שתף קטע נבחר

שני זה השישי החדש: 3 המלצות לבילוי

מתגברים על העייפות של תחילת השבוע, ויוצאים מהבית: ליבי שפרלינג עם שלוש המלצות קולינריות מעניינות - טורטייה של סביצ'ה בורי ופלפלים בדייגו סאן, תפריט אמריקאי ורוקנרול במונשיין וגם תפריט שעושה כבוד לים במסעדת יוליה שבנמל תל אביב

דייגו סאן: פיוז'ן מקסיקני-קוריאני

המסעדה ברחוב המשביר, מעלה על נס את אחד הטרנדים האמריקאיים הלוהטים של העת האחרונה - פיוז'ן מקסיקני קוריאני. היא מציעה שלל מנות מהקצוות הללו, בתוך תפאורה הטובלת בקיטש מוגזם וצבעוני, שהזכיר לנו ריזורט טרופי לוהט (מתחתנים בקרוב? לכו תרביצו שם סשן צילומים).

 

כמו תמיד בז'אנר הלטינו-אסייתי, שאין הולם ממנו לחלוקה, שווה להתמקד בקטנות ולהרכיב ארוחת טעימות מודולארית שמבטאת קצת מכל קבוצה בתפריט. דווקא המנות הגדולות אכזבו, ובראשן הבי בים באפ הקוריאנית. כן אהבנו טורטייה של סביצ'ה בורי ופלפלים, צ'יזבורגר מצ'ך בקר טרי בלחמניה מאודה עם גבינת צ'דר, סלט אטריות סובה, טוסט קוריאני ולחמניות באן מוצלחות במילוי בטן חזיר פריכה. כמו גם, אסור לותר על כל וריאציה אחרת של חזיר מפורק.

 (צילום: אנטולי מיכאלו) (צילום: אנטולי מיכאלו)
(צילום: אנטולי מיכאלו)
 

לא צריך להיות שועל אלכוהול ותיק כדי ליהנות מהקוקטיילים שמוגשים שם, בלוויית מטריה ומניפה של אננס. הבולט שבהם הוא סאקה T - קוקטייל מקורי על בסיס סאקה מעונן לא מסונן. בכל ערב יש די ג'י מתחלף על העמדה, כך ששמח שם ורועש. חובה להזמין מקום מראש.

 (צילום: אנטולי מיכאלו) (צילום: אנטולי מיכאלו)

 (צילום: אנטולי מיכאלו) (צילום: אנטולי מיכאלו)

המשביר 2. תל אביב. 03-5531557

 

מונשיין: שנות ה-20 באמריקה 

המונשיין הוא בר קטנטנן וסודי, כמעט אישי, שעושה כבוד לתקופה הכי רטובה בהיסטוריה של אמריקה, הלא היא תקופת היובש. תפריטי האוכל והמשקאות טובלים בנהרות של ברבן וסירופ מייפל, והכל באוירת דארק אמריקנה של שנות העשרים לצלילי תקליטים של ג'אז ורקנ'רול עמוק וחם. כמה חם.

 (צילום: בן יוסטר) (צילום: בן יוסטר)
(צילום: בן יוסטר)

את המדפים היפים מקשטות צנצנות זכוכית ענקיות ובתוכן שלל סירופים טריים, תמציות ומרקחות ביתיות שהוגים במקום. הללו יתערבבו לכם בכוס הכסופה לכדי קוקטיילים עמוקים וחושניים (אל תוותרו על ספידי גונזלס שבליבו טקילה).  

 (צילום: בן יוסטר)
(צילום: בן יוסטר)
 

תפריט האוכל הוא לא פחות מאשר לונה פארק של גילטי פלז'רס. זללנו סלט סיזר כיפי, ולידו בייגל עם גרבדלקס סלמון טרי טרי, בשרני וטוב. כמו גם כנפיים חריפות פריכות, קורנ-דוג (נקניקיה מצופה בקמח תירס ומזוגגת הרוטב מייפל) ותפוח אדמה מעוך ושרוף ובתוכו אוצר מושחת של בייקון, שמנת חמוצה, צ'ילי אדום וירוק וגם גבינה מותכת.

 (צילום: בן יוסטר) (צילום: בן יוסטר)
(צילום: בן יוסטר)

נהיה חייבות לחזור, כי לא נשאר לנו מקום לסמור'ס ולקולקצייה של גלידות סאנדיי. חובבי האלכוהול יהנו מאוסף תוויות של ויסקי אמריקאי על בסיס תירס ושיפון, טקילה משובחת, רום כהה ושפע עשבים עונתיים שמרעננים את המיקסולוגיה. פתוח כל ערב החל משמונה, וכדאי להזמין מקום מראש כי המקום קטנטן.

 (צילום: בן יוסטר) (צילום: בן יוסטר)

לילנבלום 43, תל אביב. 03-5660481

 

יוליה: עושה כבוד לים

מסעדת יוליה הוותיקה שוכנת בצד השקט של הנמל, מרחק זריקת פריזבי מחוף מציצים. אנחנו נהנים שם לא פעם מארוחות בוקר מספקות מול הגלים, אלא שעם פרוץ הקיץ החלטנו ליהנות שם גם מבריזה של שעת בין ערביים, רגע לפני שהשמש הופכת לכדור ים כתום וענקי וצוללת באופק.

 (צילום: אנטולי מיכאלו) (צילום: אנטולי מיכאלו)
(צילום: אנטולי מיכאלו)

תפריט הערב כולל גם מנות פסטה גדולות ובשרים, אבל כאן שווה להתמקד דווקא במנות שעושות כבוד לים. בראשונות אהבנו סביצ'ה מוסר ים עם אבוקדו, עגבניות צבעוניות וצנוניות שהיה לימוני ורענן, וממנה נפלאה של קלמארי סגול חרוך על הפלאנצ'ה לצד סלט עגבניות חריף ויוגורט, שבוצעה באופן מדויק. בעיקריות הרשימה מנת פילה מוסר צרוב על הפלנצ'ה עם ניוקי טרי אורירי, שרימפס וקלמרי ברוטב עשיר של חמאה ועגבניות וכן כאוס פירות ים - מחבת רוחשת מולים, שרימפס, סרטנים וקלחי תירס קטנטנים ברוטב רוזה צ'יפוטלה מסעיר. חובה להצטייד בפוקצ'ה לספיגת הרוטב.

 (צילום: אנטולי מיכאלו) (צילום: אנטולי מיכאלו)
 

 (צילום: אנטולי מיכאלו) (צילום: אנטולי מיכאלו)
 

 

כעת חוגגים ביוליה עשור להקמתה עם ספיישלים מתחלפים מדי ערב, ומנות חדשות שירעננו את התפריט. דווקא הקוקטיילים אכזבו, ושווה לקברניטי יוליה להעניק לה כמתנת יום הולדת מיקסולוג שירקח עבורה תפריט קוקטיילים קייצי ויצירתי, וילמד את הברמנים דיוק מהו. עד אז, שתו בירות מהמצאי המהודק והתמקדו בים.

 (צילום: אנטולי מיכאלו) (צילום: אנטולי מיכאלו)
(צילום: אנטולי מיכאלו)
 

האנגר 2, נמל תל אביב. כניסה מרחוב יורדי הסירה. 03-5469777

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: בן יוסטר
אווירה אמריקאית במונשיין. בייגל עם גרבדלקס סלמון
צילום: בן יוסטר
מומלצים