שתף קטע נבחר

בשלטון המקומי מתריעים: גבייה מההורים או העלאת הארנונה למימון סייעת שנייה בגנים

ראש העיר מודיעין ויו"ר מרכז השלטון המקומי, ציין במכתב ששלח לשר החינוך בנט כי בשל אישור תקציב 2015 לא יוכלו הרשויות המקומיות לממן את חלקן ברפורמת הכנסת סייעת שנייה בגני הילדים. האפשרויות, לדבריו, גבייה ישירה מההורים או העלאת הארנונה. "כל חריגה מהתקציב שאושר אסורה"

מכשול ראשון ברפורמת הסייעות בגנים: יממה אחרי ששר החינוך נפתלי בנט ושר האוצר משה כחלון הציגו במסיבת עיתונאים את התוכנית להכנסת סייעת שנייה בגני ילדים לגילי 4-3, התריע היום (ג') יו"ר מרכז השלטון מרכז השלטון המקומי על הקושי של הרשויות המקומיות לממן את חלקן ברפורמה. במכתב ששלח לשר החינוך בנט, כתב חיים ביבס המכהן גם כראש העיר מודיעין כי השינוי עלול להוביל להעלאת ארנונה בחלק מהיישובים.

 

ביבס ציין במכתבו כי לרשויות המקומיות אין כל אפשרות לחרוג מתקציב 2015 שכבר אושר ולכן או שמשרד החינוך יממן את הרפורמה במלואה ויתקזז עם הרשויות בתקציב הבא, או שהרשויות יצטרכו לאתר מקורות מימון חיצוניים, כשהאופציות הן בין היתר גבייה ישירה מההורים או כאמור העלאת הארנונה.

 

"בהמשך לסיכומים בנדון, אבקש להדגיש כמה נקודות חשובות בנושא חלקן של הרשויות המקומיות ברפורמה החשובה שגובשה", כתב ביבס לבנט והסביר: "התנהלות הרשות המקומית בשנת 2015 היא על פי התקציב שאושר בתחילת השנה ולא ניתן לחרוג מתקציב זה, שלא כלל את העלויות הכרוכות ברפורמה זו כפי שהוצעה זה מכבר. ידוע לכול, שכל חריגה מהתקציב שאושר היא אסורה בהחלט ועלולה לגרור סנקציות כגון חיוב אישי, ועל כן לא תהיה חריגה לא מאושרת".

 

לפי המתווה שהציגו אתמול ביבס והשרים בנט וכחלון, משרד החינוך יתקצב חלק ניכר מהתוכנית לפי מצבה הסוציו-אקונומי של הרשות, והיא תממן את ההפרש. כך למשל ברשויות שנמצאות באשכולות הנמוכים ביותר יממן משרד החינוך 90 אחוזים מהעלות והרשות תממן עשרה אחוזים. ברשויות באשכולות הגבוהים ביותר יתחלק התקצוב באופן שווה בין המשרד לרשות. במכתבו ציין ביבס כי "הרפורמה תתאפשר אך ורק במימון מלא של משרד החינוך לשנת 2015 שתקוזז ב-2016 בהתאמה. אופציה אחרת היא מימוש הרפורמה רק מינואר 2016, עם אישור תקציב הרשות המקומית בהתאם לכללי משרד הפנים".

ביבס המשיך וציין כי מימון הרפורמה על ידי הרשויות המקומיות מחייב גיוס מקורות נוספים מתוך תקציב הרשויות המקומיות או תוספת לגביה העירונית. "לשם כך אנו מבקשים לאפשר לרשויות המקומיות להמשיך לממן את חלקן באמצעות גבייה ישירה מההורים כפי שנעשה עד כה בחלק מהרשויות, או באמצעות אמצעי מימון אחר, בין היתר גם העלאת ארנונה, שמהווה מקור עיקרי לתקציב הרשות".

 

גורם במרכז השלטון המקומי אמר ל-ynet כי הבעיה שמתוארת במכתב הונחה לא מכבר על שולחנה של מנכ"לית משרד החינוך וגורמים במשרד האוצר ואלה פועלים למצוא פתרון לסוגיה. "אם משרד החינוך לא יממן בספטמבר באופן מלא את הרפורמה, האופציה הנוספת היא גביית הורים. אין עם זה בעיה. יש הורים שמוכנים לשלם עבור חינוך טוב לילדים שלהם. אנשים צריכים להבין שכסף לא גדל על העצים. אולי יש 12-10 מתוך 257 רשויות שיוכלו להביא את הכסף הזה, אבל השאר יצטרכו למצוא את מקורות המימון שהם ברורים לחלוטין".

 

ממרכז השלטון המקומי נמסר בתגובה כי "בהתאם לסיכומים שנערכו עם משרד החינוך ומשרד האוצר, תקציב הרשויות המקומיות לשנת 2015 אושר ועל כן הן אינן רשאיות לחרוג ממנו מבחינה משפטית וחוקית. כפי שסוכם מראש מול מנכ"לית משרד החינוך וצוות משרדה, יישום הרפורמה ידרוש מציאת פתרון תקציבי לשנה הקרובה שיקוזז בשנת 2016".

 

שר החינוך נפתלי בנט אמר כי "הסייעת השנייה לא תמומן על ידי ההורים. משרד החינוך משקיע 400 מיליון שקל והרשויות המקומיות ישתתפו לפי הרצה הסוציו אקונומית של הרשות.

רשויות חלשות ישתתפו ב-10 אחוז ורשויות חזקות ב-50 אחוז, זאת על מנת לצמצם את הפערים. נמשיך לעבוד בשיתוף פעולה מלא עם השלטון המקומי למען ילדי ישראל".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים