שתף קטע נבחר

יום של ירידות בבורסה; דסק"ש נסקה ב-11%

מדד ת"א 25 ירד ב-0.9% ות"א 100 נחלש ב-1.1%; ירידות חדות בשוק האג"ח הממשלתי - האיגרת ל-30 שנה צללה ב-1.2%, האג"ח ל-10 שנים איבדה 0.8%. מניית טאואר נפלה ב-5.4%; מחזור המסחר - 1.6 מיליארד שקל

נעילת מסחר אדומה היום (ג') בבורסה. מחזור המסחר הכללי במניות הסתכם ב-1.6 מיליארד שקל.

 

בשוק איגרות החוב הממשלתיות נרשמו ירידות שערים של עד 1.2% בהובלת האיגרות הארוכות - האיגרת ל-30 שנה צללה ב-1.2%. האג"ח ל-10 שנים (0825) ירדה ב-0.8% והתשואה עלתה ל-2.38%.

 

מדדי מניות

מדד ת"א 25 ירד ב-0.93% ל-1691.56 נקודות, מדד ת"א 100 ירד ב-1.06% ל-1,455.31 נקודות, מדד הבנקים ירד ב-0.1% ל-1,426.45 נקודות ומדד נדל"ן ירד ב-1.33% ל-442.78 נקודות.

 

מניות מובילות

מניית טאואר נפלה ב-5.4%.

 

חברת אודיוקודס דיווחה כי ההכנסות ברבעון השני של 2015 יהיו נמוכות מכפי שצפתה בתחילה. לפי החברה ההכנסות ברבעון השני יהיו נמוכות ב-15%-5% מהשוואה לרבעון הראשון של השנה .

 

דסק"ש נסקה ב-11% במחזור מסחר גבוה. דסק"ש עלתה על רקע ההודעה אתמול על הדחת בן משה מדירקטוריון החברה. ההודעה יצאה לאחר נעילת המסחר אולם הדיווח בעניין פורסם ב"כלכליסט" מוקדם יותר וכבר אתמול ננעלה המניה בקפיצה של 6.7%.

 

בינלאומי מחלק דיבידנד: דירקטוריון הבנק אישר היום חלוקת דיבידנד בהיקף של 60 מיליון שקל. המועד הקובע יהיה -18 ביוני ומועד התשלום ב-30 ביוני. בנוסף עדכן הדירקטוריון את מדיניות הדיבידנד של הבנק ונקבע כי הבנק יחלק בכל שנה עד 50% מהרווח הנקי השנתי של הבנק הראוי לחלוקה.

 

חדוה בר, חברת הנהלת בנק לאומי ומנהלת הסיכונים הראשית בבנק, נבחרה להיות המפקחת על הבנקים הבאה. בר תיכנס לתפקיד בסוף החודש, אז יפרוש מתפקידו המפקח על הבנקים, דודו זקן.

 

יו"ר מיילן רוברט קורי שינה את הטון התוקפני ועובר לדיון ענייני: קורי העביר למנכ"ל טבע ארז ויגודמן מכתב עם דרישה להבהרות ספציפיות בשני ענייינים: האם טבע מתכוונת להגיש בהקדם הצעת רכישה רשמית ומחייבת למיילן, והאם במידה שאכן תגיש הצעה מחייבת, זו תכלול התחייבות מצידה למלא את כל דרישות הרגולטורים בארה"ב, כתנאי מחייב שיאפשר את הרכישה.

 

אנגל משאבים דיווחה שחברת הבת מגדלי העיר חיפה (50%) קיבלה התראה מהבנק המממן כי אם לא תשלם חוב של כ-9.6 מליון שקל (נכון למועד דיווח זה) עד ל-29 ביוני יינקטו נגדה הליכים, ובכלל זה מימוש הערבות. על פי הדיווח חברת הבת ואנגל משאבים פועלות להסדרת פירעון ההלוואה.

 

קבוצת חג'ג' דיווחה כי יגאל ויינשטיין, שותפו של יצחק חג'ג', מבעלי השליטה, במשרד עורכי הדין של חג'ג', מכר אתמול מחוץ לבורסה 800,000 מניות של החברה, במחיר של 7.4 שקל למניה - לאחר המכירה מחזיק ויינשטיין 2.7% ממניות החברה. שער הבסיס של מניית חג'ג' עמד הבוקר על 7.5 שקל.

 

ויינשטיין לא היה בעל עניין לפני המכירה, והדיווח נבע מהיותו מחזיק עם שותף אחר במשרד עורכי הדין (חן בוכניק) למעלה מ-5% במשותף. לאחר המכירה ירדה האחזקה המשותפת של השניים ל-4.3% כך שמעתה לא ידווחו תנועותיו של ויינשטיין. מניית חג'ג' ריכזה אתמול מחזור עצום גם בתוך הבורסה, של כ-8.3 מיליון שקל (בירידה של 1.1%), מול מחזור יומי ממוצע של 480 אלף שקל בחודש האחרון.

 

על פי דיווחים בתקשורת הבינ"ל, קורוס של קנון צפויה לוותר על תוכניותיה להתרחב לשוק האירופאי בשנה הבאה.

פורסם לראשונה 09.06.15, 10:31

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הבורסה בת"א
הבורסה בת"א
צילום: משה גלנץ
מומלצים