שתף קטע נבחר

יו"ר ועד מגה: "יש מתווה למניות לעובדים"

רשת המזון מנסה למכור סניפי דיסקאונט, אך הקונים הפוטנציאליים לא רוצים לקלוט אלפי עובדים שחתומים בהסכם קיבוצי. יו"ר ועד העובדים, איל אלי: "אנו במו"מ אינטנסיבי. אם היה קונה רציני, הוא לא היה רץ לתקשורת". צפו

מגה ממשיכה לקרוס: הבוקר פורסם שרשת מתכוונת לפטר אלפיים עובדים, ושרשת המזון מנסה למכור את סניפי הדיסקאונט שלה, אבל הקונים הפוטנציאליים לא רוצים לקלוט אלפי עובדים שחתומים תחת הסכם קיבוצי. יו"ר ועד העובדים של מגה, איל אלי, התראיין ל-ynet, והפתיע עם אופציה חדשה שעלתה: "אני יכול להגיד שפרופסור ירון זליכה, עם היועצים המשפטיים שלנו, הכינו מתווה מאוד מסודר, שעובדי החברה יזרימו 40 מיליון שקל בשנה על מנת להציל את מגה, בתנאי שאנחנו נקבל אחוזים בחברה והקצאת מניות לעובדי החברה. כמו כן, דרשנו שני דירקטורים בדירקטוריון". צפו בדיון באולפן ynet.

 

 

"באנו ואמרנו שאם מישהו קולט אותנו תחת ההסכם הקיבוצי, נשקול כל בקשה", אומר איל אלי, "אם היה קונה רציני, הוא לא היה אמור ישר לרוץ לתקשורת. לעובדים אין יכולת לקבוע מי יהיה הבוס שלהם, אבל יחד עם זאת יש להם יכולת, ביחד עם ההסתדרות, לבוא ולדרוש לקיים את ההסכם.

 

  • מגה רוצה למכור 52 סניפים ולפטר 2,000 עובדים
  •  

    "התפקיד שלי הוא לדאוג ל-6000 עובדים לפרנסה. אנחנו חייבים לדאוג למקום העבודה שלנו, שישמור על יציבות והמשכיות. זה משבר מאוד קשה. אנחנו נמצא פתרונות". בתוך כך, יו"ר ההסתדרות, אבי ניסנקורן, זימן אליו לפגישה מחר את נציגי הנהלת רשת מגה ואת נציגי ועד עובדי החברה.

    עדיין קונים בסניף You, הבוקר בפתח תקווה (צילום: עידו ארז) (צילום: עידו ארז)
    עדיין קונים בסניף You, הבוקר בפתח תקווה(צילום: עידו ארז)

     

    בעיה גם עבור הספקים

    למרות התנגדות ועד העובדים לפיטורים, מדובר במהלך שעשוי להציל את מגה ובעיקר את מקור פרנסתם של אלפי עובדים הנותרים תחת ההסכם הקיבוצי, שכן מרבית הסניפים העירוניים רווחיים ובעלי פוטנציאל צמיחה משמעותי. מדובר באסטרטגיה הפוכה לזו שהוביל המנכ"ל הפורש מוטי קרן, אשר פיתח את זרוע הדיסקאונט והשקיע בפרסום רשת You אותה הקים כ-10 מיליון שקל.

     

    גם אם אלון תצליח לקבל את הסכמת העובדים למהלך, יישומו עדיין מהווה אתגר לא מבוטל. הקונים הפוטנציאליים לוי ורביד לא מעוניינים בכל סניפי הדיסקאונט של מגה, שחלקם משתרעים על שטחים גדולים מאד של 6,000–7,000 מ"ר. מעבר לעובדה שמדובר בשטחים גדולים במידה שאינה תואמת את צרכי הרשתות המתחרות, הרי שגם השפעת הגודל על גובה שכר הדירה באותם נכסים יקשה על מגה לקדם את מכירתם.

     

    המכירה למספר גורמים נפרדים הכרחית מכיוון שלוי נתון למגבלות אזוריות בעקבות חוק המזון. קפלן יכול לנסות למצוא דרך להפחית את שכר הדירה בסניפים שיימכרו, אך הדבר יפגע בחברת הנדל"ן של רבוע כחול שהיא חברה ציבורית. אלה חדשות רעות עבור מגה, שכן מכירה ליותר מגורם אחד שמזהה את הדחיפות שבה היא נתונה ויודע לעשות בה שימוש לטובתו תציב את הרשת בעמדת נחיתות במו"מ ותשפיע לרעה על תוצאות הקבוצה בטווח הקצר.

     

    הדחיפות להגיע להבנות עם העובדים נוגעת להתקדמות בתוכנית ההבראה שקפלן נדרש להציג לדירקטוריון אלון רבוע כחול. אחרי שיגיע להבנות עם העובדים, צפוי קפלן לפנות גם לספקי הרשת בבקשת סיוע. בקרב הספקים ישנם חששות כבדים ביחס לעתידה של מגה והשלכותיה של קריסה אפשרית.

     

    מלבד העובדים והספקים, ידרש קפלן להתמודד במסגרת תוכנית ההבראה שירקום גם עם הבנקים להם חייבת מגה כ-600 מיליון שקל, כשעל כ-280 מיליון שקל מהסכום ישנן ערבויות. גורם נוסף שיצטרך לתת את חלקו בתוכנית ההבראה היא רבוע כחול נדל"ן, המשכירה למגה כ-65% מהסניפים.

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים