שתף קטע נבחר

האם בר אילן הציעה לתא הגאה "עזרה מרבנים"?

הסטודנטים הגאים באוניברסיטה ביקשו לערוך הפנינג ביום הגאווה ברחבה המרכזית בקמפוס. לטענתם, ההנהלה סירבה ולא אישרה גם חלוקת עלוני מידע: "הם אישרו רק פאנל, שבו ישתתפו פסיכולוגים ורבנים, שיוכלו להציע עזרה למשתתפים". ההנהלה מכחישה: להד"ם, הצענו עזרה בארגון

 

ארכיון (צילום: עידו ארז) (צילום: עידו ארז)
ארכיון(צילום: עידו ארז)
 

סערה ומלחמת גרסאות בפתיחת חודש הגאווה: על פי הודעת התאחדות הסטודנטים בישראל, באוניברסיטת בר אילן אסרו לציין את חודש הגאווה במרחב הפתוח של הקמפוס, והציעו ל-90 אנשי התא הגאה לקיים "אירוע מכובד שבו ישתתפו דוברים שונים, כמו פסיכולוגים ורבנים, אשר יוכלו להציע עזרה למשתתפים". אלו, לפי אנשי התא הגאה, דברי דיקן הסטודנטים באוניברסיטה, פרופ' אורי ניר. הסיפור פורסם לראשונה הבוקר (יום ה') בגלי צה"ל.

 

מנגד מתעקשים בהנהלת בר אילן: "בניגוד מוחלט לטענה, האוניברסיטה לא הציעה 'רבנים ופסיכולוגים שיעזרו למשתתפים',אלא הציעה לסייע בארגון האירוע".

 

התא הגאה ביקש לערוך הפנינג ב-22 ביוני ברחבה המרכזית בקמפוס. לפי הודעת התאחדות הסטודנטים, בפגישה אתמול עם פרופ' ניר נמסר לראש התא הגאה, עומר מכלוף, כי לא יתאפשר לחלק עלונים, לחגוג, ולהעלות את מודעות לזכויות הלהט"בים.

 

לטענת הסטודנטים, בפגישה הבהיר פרופ' ניר כי אוניברסיטת בר אילן החליטה לא לאפשר קיום של אירוע בפרהסיה. לדבריהם, היא אישרה רק קיום פאנל אקדמי שייערך באולם סגור ובו ישאו דברים כמה דוברים, שיאושרו תחילה על ידי האוניברסיטה. לטענתם, גם במסגרת הפאנל האוניברסיטה אינה מוכנה לאשר חלוקת עלוני מידע.

 

מכלוף: "יש חשיבות העצומה באירוע ציבורי, שכן קיים בקמפוס ציבור גדול מאוד של סטודנטים השייכים לקהילה הגאה, אך נמצאים בשלבים שונים של תהליך ההשלמה עם הזהות המינית שלהם והיציאה מהארון, ולכן לא מגיעים למפגשים השוטפים של התא,

וגם לא יגיעו לאירוע מבודל אשר יערך באולם סגור. הבהרתי לדיקן שהתא אינו קבוצה טיפולית, ומטרת האירוע אינה מטרה טיפולית-פסיכולוגית. הוספתי ואמרתי כי אני יוצא מהפגישה בלב כבד, ומאוכזב מהתנהלות האוניברסיטה, אשר סירסה את האירוע, ולמרות שפורמלית אישרה קיום של אירוע כלשהו, בפועל דנה את האירוע לכיליון.

 

"אנחנו לא מנותקים מהמציאות. לא באנו עם בקשה לקיים אירוע פרובוקטיבי. אנחנו מודעים לאופי המוסד שבו אנחנו לומדים. כל מה שרצינו זה לארגן אירוע ברחבת הקמפוס עם ארגונים רלוונטים, ליצור נציגות, לנהל דיון. אמירתו של הדיקן בנוגע לרבנים והפסיכולוגים פוגעת מאוד. ניסיתי להבהיר לו שלא מדובר בכיתה טיפולית. האמירה שלו גורמת לי להתבייש במוסד שאני לומד בו".

 

מבר אילן נמסר בתגובה: "בהתחשב בצביונה הדתי של האוניברסיטה, ולנוכח העובדה שהאירוע שביקשו הסטודנטים לקיים איננו קשור לפעילות האקדמית או הסטודנטיאלית, הודיעה ההנהלה כי תאשר קיום אירוע בעל אופי אקדמי באחד האולמות בקמפוס - יום עיון או פאנל - שיעסוק בנושאים הרלוונטיים לקהילה הגאה. בניגוד מוחלט למה שתיארו המארגנים, האוניברסיטה לא הציעה 'רבנים ופסיכולוגים שיעזרו למשתתפים' כפי שתארו המארגנים, אלא הציעה לסייע בארגון האירוע".

 

איתי, סטודנט למדעי המדינה ותקשורת בבר אילן, הוסיף: "אנחנו מבינים את הרגישות, אנחנו לא זרים פה ואנחנו מתחשבים בציבור הדתי. אני לומד פה כבר שנתיים ויש לי הרבה חברים דתיים. הם מבינים את הטענה. לא בהכרח מסכימים איתי, אבל מוכנים לשמוע. התחושה היא שמדירים אותנו, שמקבלים פה כל אחד אחר אבל לא אותנו על בסיס טענה שהיא לא ריאלית בעיניי. האוניברסיטה אומרת לי בעצם 'אין לנו בעיה שתהיה הומו, אבל אל תדבר על זה".

 

גלעד ארדיטי, יו"ר התאחדות הסטודנטים והסטודנטיות, הגיב למקרה: "הקמנו את התאים הגאים עם אגודת הלהט"ב כדי לאפשר לאותה קבוצה מוחלשת לחזק את הסטודנטים שזקוקים לתמיכה וסיוע. לאור העובדה שהתא הגאה בבר אילן פועל בדרכים מתחשבות ולא פרובוקטיביות אנחנו לא רואים סיבה לא לאפשר להם לציין את חודש הגאווה וכמובן תומכים בפעילותם. אנו מצפים מאוניברסיטת בר אילן למצוא את הדרך ההוגנת לאפשר לתאים לפעול ולקדם מטרות חשובות אלו".

 

מנכ"ל האגודה למען הלהט"ב בישראל, עודד פריד: "החלטת בר אילן היא אפליה בוטה של הקהילה הגאה. ההחלטה מהווה הוכחה ניצחת לצורך בפעילות שאותה היא מנסה למנוע. אני קורא לנשיא האוניברסיטה להתערב באופן אישי בסוגייה ולאפשר

את קיומו של אירוע גאווה פומבי בקמפוס". 

ובינתיים: אירוח היסטורי של הלהט"ב בבית הנשיא

נשיא המדינה ראובן (רובי) ריבלין) מארח בשעה זו את חניכי וחניכות ארגון הנוער הגאה "איגי" במסגרת ציון חודש הגאווה. זו הפעם הראשונה בהיסטוריה שהנשיא מארח במשכנו ארגון מקהילת הלהט"ב.

 

ארגון "איגי" מפעיל למעלה כ-60 קבוצות חברתיות למען הנוער הלהט"בי, בהם לוקחים חלק אלפי בנות ובני-נוער לצד פעילות במערכת החינוך הפורמאלית והבלתי פורמאלית.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים