שתף קטע נבחר

מחאת העקבים: משרד הכלכלה דורש הסברים מאל על

בעקבות דרישתו של שר הכלכלה אריה דרעי - נציבות שוויון הזדמנויות בעבודה פנתה למנכ"ל חברת התעופה, בדרישה לספק הסברים על הנוהל לפיו הונחו הדיילות לנעול נעלי עקב עד עליית כלל הנוסעים למטוס: "חשד לאפליה, לכאורה, בתנאי העבודה מחמת מגדר"

יום לאחר ששר הכלכלה אריה דרעי הביע תמיכה במחאת דיילות אל על נגד ההנחייה לנעול נעלי עקב עד עליית כלל הנוסעים למטוס - ל-ynet נודע כי נציבות שוויון הזדמנויות בעבודה פנתה הבוקר (ג') למנכ"ל אל על, דוד מימון, בדרישה לקבל הסברים על הנוהל החדש בחברה. "ישנו חשד לאפליה, לכאורה, בתנאי העבודה מחמת מגדר. ההנחיה מגלמת תפישה מגדרית שלילית של עובדות החברה", נכתב.

 

 

מאז שנחשף ב- ynet לפני שבועיים הנוהל החדש באל על, לפיו נדרשות הדיילות לנעול נעלי עקב עד לעליית כלל הנוסעים למטוס, סערו הרוחות בחברת התעופה הישראלית. חברות כנסת מתחו ביקורת, ארגוני נשים זעמו, אך הנהלת אל על עדיין מסרבת לחזור בה מהנחייה שהוסברה כ-"פרקטיקה מקובלת בענף התעופה בעולם".

 

הבוקר (ג'), כפי שמפורסם כאן לראשונה, שלחה עו"ד שירי לב-רן לביא, נציבה אזורית במחוז תל אביב של נציבות שוויון הזדמנויות בעבודה, מכתב למנכ"ל אל על בדרישה לקבל הסברים על הנוהל שלדבריה מכיל אפליה מגדרית המנוגדת לחוק.

 

"מהפרסומים עולה כי החברה הנחתה את דיילות החברה להאריך את משך נעילת הנעליים ה'ייצוגיות', דהיינו נעלי עקב, עד לאחר שהנוסעים יסיימו להתיישב במקומותיהם", נכתב במכתב. "על פניו, בנסיבות המתוארות לעיל, הנחית החברה מעלה חשד לאפליה לכאורה, בתנאי עבודה מחמת מגדר".

 

על פי חוק, נקבע כי קביעת תנאים שלא ממין העניין, תחשב כאפליה. "כפי שבוודאי ידוע לכם, תנאי העבודה מורכבים ממספר משתנים, ובתוכו גם קוד הלבוש או המדים הנהוגים במקום העבודה. דרישת מעסיק, המחייבת עובדות לנעול נעלי עקב במהלך העבודה, מבלי שהדבר מתחייב מאופי או מהות התפקיד, מדגישה תפישה מגדרית שלילית של עובדות החברה".

 

במכתב של עו"ד לב-רן לביא, מצוין בנוסף כי נורמות התנהגות הבנויות על סטריאוטיפים אינן רק בבחינת אפליה בתנאי העבודה של העובדות, אלא משמעותן לקיחת חלק בעיצוב האישה כאובייקט מיני. "נורמות מסוג זה מקבעות את המעמד החברתי הנחות של נשים, המשפיע על מעמדן בשוק העבודה וחוזר חלילה. זאת לצד פגיעה פיזית אפשרית הטמונה בנעילת נעלי עקב". בתוך 7 ימים, נדרשת הנהלת אל על להעביר את התייחסותה להנחיה החדשה ולטענות הנציבות.

 

נציבות שוויון הזדמנויות בעבודה, הינה זרוע מבצעת במשרד הכלכלה הפועלת לאכיפת שוויון הזדמנויות בעבודה. בסמכות הנציבות לטפל בכל חשד לאפליה ולהגיש תביעות לבתי הדין לעבודה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים