שתף קטע נבחר
צילום: גלעד קוולרציק

ניר צוק מגיש: 4 מתכוני עוף קלים

בתבלינים, עם דבש ויין, במילוי פול ולימון או עם חיטה, שומר וכרובית: ניר צוק מכין רביעיית מתכוני עוף ביתיים וקלים להכנה

אם היו צופים לי בעתידות של בזוקה שיום אחד אפתח את גארדן, מקום שמתמחה בצ'יפס ועוף בגריל בדיזינגוף סנטר, כנראה שהייתי מוותר על בזוקות לנצח. המחשבה שבגיל 21 אגיע לירח, היתה נראית לי הגיונית יותר.

 

אני אוהב סוגים רבים ומגוונים של אוכל, אבל את העוף, בסופו של דבר, אוכלים כולם. בארצות רבות נחשב בשר עוף לאיכותי ויוקרתי, וטיפול נכון בו יביא למעדנים טעימים במיוחד. כשאני מטייל בעולם - גם במסעדות של שניים ושלושה כוכבי מישלן - אני מתפתה לא פעם להזמין עוף, ואוח, כמה שאני נהנה בארוחות מפונפנות בצרפת להחזיק ב"פולקע" בידיים, על פי כל כללי הליכות השולחן.

 

אצלי בבית תמיד תהיה מנה של עוף ותמיד יהיה מי שינגוס בו. אפשר לאכול אותו חם ישר מהתנור, אפשר לאכול עוף עם צ'יפס ואפשר לאכול אותו בסנדוויץ' עם מלפפון חמוץ, מיונז וחרדל. ואז, כמו שאמא שלי אומרת, הכי טעים לאכול את העוף מאתמול. אגב, גם כשאוכלים עוף מאתמול וגם לפני שצולים עוף בתנור, כדאי להוציא אותו מראש מהמקרר לקראת ההכנה ולא להשתמש בו קר מהמקרר.

 

באופן אישי אני משתמש בעופות של משק ארצי - עופות טבעיים הניזונים מתזונה צמחונית בלבד. נכון, הם אולי יקרים יותר, אבל גם איכותיים יותר. אז הנה כמה מתכונים של עוף בגריל, טעים, עסיסי, בריא ומשביע, שכל אחד יכול להכין ובקלות.

 

עוף בתבלינים

 

המרכיבים ל-6 מנות:

2 עופות גדולים

 

לתערובת התבלינים:

1 קופסת רסק עגבניות קטנה

2 כוסות יין אדום

5 כוסות מים

4 שיני שום

10 תרמילי הל

2 כפיות מלח

1 כפית כמון

3 כפות פפריקה מתוקה

1/2 כפית אגוז מוסקט טחון

1/2 כפית פלפל אנגלי טחון

10 עלי דפנה

 

אופן ההכנה:

  1. מכינים את תערובת התבלינים: יוצקים את היין לסיר, ומבשלים עד לרתיחה וצמצום קל. מוסיפים את שאר המרכיבים למעט העוף, ומבשלים עד לרתיחה.
  2. טובלים את העופות בתערובת התבלינים, ומסדרים על מגש אפייה. מוסיפים נוזל מהתערובת עד ל-3/4 גובה התבנית.
  3. מכסים בנייר כסף, וצולים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך שעה ורבע.
  4. מסירים את הכיסוי, וממשיכים לצלות במשך 10 דקות עד להשחמה.

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
(צילום: דודו אזולאי)
 

שוקיים בדבש ויין

 

המרכיבים ל-6 מנות:

12 שוקי עוף

 

לרוטב:

4 שיני שום

2 בצלים גדולים

2 כפות פפריקה מתוקה

1 כפית פפריקה חריפה

1 כפית כמון

5 עלי דפנה

1 כפית פלפל אנגלי טחון

1 כפית אגוז מוסקט טחון

250 גרם דבש

1 בקבוק יין לבן

 

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הרוטב: מבשלים את היין בסיר עד לרתיחה, ומוסיפים את שאר המרכיבים למעט השוקיים. ממשיכים לבשל עד לרתיחה.
  2. מסדרים את השוקיים בתבנית אפייה. מוזגים בעדינות את הרוטב על השוקיים. מכסים בנייר כסף, ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 35 דקות.
  3. מסירים את הכיסוי וממשיכים באפייה במשך כ-10 דקות עד להשחמה.

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
(צילום: דודו אזולאי)
 

עופיונים ממולאים בפול ולימון

 

המרכיבים ל-6 סועדים:

6 עופיונים

 

למילוי:

1.5 ק"ג פול טרי וצעיר

8 לימונים

2 כפות שמן זית

מלח ופלפל שחור

פלפל אנגלי טחון

 

אופן ההכנה:

  1. מכינים את המילוי: קוטמים את הקצוות של הפולים וחותכים לעובי של 2 ס"מ. שוטפים את הלימונים היטב, וחותכים עם הקליפה לקוביות בעובי 2 ס"מ. מערבבים את הפולים והלימונים ומטבלים במלח, פלפל שחור, פלפל אנגלי ושמן זית.
  2. ממלאים את העופיונים בתערובת הפול והלימון. את התערובת שנשארת מסדרים בתבנית אפייה, ועליהם מסדרים את העופיונים הממולאים.
  3. מכסים את התבנית בנייר כסף, וצולים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 45 דקות.
  4. מורידים את נייר הכסף, וממשיכים בצלייה במשך 10 דקות עד להשחמה.

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
(צילום: דודו אזולאי)
 

בומב עוף במילוי חיטה, שומר וכרובית

 

המרכיבים ל-6 מנות:

4 חצאי עוף ללא עצמות (לבקש מהקצב)

 

למילוי:

2 כוסות חיטה

2 יחידות שומר, חתוכה לקוביות קטנות

1/2 ראש כרובית, חתוכה לקוביות קטנות

4 שיני שום כתושים

2 בצלים גדולים קצוצים

חופן זעתר טרי קצוץ

מיץ לימון משני לימונים

מלח ופלפל שחור

 

אופן ההכנה:

  1. מכינים את החיטה: מטגנים בסיר עם מעט שמן 2 שיני שום ו-1 בצל עד לקבלת גוון שקוף. מוסיפים את החיטה, ומטגנים במשך 3 דקות. מוסיפים 4 כוסות מים רותחים, מערבבים מעט, מכסים, מנמיכים את האש ומבשלים במשך כ-20 דקות. מסירים את הסיר מהאש, ומשאירים מכוסה במשך 5 דקות.
  2. בסיר עם מעט שמן מטגנים את שיני השום הנותרות ואת הבצל שנותר. מוסיפים את השומר, הכרובית, הזעתר ומיץ הלימון. מטגנים ביחד במשך כ-10 דקות, עד לריכוך קל של השומר. מערבבים עם החיטה ומתבלים במלח ופלפל.
  3. מכינים את העוף: מסדרים את העוף על נייר כסף משומן היטב, כשהצד של העור פונה כלפי מטה. מטבלים את העוף במלח ופלפל. מרימים את העוף ביחד עם נייר הכסף, ומניחים בתוך קערה ליצירת חצי כדור.
  4. ממלאים בתערובת החיטה, ובעזרת הנייר כסף סוגרים לצורת כדור ומהדקים חזק. הופכים לתוך תבנית תנור, כך שהפתח יהיה כלפי מטה.
  5. צולים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 35 דקות. מורידים את הכיסוי, וממשיכים לצלות במשך 10 דקות נוספות עד להשחמה.

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
(צילום: דודו אזולאי)

  • ניר צוק הוא השף והבעלים של מסעדת "קורדיליה" ומסעדת "נועה", ומבעלי מסעדת "גארדן".

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דודו אזולאי
עופיונים ממולאים בפול ולימון
צילום: דודו אזולאי
צילום: גלעד קוולרציק
ניר צוק
צילום: גלעד קוולרציק
מומלצים