שתף קטע נבחר
 

חותכים, כותשים טוחנים

בעזרת הגאדג'ט הנכון החיים במטבח יכולים להפוך מסיוט לחלום: מירי צל דונטי נכנסה למטבח הפרטי שלה, ולא יצאה ממנו עד שלא בדקה וקיבצה את כל האביזרים שיקלו עליכם את מלאכת החיתוך, הכתישה, הגריסה והקיצוץ. פרויקט טחון גס

קיצוץ החומרים לארוחה גוזל חלק ניכר מזמן ההכנה, ולמעשה, לפני הבישול כמעט כל מוצר מזון עובר חיתוך כזה או אחר. בשוק קיימים אביזרים רבים שמטרתם להקל ולפשט את מלאכת החיתוך, הטחינה הכתישה המעיכה והפריסה.

 

לפניכם מבחר אביזרים שיהפכו את מלאכת הקיצוץ לקלה, נוחה ויעילה.

 

 

טוחנים

תמיד עדיף לטחון בשר זמן קצר לפני הבישול, מטעמי בריאות וטעם. אם אתם טוחנים בשר בבית, חשוב מאוד להקפיד לטחון במטחנה נקייה ללא שאריות בשר מהטחינה הקודמת.

 

מטחנת הבשר משמשת גם לטחינת ירקות, דגים, לחם ואפילו להכנת עוגיות, וחלק מהמטחנות אף מצוידות באביזרים נוספים כמו אביזר למילוי נקניקיות ולהכנת קובה.

   

1. מטחנת בשר קנווד (True MG360)

המטחנה כוללת שלוש מסננות לטחינה דקה, בינונית ועבה. כמו גם, אביזר לדחיסת המבורגר ועיצוב קציצות עגולות ומדויקות ואביזר למילוי נקניקיות, להכנת קבב או קובה עם חלל למילוי. הספק: 1400 וואט.

 

ניתן להשיג: בחנויות לאביזרי חשמל

 

2. מטחנת בשר בראון 5 (G1500 Braun Multiquick) 

המטחנה כוללת שלוש מסננות לטחינה דקה, אביזר להכנת קבב או קובה עם חלל למילוי ואביזר למילוי נקניקיות. כמו גם, ישנו במכונה מתג (Reverse) הפועל גם לכיוון ההפוך.

הספק: 1,500 וואט.

 

ניתן להשיג: בחנויות לאביזרי חשמל

מימין: מטחנת בשר קנווד, משמאל: מטחנת בשר בראון 5 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
מימין: מטחנת בשר קנווד, משמאל: מטחנת בשר בראון 5(צילום: דודו אזולאי)
 

קוצצים ומגררים

קוצץ הירקות הפך בשנים האחרונות למוצר פופולרי במיוחד. הוא קוצץ בשניות ירקות לסלט, בצל, שום, עשבי תיבול וגם מרסק אגוזים. אפשר להכין בעזרתו מטבלים, ממרחים ומזון לתינוקות.

 

1. חשמלי קנווד (Multi Mart CH590)  

כולל מיכל 0.2 ליטר עם להב קיצוץ אחד, מיכל 0.5 ליטר עם שני להבים לקיצוץ או לריסוק עדין. לקיצוץ גס - משתמשים רק בלהב התחתון.

למכשיר 2 מהירויות.

הספק: 500 וואט.

 

ניתן להשיג: בחנויות לאביזרי חשמל

  

2. מעבד מזון מיני חשמלי (Russell Hobbs AURA Cope& Blend 300)

קוצץ ובלנדר הכולל שני מכלים של 1,200 מ"ל, כולל מכסים. במכשיר ישנו גם להב ייחודי אליפטי שלוכד, מרסק וקוצץ את החומרים בקלות ושני לחצני מהירויות.

המכשיר מתאים למדיח הכלים.

הספק: 350 וואט.

 

ניתן להשיג: בחנויות אביזרי החשמל

מימין: מעבד מזון חשמלי קנווד, משמאל: מעבד מזון מיני חשמלי (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
מימין: מעבד מזון חשמלי קנווד, משמאל: מעבד מזון מיני חשמלי(צילום: דודו אזולאי)
 

3. קוצץ ידני Master Slicer Superbox - "כרמל דיירקט"

הקוצץ, שזכה לפרס מוצר לשנת 2014 עשה מתיחת פנים ונוספה לו כעת גם מנדולינה. הערכה מכילה: קוצץ ירקות, מקציף, מייבש עשבי תיבול, מסחטת מיץ ומנדולינה עם חמש פומפיות לפריסה, גירור ולג'וליאנים. כמו גם, לקוצץ שלושה להבי נירוסטה ואביזר לייבוש עשבי תיבול.

 

ניתן להשיג: כרמל דיירקט, המלאכה 13 א.ת. צפוני לוד, ובאתר

 

4. פורס ירקות ידני ספירלי Spiral Slicer - "כרמל דיירקט"

וכשעוסקים באביזרים למטבח, אי אפשר שלא להזכיר את הפורס הספירלי הידידותי שבסיבוב ידית פורס, ומסלסל את הירקות והפירות. המוצר מגיע עם ארבעה סכיני נירוסטה אל חלד איכותיים לחיתוך אופטימאלי בצורות שונות.

 

ניתן להשיג: כרמל דיירקט, רחוב המלאכה 13 א.ת. צפוני לוד ובאתר

מימין פורס ירקות ידני ספירל סלייסר ומשמאל מסטר סלייסר סופר בוקס  (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
מימין פורס ירקות ידני ספירל סלייסר ומשמאל מסטר סלייסר סופר בוקס (צילום: דודו אזולאי)
    

5. מזלונה - Zwilling Twin select

מזלונה מתהדרת באיכות ובחדות הסכינים המעולות של "צווילינג", כמו גם בעיצוב הנקי והמדויק וניתן לקצוץ באמצעותה עשבי תיבול במהירות וביעילות. בנוסף, היא כוללת שני סכינים חדים כתער ושתי ידיות לאחיזה נוחה.

 

ניתן להשיג: ברשת חנויות ZWILLING, שבזי 30, נווה צדק תל אביב; שדרות ההסתדרות 271, חיפה ובאתר 

מזלונה  (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
מזלונה (צילום: דודו אזולאי)
 

ובוחותכים ופורסים

הסכין הוא הפריט הכי חשוב במטבח. ככל שהוא איכותי וחד יותר, כך העבודה איתו קלה ונעימה יותר. לפניכם שני סכינים יוצאי דופן שעוררו התפעלות רבה:

 

1. סכין/גרזן - Cleaver 2873 Arcos

נתקלתי בו בביקור קולינרי בספרד, והוקסמתי. זהו גרזן/סכין מטבח מבית "ארקוס" בעיצוב מיוחד: הוא משמש שפים וקצבים ברחבי ספרד לפריסת בשר לפרוסות דקיקות (למשל, לקרפצ'יו), לקיצוץ ירקות ועשבי תיבול ועוד. הסכין מיועד גם לשימוש ביתי. הוא עשוי מנירוסטה איכותית, והוא בעל ידית אגרונומית נוחה לאחיזה.

 

ניתן להשיג: ברשת חנויות "ארקוס קאזה", ובאתר

סכין/גרזן (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
סכין/גרזן(צילום: דודו אזולאי)
 

 

2. סכין DP 5000 Zwilling Miyabi

סכיני "מיאבי" מיוצרים ומעוצבים ביפן בעיר "סקי" תחת פיקוח ושיתוף פעולה עם חברת הסכינים הגרמנית היוקרתית "צווילינג".

סכין DP 5000 Zwilling Miyabi  (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
סכין DP 5000 Zwilling Miyabi (צילום: דודו אזולאי)
 

הלהב של הסכין חזק במיוחד (60 רוקוול חוזק, מה שמאפשר יצירת להב צר וחד במיוחד ששומר על חדותו זמן ארוך יותר). הלהב מצופה ב-32 שכבות של מתכת רכה משני צדדיו, זאת על מנת למנוע מהמזון שנחתך להידבק לסכין. לכל אחד מהסכינים יש מעין טביעת אצבע משלו ומראה שונה, בזכות הנחת השכבות הייחודית.

 

בשורה התחתונה: מדובר בסכין מעולה לחיים, אשר לא רק חד כתער ובאיכות בלתי מתפשרת, אלא גם מתהדר בעיצוב מיוחד במינו.

 

ניתן להשיג: ברשת חנויות ZWILLING, שבזי 30, נווה צדק תל אביב; שדרות ההסתדרות 271, חיפה וגם באתר

 

3. מנדולינה Oxo Good Grrips

המנדולינה של "אוקסו" שבתה את ליבי גם בזכות האיכות וחדות הלהב, אבל בעיקר בגלל העיצוב הפשוט והידידותי למשתמש.

 

במנדולינה תוכלו לפרוס פריסה מדויקת לעובי הרצוי ולג'וליאנים - וכל זה בהזזת כפתור. הלהב עשוי נירוסטה יפנית איכותית, ידית האחיזה והרגליות מצופות גומי, ותופסן הירקות ומגן הידיים מצויד בקפיץ שדוחף את הירק כלפי משטח החיתוך. תענוג.

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
(צילום: דודו אזולאי)
 

ניתן להשיג: בחנויות אביזרי המטבח

 

4. מספריים למטבח של Zwilling

מספריים במטבח הם אביזר הכרחי. אני שולפת אותם מהמגירה לעיתים תכופות, ולכן חשוב לי שהם יהיו חדים ועמידים נגד חלודה.

 

המספריים של "צווילינג" עונים על הצרכים שלי, ובנוסף, אפשר גם להפריד בין שני חלקי המספריים לניקוי ולהשחזה.

מספריים למטבח של Zwilling  (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
מספריים למטבח של Zwilling (צילום: דודו אזולאי)
 

ניתן להשיג: ברשת חנויות ZWILLING, שבזי 30, נווה צדק תל אביב; שדרות ההסתדרות 271, חיפה ובאתר

  

מועכים

גם מעיכת תפוחי אדמה או כל פרי וירק אחר יכולה להיעשות בסטייל ובמקצועיות. אלה הם האביזרים שיעזרו לכם להשתלט על מלאכת המעיכה.

 

1. מועך חשמלי Masha

רוצים פירה תפוחי אדמה רך ואוורירי עשוי כהלכה בכמה דקות? עשו זאת בעזרת ה"מאשה", אביזר חדש שעושה את העבודה באופן מקצועי ובקלות רבה.

 

ה"מאשה" מועך כל ירק או פרי רך או מבושל. תוכלו להשתמש בו להכנת חומוס, רסק תפוחים או אוכל לתינוקות. למכשיר אביזר נוסף להקצפה, והוא קל ונוח לניקוי.

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
(צילום: דודו אזולאי)
 

ניתן להשיג: באתר ובטלפון: 03-9026414; 054-4362445

 

כותשים וגורסים

אין כמו הריח של תבלינים או פולי קפה שנכתשו זה עתה - הארומה מנצחת וגם הטעם. 

 

1. גורס תבלינים חשמלי של Selmor SE919

אם תרצו לטחון סוכר לאבקה, תגלו שבעזרת המכשיר הזה תוכלו לגרוס סוכר לאבקה בשתי דקות בלבד.

 

הגורס של "סלמור" פועל על פולסים, ויש לו קיבולת של 60 גרם. את מיכל הגריסה אפשר לנתק מהמכשיר ולשטוף ביעילות.

גורס תבלינים חשמלי של Selmor SE919  (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
גורס תבלינים חשמלי של Selmor SE919 (צילום: דודו אזולאי)
 

ניתן להשיג: בחנויות אביזרי החשמל

 

2. מכתש ועלי "ארקוסטיל"

בעבר הרחוק מכתש ועלי היה אביזר הכרחי בכל מטבח. נהגו לגרוס בו תבלינים, למעוך שורשים ולערבב חומרים. האיטלקים נשבעים עד היום שפסטו שעשוי בעלי ומכתש משובח וטעים יותר.

 

להלן תהליך הכנת פסטו במכתש ועלי: מועכים צנוברים ושיני שום, מוסיפים מלח גס, גורסים ומערבבים. מועכים עלי בזיליקום וגבינת פרמזן מגוררת, וכשכל התערובת מוכנה מוסיפים שמן זית ומערבבים  - הכל בתוך המכתש.

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
(צילום: דודו אזולאי)

המכתש הלבן עשוי שיש לבן, והמכתש האפור עשוי מסלע גרניט טבעי (צד אחד שלו משמש כמכתש קטן לגריסת תבלינים וצדו השני משמש כמכתש גדול לכתישה, מעיכה וערבוב).

 

ניתן להשיג: ברשת חנויות ארקוסטיל קיטצ'ן

 

3. מטחנות מלח ופלפל - Epicurean Kuhn Rikon

אם בגריסה עסקינן הרי שהמטחנות למלח ופלפל של "קון ריקון" באמת נפלאות: הן פועלות על עיקרון של גלגל שיניים ומנוף שמקל על השימוש.

 

המטחנה עשויה קרמיקה כך שהיא לא נשחקת או מחלידה. ניתן לגרוס בעוביים שונים, והעיצוב מודרני ונוח לשימוש.

מטחנת מלח ופלפל (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
מטחנת מלח ופלפל(צילום: דודו אזולאי)
 

ניתן להשיג: ברשת חנויות "4Chef" ובאתר

  

4. כותש שום Oxo Good Grips

כותש שום מסיבי בעל ידיות נירוסטה בציפוי גומי לאחיזה נוחה. הכותש מעוצב כך שמקסימום שום כתוש ישתחרר מהכותש בזמן הכתישה. לכותש חלק מובנה שבעזרתו אפשר לנקות את החורים בתום השימוש.

כותש שום Oxo Good Grips (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
כותש שום Oxo Good Grips(צילום: דודו אזולאי)

ניתן להשיג: בחנויות אביזרי המטבח המובחרות

 

מגררים

כדאי להשקיע בפומפייה איכותית, שתקל עליכם את החיים במטבח. לטובת מי שנוטה להיפצע - קיימת כפפה מיוחדת שמגנה על האצבעות.

 

1. פומפייה Microplane

לפומפיות של "מיקרופלן" סכינים חדים יוצאי דופן. הפומפייה כוללת מגררת עבה, דקה, דקיקה וסכין פריסה.

פומפייה Microplane  (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
פומפייה Microplane (צילום: דודו אזולאי)

ניתן להשיג: ברשת חנויות ארקוסטיל קיטצ'ן

 

מטרת המדור היא להציג בפני הקוראים מגוון כלים מעניינים וייחודיים בתחום המטבח והקולינריה. למען הסר ספק, יובהר כי אף אחת מהחברות המוצגות לא משלמת תמורת הופעת מוצריה. אנחנו סוקרים רק כלים איכותיים שמשווקים על ידי חברות מוכרות, ובוחרים מתוכם את אלה שעמדו בהצלחה במבחן המעשי.

 

לשאלות ובקשות בנושא אביזרי מטבח אפשר לכתוב למייל: mirizelldonati@gmail.com

 

לכל הכתבות של מירי צל דונטי  

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דודו אזולאי
פורס ירקות ידני ספירלי Spiral Slicer
צילום: דודו אזולאי
מומלצים