבי הכפר עקב ואחד ממחנה הפליטים שועפט. על פי החשד הם ידעו שהקשישה מחזיקה בביתה כסף מזומן ותכשיטים וסיירו במקום יום קודם.

 

עו"ד אכרם חליחל, המייצג את טוויל, אמר כי מרשו מכחיש כל קשר להשתתפות בשוד: "הוא עובד באיסוף גרוטאות ומכירת ברזל, ללא עבר פלילי, לומד במכינה לחשבונאות. הוא היה באזור במסגרת עבודתו ומכחיש כל קשר לאירוע".

 

לדבריו מרשו לא ידע כלל כי באזור מתבצע שוד וכל חטאו היה כי היה במקום הלא נכון בזמן הלא נכון. "ההר יוליד עכבר", הדגיש עו"ד חליחל.

 

השופטת ג'ויה סקפה שפירא כתבה בהחלטתה על הארכת מעצרו של טוויל: "יש ראיות טובות לכך שהוא נכח באירוע ונטל חלק במעגל המבצעים החיצוני. עם זאת יש מקום לבחון טענות בדבר מידת מודעותו של המשיב לתוכנית הכוללת. נוכחות כפי שמיוחסת למשיב באירוע מקיימת קושי לטעון כי המשיב לא ידע כלל באיזה אירוע הוא נוטל חלק".

 

עו"ד יוסי זילברברג, המייצג את טארק זרו: "הוא שיתף פעולה, שחזר וציין שחלקו היה בלהיות ברכב. הוא לא נמנה עם המעגל הפנימי, לא נכנס ולא צפה שיהיה שימוש בכוח. החשוד מביע צער רב על שארע".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רועי ינובסקי
מוחמד טוויל בבית המשפט
צילום: רועי ינובסקי
צילום: יאיר רוזין
עו"ד יוסי זילברברג
צילום: יאיר רוזין
מומלצים