שתף קטע נבחר

"חשפנו את מזימת עזמי בשארה ואל-ג'זירה"

עיתון מצרי פרסם תכתובות מייל של הח"כ לשעבר, שנחשד בריגול. "היה ממתווי המדיניות של קטאר ואל-ג'זירה, שניסו להתסיס ולהפיץ מלחמת אחים"

חבר הכנסת לשעבר עזמי בשארה, שנחשד בריגול ונמלט לקטאר, מוצא את עצמו הבוקר (יום ו') שוב במוקד המחלוקת בין שלטון א-סיסי במצרים לבין הנסיכות הקטארית. "אנחנו חושפים היום את המזימה של חבר הכנסת לשעבר והיועץ הקטארי הנוכחי, עזמי בשארה, לתקוע טריז בין מוסדות השלטון לבין הצבא אחרי מהפכת ה-25 בינואר", נכתב בכתבה נרחבת בעיתון המצרי "אל-יום א-סאבע".

 

עוד בחדשות

בותר במסור במכסיקו: מי העלים את דודי דנגור?

צרפת: מתנגדים בחריפות לחרם על ישראל

  

העיתון טען כי לאחרונה הגיעו אליו תכתובות מיילים של בשארה מהשנים האחרונות עם בכירי הנסיכות הקטארית ובראשם אמיר קטאר לשעבר, חמד בן חליפה אל תאני, בנו ואמיר קטאר הנוכחי, תמים בן חמד בן חליפה אל תאני, ומנכ"ל רשת אל-ג'זירה, חמד בן ת'אמר אל ת'אני. התכתובות הועברו לעיתון המצרי על ידי עובד בעיתון "אל-ערבי אל-ג'דיד", היוצא לאור בלונדון, אך ממומן על ידי קטאר. בשארה נחשב למי שייסד את אותו עיתון לונדוני.

 

"התכתובות במייל האישי של בשאר חושפות שהוא היה אחד ממתווי המדיניות של קטאר וערוצי התקשורת החזקים שלה ובראשם אל-ג'זירה ביחס למדינות ערב וביחס להפצת מלחמת אחים באותן מדינות כדי להתסיס את המצב", נכתב בעיתון המצרי שפרסם חלק מהתכתובות.

בשארה. שוב במוקד (צילום: AP) (צילום: AP)
בשארה. שוב במוקד(צילום: AP)

"אני מבקש להעביר את זה לרשת אל-ג'זירה. חשוב וחמור מאוד", נכתב בכותרת של מייל ששלח בשארה ב-16 בפברואר 2011, זמן קצר לאחר פרישת נשיא מצרים חוסני מובארק, לראש מועצת המנהלים של אל-ג'זירה. במייל מציג בשארה טענות שהגיעו אליו כביכול מאחד הצעירים בכיכר תחריר, שלפיהן מנגנוני השלטון במצרים מנסים להתעלם מהמהפכה ולתקוע סכין בגבו של הצבא באמצעות מתן כספים ואמצעי לחימה מבחוץ לקבוצות מסוימות במצרים כדי "לחטוף את המהפכה". הוא ביקש בזמנו לפרסם זאת בבהילות ברשת אל-ג'זירה מפי "מקורות לא מזוהים", כדי שהמסר יעבור לצבא המצרי.

 

בשארה קרא בזמנו לרשת הקטארית להגביר את הקמפיין שלה נגד מנגנוני הביטחון במצרים, וטען כי הם התנהגו בצורה מחשידה במהלך מהפכת ה-25 בינואר. הוא טען אז הצעירים שיצאו להפגין בכיכר תחריר ופתחו בדיאלוג עם הגנרל עומאר סלימאן, אז סגנו של מובארק וראש המודיעין, נעצרו ועונו.

 

חבר הכנסת לשעבר צוטט בכתבה באחת התכתובות שלו עם אמיר קטאר, השייח חמד בן ח'ליפה אל תאני: "דבר תמוה קורה. יש חשש שמנגנוני הביטחון של המדינה יתנקמו. האם אין זה מתאים שהצעירים ידברו עכשיו באל-ג'זירה למשל ובמקומות אחרים כדי שיספרו מה עשו להם, שיעמידו את צבא מצרים בפני האחריות שמוטלת עליו ושיפעילו עליהם לחץ להפסיק זאת? אני מקווה שתסייעו לנו בכך. בבקשה, בזריזות".

הכתבה בעיתון המצרי ()
הכתבה בעיתון המצרי

במייל ששלח לאמיר קטאר לשעבר ב-18 בפברואר 2011 חשף בשארה כי כמה שופטים וביניהם סגן ראש מועצת המדינה, גוף משפטי ממשלתי, מתכוונים להגיש עתירה לתובע הכללי בסוגיית העינויים נגד סלימאן. בשארה אף הביא במייל פרטים של אשת קשר שיכולה להביא לאל-ג'זירה עדויות מצולמות.

 

בעיתון המצרי טענו כי בשארה אימץ בתכתובות את עמדתם של האחים המוסלמים לגבי ההתרחשויות שלאחר מהפכת ה-25 בינואר וכי במיילים ששלח עלו לא אחת שמות של בכירים בארגון וביניהם מוחמד אל-בלתאגי וספות חיג'אזי שמנגנוני הביטחון העלו שאלות בעניינם. השניים, כמו רבים אחרים, נעצרו לאחר המהפכה המצרית השנייה, שהעלתה את א-סיסי לשלטון.

 

התערב במינויים ובסיקור התקשורתי

בשארה, גם לפי העיתון, תועד במיילים כמי שמתערב במינויים של עובדים ברשת אל-ג'זירה, וכן בסיקור התקשורתי של ההתרחשויות במדינות ערב, בייחוד במצרים ובסוריה. נטען כי הוא גם נהג להציע לראיין אישים במדינות ערב שהעמדות שלהם עולות בקנה אחד עם אלו של קטאר ושל הערוץ ושיכולים להעביר אותה בשידורי הערוץ, ובנוסף גם ניסה לשווק אישים לתפקידים ומשרות רמות בערוץ.

 

בעיתון המצרי אף טענו כי עוד לפני מהפכת ה-25 בינואר ניסה בשארה להשפיע על סיקור הערוץ ביחס למתרחש במצרים. בין השאר תועדו תכתובות שלו ממאי 2009 עד סוף 2011 עם בתו של אמיר קטאר, השייחה הינד, שהייתה אמונה על ניהול הדואר האלקטרוני של אביה.

 

בשארה הביע בתכתובות בין השאר את מורת רוחו על הסיקור של אל-ג'זירה את המהומות מול רשות הטלוויזיה בקהיר, שהחלו בהפגנה של המיעוט הקופטי שמחה על הרס כנסייה, מהומות שהובילו בסופו של דבר לעשרות הרוגים. הוא ביקש לנצל את האירועים המדוברים עם הקופטים כדי להראות שהם נרדפים ושאינם מקבלים את זכויותיהם, ושהמיעוטים במצרים נמצאים בסכנה.

 

למרות ניסיונות ההתקרבות בין מצרים לקטאר, המלחמה התקשורתית בין התקשורת המצרית המזוהה עם א-סיסי לבין התקשורת הקטארית המזוהה עם האחים המוסלמים ממשיכה כל העת על רקע תמיכתה של קטאר באחים המוסלמים. עונשי המוות שהוטלו לאחרונה על בכירי הארגון, ובראשם נשיא מצרים המודח, מוחמד מורסי, בוודאי שלא תרמו לרגיעה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איי אף פי
עזמי בשארה
צילום: איי אף פי
מומלצים