שתף קטע נבחר

כן לארגון פלסטיני באו"ם, לא לזק"א

עוד שיא של אבסורד באו"ם: הועדה שהכירה בארגון שמשתייך לחמאס דחתה את הארגון שמטפל בזירות אסון וטרור

 

אנשי זק"א ליד ארונות נרצחי הפיגוע במרכול הכשר בפריז  (צילום: EPA) (צילום: EPA)
אנשי זק"א ליד ארונות נרצחי הפיגוע במרכול הכשר בפריז (צילום: EPA)

 

האו"ם בחר להעניק לארגון שמשתייך לחמאס מעמד של ארגון מייעץ לאומות המאוחדות, אך באותה ישיבה דחה בקשה דומה מצד הארגון הישראלי זק"א - זיהוי קורבנות אסון - שהוא ארגון התנדבותי יהודי-חרדי המסייע למשטרת ישראל ולכוחות ההצלה בטיפול בזירות אסון ופיגועי טרור בישראל ובכל העולם.

 

זק"א נדחה כבר שלוש שנים על-ידי הוועדה לארגונים לא ממשלתיים של האו"ם מלקבל את המעמד של ארגון מייעץ לאומות המאוחדות. הוועדה לארגונים לא ממשלתיים של האו"ם בחרה להעניק למרכז השיבה הפלסטיני (PRC) מעמד של ארגון מייעץ לאומות המאוחדות. הארגון היושב בבריטניה מקדם תעמולה אנטי-ישראלית באירופה, בזירה הפוליטית, בקמפוסים ובקרב הציבורי האירופי.

 

ב-2010 נקבע בישראל כי הארגון הוא התאחדות בלתי מותרת, בשל היותו חלק מתנועת חמאס. בצו שנחתם על-ידי שר הביטחון דאז אהוד ברק נקבע שמדובר בזרוע ארגונית ומתואמת של תנועת חמאס באירופה. פעיליו, על פי הצו, הם בכירים בחמאס, פועלים לקידום מטרות התנועה באירופה, ומקיימים קשר ישיר עם בכירי חמאס שונים, לרבות ראשי התנועה בדמשק.

 

הקווים המנחים את הארגון הם הכחשת זכותה של ישראל להתקיים, שיבת פליטים לשטח ישראל לצורך כינון מדינה פלסטינית במקום מדינה יהודית, והתנגדות לתהליך שלום. בכירים בארגון ממלאים תפקידים בארגונים אחרים, העוסקים, בין היתר, בהעברת כספים לחמאס. המעמד של ארגון מייעץ מאפשר לארגונים לחזק את השפעתם העולמית ולהפיץ את פעילותם באופן נרחב. זאת, בין היתר, על ידי גישה לוועידות וכנסים באו"ם דוגמת המועצה לזכויות אדם וייצוג קבוע ועצמאי בדיוני האו"ם.

 

הוועדה מורכבת מ-19 מדינות, ביניהן: איראן, סודאן, ונצואלה, קובה, טורקיה , סין, רוסיה, ארצות הברית וישראל. בהצבעה על קבלתו של הארגון כגוף מייעץ הצביעו 12 בעד (בהן איראן, פקיסטן, סודאן, טורקיה, ונצואלה, סין וקובה), שלוש הצביעו נגד (ארצות הברית, אורוגוואי וישראל) ושלוש נמנעו (הודו, רוסיה ויוון). בורונדי נעדרה מההצבעה.

 

לאחר שבחרו במרכז השיבה הפלסטיני החלה הוועדה לדון גם בבקשת ארגון זק"א לקבל מעמד דומה. אלא שגורמים שונים בוועדה הערימו קשיים על בקשת הארגון הישראלי והפנו שאלות קנטרניות כמו "האם אתם פעילים בשטחים?" כדי לדחות את בקשתו לישיבה הבאה בינואר. נציג זק"א בצפון אמריקה צבי גלוק השיב לכל השאלות שהוצבו לארגון, והבהיר כי בכל מקום שבו אנשי זק"א מתבקשים לסייע הם פועלים ללא הבדל דת, גזע, מין ולאום. עוד הבהיר כי בתאונות דרכים או באסונות מסייעים אנשי זק"א לא אחת לנפגעים פלסטינים. בישראל מעריכים כי פלסטין שהיא משקיפה בוועדה דאגה לשתול שאלות פרובוקטיביות בקרב הנציגים הזרים כדי לטרפד את ההכרה בזק"א.

  

במשלחת ישראל באו"ם מציינים כי לנוכח ההליכים בוועדה, בכוונתם להעלות את זק"א להצבעה בינואר 2016 אם שוב יעכבו את הארגון בשלב השאלות והתשובות. שגריר ישראל באו"ם, רון פרושאור אמר אמש: "כאילו אין זה צורם מספיק שהאו"ם קיבל בזרועות פתוחות ארגון התומך בחמאס, באותו יום ממש הוא דחה שוב את זק"א, ארגון שעושה עבודת קודש. זהו ארגון שמתמודד עם הרצח וההרס של אותם ארגוני הטרור שמדינות העולם לא מצליחות או לא רוצות להוקיע. האפשרויות שעומדות בפני האו"ם פשוטות למדי: להמשיך להיכנע בעקביות לטרור או להתחיל להילחם בו".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: עמית שאבי
אמבולנס זק"א. ארכיון
צילום: עמית שאבי
מומלצים