שתף קטע נבחר

אימפריית המסעדות של השרון

גם מחוץ לתל אביב אפשר לאכול טוב: סצינת המסעדות של הוד השרון אולי קטנה, אבל לוהטת יותר מתמיד. אז מה אתם מעדיפים, איטלקי או אסייתי או בראסרי? אלה ההמלצות שלנו

20 ק"מ מתל אביב, הבירה הקולינרית של ישראל, פורחת בשנים האחרונות מיני-סצינה של מסעדות בהוד השרון, כאלה שלחלקן אין מה להתבייש בהשוואה לאחיותיהן מהעיר ההיא. בשנה האחרונה נפתחו כמה מסעדות חדשות ומשובחות, וזו בהחלט סיבה טובה לעשות סדר ולסקור את המקומות ששווה לשים לב אליהם, כולל כמה כאלה ששווה לצאת בשבילם מתל אביב.

 

נונו: איטליה זה כאן

נונו היא אחת התוספות החדשות לסצינת המסעדות בהוד השרון, וללא ספק היהלום שבכתר. זוהי מסעדה איטלקית רחבת ידיים ומעוצבת היטב, שניכר שהושקעה בה מחשבה רבה בכל פרט. מקום כזה שאתה קצת מתפלא למצוא בשכונה מנומנמת למדי בהוד השרון.

 

מעוצבת היטב. נונו (צילום: ניר פלטה)
מעוצבת היטב. נונו(צילום: ניר פלטה)

נראה שהבעלים, יוצאי היי-טק, הסתערו על המיזם החדש שלהם כמו על סטארט-אפ שרוצה לגייס מיליונים. הם נסעו עד לסורנטו שבאיטליה כדי לעבור השתלמות באוכל המקומי, והביאו משם שף שעזר להם להרכיב את התפריט של נונו. והתפריט הזה מעולה, ובאופן מפתיע גם מתומחר בצורה הוגנת מאוד.

 

מומלצים במיוחד השרימפס הפריך (52 שקלים) במנות הראשונות ובעיקריות, פיצה עגבניות מדורה (49 שקלים) או מנה כבדה יותר של קנלוני ראגו עגל (62 שקלים). גם פיצות אחרות שניסינו שם היו מעולות, בין הטובות ביותר שטעמנו בארץ.

 (צילום: יובל מן) (צילום: יובל מן)

 (צילום: יובל מן) (צילום: יובל מן)
(צילום: יובל מן)

אבל בנונו לא מסתפקים באוכל ומייצרים גם יין וגלידה. זה אולי נשמע יומרני, אבל עובד להם מעולה. גם המיקום מתגלה כהברקה: מסתבר שיש קהל הוד השרוני שרעב לאוכל משובח, והמסעדה, שאולי הייתה נבלעת במקום כמו תל אביב, זוהרת כאן כמו פנינה.

 

בטח שמתם לב לתמחור ההוגן ביותר. זוג יכול לצאת מכאן מרוצה, אחרי ערב מפנק, עם חשבון של כ-300 שקלים. מסעדה ברמה הזאת בתל אביב היתה עולה 200 שקל יותר. אל תפספסו.

 

ז'בוטינסקי 2, הוד השרון. 09-8353600

 

הדלי האסייתי:הפתעה מהמזרח הרחוק

חובבי האוכל האסייתי שעברו מתל אביב לאזור הוד השרון-כפר סבא, נתקלו במציאות כואבת - אין כאן סניף של ג'ירף, הרשת החביבה עם התמחור ההוגן. הדלי האסייתי הוא פיצוי הולם למאוכזבים. מדובר במקום קטן ונעים, בגודל של פיצרייה שכונתית פחות או יותר, שמכין אוכל אסייתי טעים אך לא יומרני.

טעים אך לא יומרני. הדלי האסייתי (צילום: בן יוסטר)
טעים אך לא יומרני. הדלי האסייתי(צילום: בן יוסטר)
 

הגענו למסעדה באחד הימים הגשומים של השנה, ומרק הטום יאם (62 שקלים) - מרק פירות ים עשיר על בסיס חלב קוקוס - היה הדבר הכי מנחם שיכולנו לבקש. גם מנה של דניס בטמפורה בתוך לחמניה סינית מאוד (45 שקלים) היתה מעולה, ולצדה התפנקנו בקערה נדיבה של קלמרי מטוגן (44 שקלים) שהגיע עם שני רטבים חריפים. לעיקריות הוגשו ספייר ריבס רכים וטעימים (66 שקלים) ומנה של נודלס ברווז (69 שקלים) שהיתה מוצלחת גם היא, גם אם מתקתקה מדי לטעמי.

 (צילום: יובל מן) (צילום: יובל מן)

 (צילום: יובל מן)

 (צילום: יובל מן)
(צילום: יובל מן)
 

נראה שרוב האנשים מסביבנו בדלי האסייתי הגיעו כדי לחטוף משהו זריז וללכת, אבל אפשר להרגיש שם בנוח גם אם מזמינים מרק, ראשונות, עיקריות וקינוח. זה לא המקום לחגוג בו עם כל המשפחה יום הולדת 80 לסבתא, אבל בהחלט מתאים להגיע לכאן לארוחת צהריים עם בן או בת הזוג או עם חברים. בטח תשמחו לשמוע שהם עושים משלוחים, גם לכפר סבא.

 

הבנים 15,הוד השרון. 09-8992555

 

לולה וקובה: לכל המשפחה

בניגוד לדלי האסייתי, לולה וקובה הוא מקום מצוין לארוחה משפחתית רבת משתתפים. כל אחד ימצא כאן מה לאכול - מהמבורגר ושניצל ועד קדירת ים ואוסובוקו. זה מקום רחב ידיים ונעים עם אווירה כפרית, שמתאים מאוד גם לילדים. אם הגעתם ביום נעים, מומלץ לנצל את מרפסת העץ שבכניסה.

 

היה קצת עצוב להגיע ברביעי בערב ולגלות את המסעדה ריקה למדי, אבל כנראה שהפיצוי על כך מגיע בסופי השבוע כאשר משפחות רבות גודשות את המקום.

 

את הארוחה שלנו במקום פתחנו עם זוג קוקטיילים מוצלחים - קפריניה הדרים (39 שקלים) ואולדפאשן (38 שקלים). לראשונות הזמנו ברוסקטה שרימפס (39 שקלים) וקרפצ'יו בקר (43 שקלים), ולעיקריות כריך סינטה (58 שקלים) ומחבת פירות ים (97 שקלים).

 (צילום: יובל מן) (צילום: יובל מן)

 (צילום: יובל מן) (צילום: יובל מן)
(צילום: יובל מן)
 

הכל היה טעים, אבל לא מסוג המנות שאתה אומר "וואו, איך בא לי לחזור לכאן ולאכול את זה שוב". כנראה שעדיף להיצמד כאן למנות הקלאסיות יותר. במקום מגישים גם ארוחות בוקר מוצלחות. גם אם זו לא מסעדה לאניני טעם, טוב שיש מקום כזה שעונה על צורך של התושבים.

 

מבוא קדם 5, הוד השרון. 09-8352312

 

יצירת המופת של הוד השרון?

בראסרי מופת נפתח ממש לאחרונה בחלל משופץ בהוד השרון שבו שוכן גם קולנוע לב. הבעלים מבטיחים להקפיד על חומרי גלם טריים ואיכותיים, ולפרגן ליקבים ומבשלות בירה כחול-לבן. בעתיד, הם מבטיחים, יפעלו במקום גם מעדנייה ושוק איכרים.

דייט עם האישה? זה המקום. מסעדת מופת (צילום: יח"צ)
דייט עם האישה? זה המקום. מסעדת מופת(צילום: יח"צ)

למרות המיקום, זו לא בדיוק המסעדה מהסוג שהייתם מצפים למצוא צמוד לבית קולנוע. המחירים לא זולים וגם האווירה לא ממש קז'ואל. זה לא מקום לארוחה קלילה לפני או אחרי סרט, וגם לא לארוחה משפחתית רבת משתתפים. דייט עם האישה, או מפגש של כמה חברים - יתאימו יותר.

 

המנות הראשונות היו מוצלחות מאוד: ארנצ'יני פטריות (28 שקלים לשתי חתיכות), סלט תמנון ועשבי תיבול (48 שקלים) וסשימי טונה (48 שקלים) שהיתה המוצלחת בהן. לעיקריות הזמנו חריימה טריפוליטאי, מנה מוכרת שמגיעה כאן עם טוויסט מעניין - שרימפס ששוחים ברוטב לצד הדג. זאת מנה לא גדולה, אבל לצדה הגיעה חלה שכיף לנגב איתה את הרוטב.

 (צילום: תומר אבנון) (צילום: תומר אבנון)
(צילום: תומר אבנון)
 

עיקרית נוספת היתה קדירת שרימפס בחמאת עראק, עגבניות לחות, שעועית רחבה וזיתי קלמטה שתומחרה באופן צנוע יותר (68 שקלים) אך היתה גם פחות מוצלחת. השמרנים ימצאו בתפריט מנות כמו המבורגר, פילה סלמון או סטייק.

 

יהיה מעניין לראות אם השילוב הזה של מסעדת בראסרי שצמודה לבית קולנוע, יוכיח את עצמו. כך או כך, זוהי תוספת מבורכת לסצינת המסעדות של העיר, שמוכיחה שלא צריך לנסוע עד לתל אביב בשביל לבלות ולאכול טוב. כן יירבו.

 

בן גמלא 26, הוד השרון. 09-8664333

 

גוז' ודניאל: הים מגיע לכפר

גוז' ודניאל אמנם לא נמצאת בהוד השרון, אבל שוכנת במרחק של כמה דקות נסיעה ממנה, במושב בני ציון. מי שגר באזור ועוד לא התוודע למסעדה המצוינת הזאת הפסיד.

משתלבת במרחב הכפרי. ג'וז ודניאל (צילום: גיא שרון)
משתלבת במרחב הכפרי. ג'וז ודניאל(צילום: גיא שרון)
 

קודם כל, גוז' ודניאל משתלבת היטב במרחב הכפרי שבו היא נמצאת, וישיבה במרפסת שלה מול הנוף היא חוויה שלא תמצאו בכל מקום אחר, בטח שלא בתל אביב. אבל זאת לא רק האווירה. במקום מקפידים על חומרי גלם מצוינים, שמגיעים בעיקר מהים, ויודעים לטפל בהם היטב. בהתאם לכך, המחירים לא זולים. מנת ריזוטו פירות ים תעלה לכם 120 שקל, אבל חובבי הסי-פוד יתענגו על כל ביס שמביא איתו טעם של ים (ולא של פריזר, כמו במסעדות אחרות).

 

גם ספיישל פילה בר ים (128 שקלים) היה פשוט מצוין. בראשונות אפשר לציין את הקרפצ'יו (54 שקלים) וקלמרטה ים (54 שקלים) - מנה לא שגרתית של פסטה עם חתיכות דג. קינחנו עם bread pudding - עוגת שמרים עם גלידת שוקולד ואגוזים (42 שקלים). גם ארוחות הבוקר שמוגשות במקום, בשיטת המזנון, מצוינות ומומלצות.

 (צילום: יובל מן) (צילום: יובל מן)
(צילום: יובל מן)
 

מי שהקים את המסעדה (והאחים ירזין עזרו פה) ידע היטב מה הוא עושה, וזה מורגש. ירגישו כאן בנוח משפחות שבאו לחגוג יום הולדת, אנשי עסקים בפגישת עבודה וגם זוגות עם תינוקות. האקוסטיקה מצוינת ואפשר לנהל שיחה בלי לצעוק. מומלץ מאוד, גם לתל אביבים.

 

אנשי בראשית (ליד מגדל המים),בני ציון. 09-7714122

 

אסיה מוניקה: מזרח ומערב נפגשים

כבר מהמיקום של אסיה מוניקה, קניון שרונים, אפשר להבין שמדובר במסעדה שמכוונת למכנה משותף רחב ביותר. למעשה, מציעים כאן שני תפריטים - האחד אסייתי (אסיה) והשני אמריקני (מוניקה).

נהנים משני העולמות. אסיה ומוניקה (צילום: בועז לביא)
נהנים משני העולמות. אסיה ומוניקה(צילום: בועז לביא)
 

תוכלו למצוא כאן סושי, נודלס ומנות קארי לצד המבורגרים ונתחי בקר. שני עולמות שונים לחלוטין. המקום מעוצב היטב ודי מהר תשכחו שאתם נמצאים בקניון. אסיה מוניקה היא לא גורמה, וגם לא מתיימרת להיות, אם כי המחירים לא מאוד זולים.

 

הצוות המליץ לנו על מחבת דייגים תאילנדית (88 שקלים), שכוללת שרימפס, קלמרי ודג בחלב קוקוס, עם אורז ליד. רצינו לדגום גם את התפריט האמריקני והזמנו גם מוניקה מיקס דיל פילה בקר - סטייק פרגית קיג’ון ומיני בורגר, מוגש עם פירה ובצל מקורמל (98 שקלים).

 

 (צילום: יובל מן)

 (צילום: יובל מן) (צילום: יובל מן)
(צילום: יובל מן)

האמת, הקינוחים היו מוצלחים יותר: בננה טוק טוק (42 שקלים) - בננה מקורמלת בקרפ עם גלידת פקאן, וטיפיוקה שהוגשה במרק קר של חלב קוקוס ופירות (28 שקלים). מקום נעים.

 

הרקון 2, מתחם שרונים, הוד השרון. 09-7465353

 

צ'ופצ'ופ: אם אתם קרניבורים

נאמר את האמת - קצת קשה לקרוא לצ'ופצ'ופ מסעדה. זה בית אוכל חביב שנמצא על הרחוב הראשי של הוד השרון, דרך רמתיים, אבל מוסתר מההמולה מכיוון שהכניסה אליו צדדית.

 

צ'ופצ'ופ מתעלם לגמרי מהטרנד הטבעוני בריאותי של השנים האחרונות, אבל נהנה מתמיכת הקהילה הפליאוליתית (דיאטת האדם הקדמון), שמסתמכת בעיקר על בשר. החלל קטן מאוד ומגישים שם בשרים (אסאדו, סינטה, אנטריקוט ועוד), שניצלים על הפלנצ'ה ומוגשים בג'בטה או בצלחת לצד תפוחי אדמה או בטטות, סלטים ורטבים.

 (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)

מיקס בצלחת של אסאדו, חזה בקר וחזה הודו (54 שקלים) וסינטה בג'בטה (45 שקלים) היו מוצלחים מאוד, אבל אולי בכל זאת כדאי להוסיף קצת מוצרי עוף ופרגית למי שפחות אוהב בשר אדום, ולהשקיע קצת יותר בסלטים.

 (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)
  

אם אתם באזור, זה מקום שכיף לשבת בו לארוחת צהריים ספונטנית תוך כדי לגימת בירה (במקום מגישים ישראליות כמו דאנסינג קאמל והדובים) כשברקע מוזיקת בלוז, עדות למודל האמריקאי שהבעלים מנסה לגייר.

 

רמתיים 69, הוד השרון. 072-3719415  

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: תומר אבנון
כזה עוד לא טעמתם. חריימה עם שרימפס
צילום: תומר אבנון
מומלצים