שתף קטע נבחר

אל מידאן לרגב: "מזכירה משטרים מתקופות אפלות". השרה בתגובה: "קיבלתי החלטה"

"החלטתך בדבר הקפאת התמיכה לתיאטרון פוגעת קשות בזכויות חוקתיות", כתבו מנהלי תיאטרון אל-מידאן לשרת התרבות מירי רגב - בבקשה לביטולה. על הדברים הגיבה השרה: "הם יוזמנו לשימוע בשבוע הבא"

מנהלי תיאטרון אלמידאן לא אומרים נואש מול החלטת שרת התרבות מירי רגב על הקפאת תקציב התיאטרון בגלל ההצגה "הזמן המקביל" שמספרת את סיפורו של וואליד דקה, רוצח החייל משה תמם ז״ל - ופנו אליה הערב (ג׳) במכתב בקשה לביטול ההחלטה.

 

״ההחלטה נבעה משיקולים פוליטיים גרידא, שהינם שיקולים לא ענייניים והזרים לתכלית לשמה הוענקה סמכות זו, ועל כן דינה פסלות. הקפאת התמיכה הכספית בתיאטרון מזכירה תקופות אפלות של משטרים אנטי-דמוקרטיים בעליל". נכתב במכתב שנשלח מטעם עורכי הדין שמייצגים את התיאטרון.

 

בנוסף, נטען כי ההחלטה על הקפאת התקציב, אינה חוקית. "החלטתך בדבר הקפאת התמיכה לתיאטרון פוגעת קשות בזכויות חוקתיות ונוגדת את עקרונות המשפט המנהלי ועל כן אינה חוקית ודינה בטלות".

 

מירי רגב עם פורום הורים שכולים שהתכנס בעקבות ההצגה ()
מירי רגב עם פורום הורים שכולים שהתכנס בעקבות ההצגה

החלטת השרה על הקפאת התקציב הגיעה בעקבות המלצתו של ד"ר חיים פרלוק, יו"ר המועצה לתרבות ואומנות שחשף היום במהלך בדיון עם השרה ופורום המשפחות השכולות. לפני מספר ימים ערך ביקור בתיאטרון "אל מידאן" ולתדהמתו גילה מספר דברים שמעלים תהייה לגבי מקורות הכספים והעובדה שישנם כספים שמנהלי התיאטרון לא ידעו להסבירם. כמו כן דיווח פרלוק לשרה כי הוא ניהל שיחה עם מנהל התיאטרון וזה השיב לו כי התיאטרון שלו הוא פוליטי.

 

על כך כתבו מנהלי התיאטרון במכתבם כי "ביקורו של פרלוק הוצג להנהלת התיאטרון כביקור ידידותי שמטרתו להכיר את התיאטרון והאנשים העובדים בו. יודגש, כי באף שלב לא צוין בפני מנהל התיאטרון או בפני מי מעובדי התיאטרון כי מדובר בהליך של שימוע או ביקור לצורך בחינת התנהלותו הכלכלית והכספית של התיאטרון. אף לא צוין בפניהם כי קיים כל חשש להתנהלות כספית שאינה תקינה. כך שיש למעשה בהתנהלותו של מר פרלוק משום הטעיית חברי התיאטרון".

 

עוד מוסיפים מהתיאטרון כי בטרם קבלת ההחלטה על הקפאת התקציב "קיימת חובה על הרשות המנהלית לערוך שימוע ולתת זכות טיעון לאותו גוף, דבר אשר לא נעשה במקרה הזה. היה על משרד התרבות לכל הפחות, להביא בפני עובדי התיאטרון את מהות ההאשמה או הטענה המופנות נגדם ושהרשות אמורה להחליט בהן, לתת להם הזדמנות לטיעון לפני ההחלטה ולוודא כי מתכונת הטיעון תהיה הוגנת", נכתב במכתב.

 

במכתב, שמונה 14 סעיפים, נכתב עוד כי משמעות ההחלטה היא הגבלת חופש הביטוי עד כדי ״סתימת פיות״: "משמעה של החלטה זו פגיעה בחופש האומנות והיצירה שהוא בגרעין הזכות לחופש הביטוי ויש בה משום רדיפה פוליטית. מדובר אף בפגיעה בעקרון השמירה על פלורליזם תרבותי וחינוכי שמשרד התרבות מחויב בו. החלטתך גם פוגעת קשות בזכות לשוויון שכן היא מפלה את התאטרון על רקע של השקפה חברתית או פוליטי.

 

אם אכן יש בהצגה כדי לפגוע ברגשות של אנשים מסוימים הטוענים לכך, פגיעה זו אינה עוברת את גבול המותר בחברה דמוקרטית האמורה להיות מבוססת על פלורליזם וסובלנות לדעות שונות ונוגדות. מה גם שלא מדובר בעניין של "קהל שבוי", שכן כל מי שטוענים לפגיעה ברגשותיהם אינם חייבים לצפות בהצגה".

 

בתגובה למכתב אמרה השרה רגב ל-ynet: ״מותר להם לכתוב מה שהם רוצים ואני קיבלתי את ההחלטה. הם יוזמנו לשימוע בשבוע הבא. בנוסף אפגש בעניינם גם עם היועץ המשפטי לממשלה".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אוהד צויגנברג
מירי רגב
צילום: אוהד צויגנברג
לאתר ההטבות
מומלצים