שתף קטע נבחר

מגה: 650 עובדים ילכו הביתה, 32 סניפים ייסגרו

ההסתדרות וההנהלה הציגו את ההסכם להצלת החברה, במסגרתו 650 עובדים יסיימו את עבודתם ו-32 סניפים ייסגרו. יו"ר הוועד: "הסכם קשה שפוגע בתנאים העודפים של העובדים, אבל האלטרנטיבה היא ללכת הביתה". יו"ר ההסתדרות: "מקווה שמגה תעבור לפסים של יעילות"

650 עובדים יפוטרו ו-32 סניפים ייסגרו - כך קובע הסכם ההבראה שגובש בין ההסתדרות לבין הנהלת רשת הקמעונאות מגה ושפרטיו הוצגו במסיבת עיתונאים משותפת שערכו היום (א') בבית ההסתדרות בתל אביב. העובדים ששהו במקום הביעו דאגה מפרטי ההסכם. אחד העובדים, מנהל מחלקה בתפקידו, שאינו יודע כרגע אם ימשיך בעבודתו, אמר ל-ynet כי "אני מפחד שלא יהיה לי כסף למשכנתא וגם לעובדים שלי לא יהיה". מסיבת העיתנאים הועברה בשידור חי ב-ynet.

 

קראו עוד על המשבר ברשת מגה :

מגה רוצה למכור 52 סניפים ולפטר 2,000 עובדים

ניסנקורן על מגה: "לא תהיה הקפאת הליכים"

אפקט מגה: פלאפון במו"מ לרכישת לקוחות יופון

 

במסגרת ההסכם הוחלט, כי 650 מעובדי החברה יפוטרו, 300 מהם עובדים קבועים, 150 עובדים זמניים וכ-100 עובדי מטה. בנוסף יסגרו 32 סניפים מתוך 190 חנויות החברה, והעובדים יקצצו מתנאי העסקתם כ-200 מיליון שקל בפריסה ל-5 שנים. בתמורה לכך, צפויים העובדים שישארו לקבל שליש ממניות מגה ומנגד יזרימו הבעלים סכום דומה של כ-200 מיליון שקל לתוך מגה. 

 

יו"ר ההסתדרות: "הצלנו את מגה"

ניסנקורן ציין כי החלק הראשון של ההסכם כולל פיטורי עובדים וסגירת סניפים. "הצלנו את מגה", אמר. "יש במגה 6,000 משפחות. ההסכם מסדיר מקום עבודה יציב ואנחנו מסתכלים קדימה עם הרבה אופטימיות לגבי עובדי מגה וההצלחה שלה. אני מקווה שמגה תעבור לפסים של יעילות". ניסנקורן הוסיף כי "ניסינו למזער את מספר הסניפים שייסגרו. היה לי חשוב להשאיר את סניף דימונה וטבריה פתוחים והם יישארו פתוחים, למרות שהם מפסידים כסף. נעשה הכל שכל שאר הסניפים יהיו רווחיים".  

 

מסיבת העיתונאים בבית ההסתדרות בתל אביב (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
מסיבת העיתונאים בבית ההסתדרות בתל אביב(צילום: מוטי קמחי)
ניסנקורן ציין כי החלק השני של ההסכם כולל כניסה של העובדים כשותפים בחברה כאשר שליש מהמניות יוצעו לעובדים. "הם ירכשו שליש מהחברה, ייכנסו לדירקטוריון ואחד מהם יהיה נציג מקצועי - כנראה פרופ' זליכה", אמר. "יש מודל לתהליך של הבראה. אשמח אם זו תהיה אבן בוחן להסכמים שיהיו בעתיד.

 

"זה דבר נכון לראות את העובדים כחלק מהבעלות", הוסיף. "ההנהלה תזרים כסף לחברה, כ-220 מיליון שקל במתכונת שסוכמה. לא יימשכו דיבידנדים ולא בונוסים. יש השתתפות משמעותית של החברה ובעלי המניות. מצפים ונדרוש כפי שעובדי החברה נרתמו להצלתה גם הגורמים בעלי העניין יירתמו להצלתה אני בטוח שזה ייקרה ואני בטוח שאנחנו בדרך הנכונה".

 

עוד ציין יו"ר ההסתדרות כי "זו חברה גדולה מאוד עם פיזור ענק של העובדים מרחבי הארץ, שרוצים להתפרנס בכבוד. חברה חשובה בשוק הקמעונאות שדוגלת בהסכמים קיבוציים, בהסכמים מאורכנים כמה חשוב שיש ארגון עובדים חזק לטובת החברה והעובדים. אמרתי כבר בחמישי שלא תהיה שביתה - אנחנו יודעם מה הנזק ששביתה יכולה לגרום לחברה כזאת. לצרכנים ולעובדים".  


 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

אביגדור קפלן המכהן כיו"ר מגה, אמר כי "ההסכם הזה נדבך חשוב ביותר להבראת מגה. הסכם חדשני של שיתוף והליכה ביחד. העובדים שותפים לבעלות ולרווחים דרך הבראת מגה ויציאתה לדרך המלך. אפשר להגיע להבראה רק אם כל העובדים המעורבים ייתנו גם הם כתף: הספקים בעלי הנדלן והבנקים.

 

קפלן הוסיף כי "זו חברה שפועלת 80 שנה שקמה על בסיס קואופרטיבי שתמשיך לצמוח ולתת שירותי קמעונאות ברחבי הארץ. נעביר מריבוע הכחול סכומים משמעותיים כדי להתניע את תהליך ההבראה. אנחנו רואים במגה מקום עבודה חשוב מאוד. חברה חשובה בשוק הקמעונאות, שתמשיך לפעול".

 

קפלן אמר ל-ynet, כי על אף שמגה מורידה הילוך בשוק ההארד דיסקאונט (הרשתות הזולות), חצי מסניפי רשת ההארד דיסקאונט של מגה, you, לא ייסגרו. כלומר, 18 סניפים ייסגרו מתוך 37. הוא הוסיף כי לא ידוע עדיין אלו סניפים של you, מגה ומגה בעיר ייסגרו, וכי הדבר יתברר בעוד כשבוע שבועיים. למגה בעיר יש 120 סניפים ובסך הכל יש לרשת 180 סניפים.

  

מנכ"ל מגה: "לא רוצים תספורות"

מנכ"ל מגה, רביב ברוקמאייר, אמר כי "אנו עדים לצעד ראשון למהלך משמעותי שאמור להביא את החברה לפסים עסקיים נורמליים ולהחזירה לתוכניות העסקיות שלה. מפה והלאה, בשוך הטקסים, עלינו לעבוד קשה מאוד, פעם אחת להטמיע את התוכנית ופעם אחת לחבר את הספקים לתוך התהליך, לראות כיצד לייצר פה מצבים במסגרתם נצליח להרוויח, ולייצר מהלכים שישפרו את הצעת הערך לצרכן שיעזרו לעבור את התקופה הקשה שעומדת לפנינו ויקלו מאוד על תזרים המזומנים שנכנס לרשת.

מנכ"ל מגה, רביב ברוקמאייר. "נקטנו צד" (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
מנכ"ל מגה, רביב ברוקמאייר. "נקטנו צד"(צילום: מוטי קמחי)

"אנחנו לא רוצים תספורות כאלה ואחרות אלא דחייה מסוימת של התשלומים לתקופה מסוימת", הוסיף. "לוותר על כזה מחזור על כזה מספר של חנויות לא היה קל. זה גם ישפיע על השוק עצמו. נקטנו באסטרטגיה, לקחנו דרך, נקטנו צד".

 

ברוקמאייר ציין בדבריו כי "ננסה לצקת תוכן בעולם שקוראים לו מגה בעיר ונמתן את הפעילות שלנו בשוק ההארד דיסקאונט בו אנחנו מדממים בתחרות. זה מתבקש וזה נכון. עלינו לשחק בקלפים החזקים שלנו. אין סיבה להיגרר לתחרות במקומות שהם לא אזורי הנוחות שלנו. יחד עם זאת, אנחנו לא יוצאים משוק ההארד דיסקאונט.

 

יו"ר הסתדרות המעו"ף ארנון בר דוד, ציין כי "אנחנו על סף חתימה על הסכם היסטורי שיציל אותה לשנים הבאות. אנחנו יודעים שמגה מדממת. אנחנו ניקח את מגה. האחריות על מפרנס משפחה שמרוויח שכר מינימום, היתה כל הזמן לנגד עינינו. ניקח את מגה בחזרה למקום שהיתה בו".

 

יו"ר ועד העובדים אייל אלי, אמר כי "בשנה האחרונה התמודדנו עם תחרות לא הוגנת... ניהלו אותנו לא נכון. את ריבוע נדלן הוציאו מאיתנו. לא נתנו אמון בחברי הדירקטוריון. קופאית שעובדת 4 שעות במגה מרוויחה 2,400 שקל. קראתי שיש לנו תנאים עודפים. יש לנו קרן השתלמות זו בושה?  פנו למתחרים שלנו שיתנו גם הם תנאים כאלה.

 

אלי הוסיף כי "קיבלנו החלטות קשות קשות עבור ציבור העובדים שלנו. כדי שהאוניה הענקית הזאת לא תשקע. היו לנו חששות, גם לי, שמגה יורדת מהמפה. יש משפחות ששני ההורים עובדים במגה. לקחנו 35 מיליון שקל מכל העובדים כדי שבתשיעי לחודש תהיה להם משכורת. אמנם פחות מקודם, אבל תהיה להם משעורת. תארו לכם 6,000 איש הולכים ללשכת העבודה. זה לא שוויתרנו בלי לקבל כלום. שליש הרשת תהיה שייכת לעובדים. זה הסכם קשה שפוגע בתנאים העודפים של עובדי מגה. אבל האלטרנטיבה היא ללכת הביתה".

 

השתתפה בהכנת הידיעה נורית קדוש, כלכליסט


פורסם לראשונה 21/06/2015 08:29

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מוטי קמחי
יו"ר ההסתדרות ניסנקורן. "אנחנו בדרך הנכונה"
צילום: מוטי קמחי
מומלצים