שתף קטע נבחר

אסייתי בצלחת: סלט אטריות צבעוני

רותי קינן ניצלה את שאריות העוף משבת, ושילבה אותם עם אטריות אורז דקיקות ושלל ירקות. התוצאה: סלט אטריות צבעוני ומרענן בסגנון אסייתי שיכול לשמש כארוחה בפני עצמה

בימים שבהם אין כוח אפילו לחשוב על משהו חם לאכול, שלא לדבר על לבשל, האופציה המתבקשת היא מאכלים קרים. באופן טבעי, בראש הרשימה ניצבים סלטים, מאכלים שנעים לאכול וקל להכין בימים חמים.

 

בשבילי, סלט, הוא גם המקום שבו אפשר באמת לזנוח את המתכונים וללכת על מה שמכתיב החשק והדמיון. כל מה שצריך להקפיד עליו הוא שידוך נכון של טעמים ומרקמים. אני משתדלת להתייחס גם לשילוב הצבעים שמונח בסופו של דבר על הצלחת, אף כי עם שפע הירקות הטריים והמבושלים ותוספות של עשבי תיבול רעננים - בעניין הזה בדרך כלל אין צורך להתאמץ.

 

סלט יכול לשמש כפתיח לארוחה דשנה ולהיות גם הארוחה כולה. במקרה כזה, רצוי שיכיל את כל המרכיבים של ארוחה מאוזנת - פחמימות, חלבונים וירקות. וזה בדיוק מה שקורה כשמצרפים יחד שאריות מהארוחה של אתמול, או כאלה שהצטברו במקרר במשך השבוע.

 

גם הסלט הזה התחיל דווקא מהעוף שנותר מארוחת השבת. הצצה במזווה ובמקרר גילתה את כל יתר המרכיבים - כמה ירקות שהולכים עם כל דבר ורטבים ותוספות שתמיד שם, למקרה שמתחשק לנו משהו מהמזרח הרחוק.

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
  

עוף קר הוא דרך מצוינת להעשיר סלטים מכל הסוגים, ולא צריך להמתין שיישאר לכם במקרר: אפשר גם להקפיץ רצועות חזה עוף ולהניח אותן על הסלט הקר בעודן חמות - הטעמים יתמזגו ויתעצמו עוד יותר.

 

האטריות הסיניות (השתמשתי באטריות אורז, אבל גם אחרות יתאימו) לא יגרמו לכם להזיע - די להן בטבילה של כמה דקות במים רותחים, והן מוכנות ומזומנות לקבל כל מה שתוסיפו להן.

 

סלט אטריות אסייתי

אפשר להשתמש בשאריות שמצאתם במקרר, אפשר גם להצטייד בחומרים במיוחד. הסלט הזה כל כך יפה, צבעוני, מרענן ומשביע עד כי תרצו לאמץ אותו בכל הזדמנות.

 

המרכיבים ל-4 מנות:

1/2 חבילה אטריות אורז דקות

1 פלפל אדום, חתוך לרצועות דקות

2 גזרים, חתוכים לרצועות דקיקות

2 מלפפונים, חתוכים לרצועות דקיקות

חופן (כ-1/4 חבילה) נבטי שעועית

2 בצלים ירוקים (החלק הירוק בלבד), חתוכים לפרוסות אלכסוניות דקות

1 כוס (או יותר) פיסות עוף מבושל, מעושן או צלוי

 

לרוטב:

4 כפות רוטב סויה קל

2 כפות סילאן או דבש

1 כף חומץ אורז

מיץ מ-1 ליים או מ-1/2 לימון

1 כפית ג'ינג'ר מרוסק

1 פלפל אדום חריף, קצוץ דק - לא חובה

 

להגשה:

2 כפות עלי כוסברה, קצוצים גס

50 גרם אגוזי קשיו קלויים, קצוצים גס

1 כף שמן שומשום

 

אופן ההכנה:
  1. מבשלים את האטריות במים רותחים במשך 4 דקות. מסננים ושוטפים תחת זרם מים קרים. מנקזים היטב ומעבירים לקערה.
  2. מוסיפים לקערה את כל הירקות החתוכים והעוף, ומערבבים היטב (רצוי בידיים).
  3. מערבבים את כל מרכיבי הרוטב ויוצקים על הסלט. מקפיצים עד שמתערבב.
  4. הגשה: מפזרים על הסלט את עלי הכוסברה ואגוזי הקשיו, ומזלפים למעלה את השמן.

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

לכל הטורים של סיר שמח ושל רותי קינן   

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
סלט אטריות אסייתי
צילום: ירון ברנר
צילום: ירון ברנר
רותי קינן
צילום: ירון ברנר
מומלצים