שתף קטע נבחר

בארגנטינה זה לא צחוק: לכל חולה מגיע ליצן

הצחוק טוב לבריאות, ובכל העולם גובר השימוש בליצנים רפואיים. בבואנוס איירס לקחו את זה צעד קדימה, וחוק חדש מחייב כל בי"ח במחוז לשכור ליצנים

ליצנים רפואיים בארגנטינה (צילום: AP) (צילום: AP)
ליצנים רפואיים בארגנטינה(צילום: AP)

התרופה הכי טובה בעולם מתווספת לסל הבריאות הארגנטינאי: חוק חדש במחוז הגדול ביותר בארגנטינה, בואנוס איירס, קובע כי כל בתי החולים הציבוריים במחוז מחויבים מעתה להעסיק ליצנים רפואיים בצוות כדי לסייע לשמח ילדים חולים. החוק אושר בחודש שעבר וייושם ב-70 בתי החולים הציבוריים באזור במהלך החודשים הקרובים.

 

עוד כתבות ב"לטינוס" - סיפורים מאמריקה הלטינית:

 

בכלי תקשורת במדינה הדרום-אמריקנית דווח כי "כל שירותי הרפואה לילדים במחוז בואנוס איירס, בין אם מדובר בבתי חולים עירוניים או מחוזיים, יצטרכו לשלב מומחים באמנות הליצנות, או למעשה 'ליצנים רפואיים'. הליצנים ישולבו במערכת הבריאות כרפואה משלימה כדי לשמח ילדים חולים המאושפזים בבתי החולים, כמו גם לשמח את משפחותיהם, את הצוות הרפואי ואת הצוות הלא-רפואי".

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

אנדרס קוגן, רופא ילדים שמפקח של תוכנית של ליצנות רפואית באחד מבתי החולים באזור, סיפר שליצנים לא רק גורמים לילדים ולמשפחות שלהם להרגיש טוב יותר לגבי שהותם בבית חולים. הם גם עוזרים לרופאים לקבל מידע מילדים שהם קצת ביישנים, שעברו תקיפה או התעללות, או שפשוט לא יכולים לתקשר מסיבה מסוימת. מומחים בתחום אומרים גם כי צחוק משפר את זרימת הדם, מגדיל את נפח הריאה, מסיר רעלים ומחזק את המערכת החיסונית.

 

דוגמה לכך היא אלחו לקונה בן ה-9, שנותר משותק לאחר שנפגע ממכונית במרס האחרון. אלחו נאלץ לעבור ניתוח פיום קנה, שבו מחדירים צינור אל קנה הנשימה, ובשל כך הוא לא יכול לדבר. אבל שלושה ליצנים בבית חולים בפרברי העיר בואנוס איירס מצליחים לגרום לו לחייך. הליצנים מגיעים לבית החולים בכל יום חמישי ומסתובבים בין חדרי הילדים השונים. "הליצנים עוטים על עצמם אם האפים שלהם ומזמינים אותך לשחק איתם", סיפר מנהל בית החולים, קרלוס קמבוריאן.

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

לודמילה ארנדס, בת-דודתו בת ה-19 של אלחו, אמרה שהליצנים נתנו לבן-דודה משהו לצפות לו. "מאז שהליצנים התחילו לבוא, האחיות שמו לב לשינוי שחל בו. אז הן ביקשו שהליצנים יבואו לעתים קרובות יותר", סיפרה. אחת מהליצניות ששיחקה עם אלחו אמרה: "שיחקנו משחק די איטי ורגוע עם הילד, ופתאום כל

הרופאים והאחיות באו והתחילו לצלם אותנו ואת מה שהוא עושה, אפילו לא הבנו על מה המהומה".

 

לפי החוק החדש, לבתי החולים יהיה מרחב תמרון רחב וכל מרכז רפואי יוכל להחליט בעצמן כמה ליצנים יגיעו למקום ובאיזו תדירות. במחוז בואנוס איירס, הגובל בעיר הבירה של ארגנטינה שנפרדת מהמחוז, חיים כ-15 מיליון בני אדם, שהם כ-40% מאוכלוסיית המדינה כולה.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AP
"כולם רואים את השינוי". ליצנים בפעולה
צילום: AP
מומלצים