שתף קטע נבחר

מחקר ענק: האם ילדים של הומואים ולסביות פחות מפותחים?

חוקרים אמריקנים בדקו מעל 19 אלף מחקרים במטרה למצוא את התשובה האם קיימים הבדלים בין ילדים לזוגות חד מיניים, לבין ילדים שבמשפחתם יש גם אמא וגם אבא. אז מה הדרך הטובה לגדל ילדים?

מי צודק - נירו או סתיו? במרכז אחת הסערות שסיפקה העונה האחרונה של "האח הגדול" בישראל, עמד ויכוח בין נירו לוי לסתיו סטרשקו על ילדים להורים הומוסקסואליים. לוי טען שילדים אלו בהכרח יהיו בעייתיים ו"מתוסבכים", בעוד סטרשקו ציטט מחקרים שקבעו כי מדובר בילדים מוצלחים ומושקעים במיוחד. 

 

כעת יש תשובה לשאלה שמעסיקה רבים גם מחוץ לתוכנית הריאליטי: חוקרים מאוניברסיטת אורגון שבדקו אלפי מחקרים, ביקשו להשיב על הסוגיה כיצד מתפתחים הילדים לזוגות הומואים ולסביות, והאם יש הבדל ביניהם לבין ילדים להורים הטרוסקסואלים.

 

קראו עוד על הורות חד מינית:

מחקר קובע: ילדים של הומואים ולסביות – מאושרים ובריאים יותר

האם הורות חד-מינית פוגעת בילד?

איך אפשר להשוות פונדקאות לזנות? טור של אב טרי

 

משפחה חד מינית. "מקווים שתוצאות המחקר תביא לקבלה של נישואים חד מיניים ברחבי העולם" (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
משפחה חד מינית. "מקווים שתוצאות המחקר תביא לקבלה של נישואים חד מיניים ברחבי העולם"(צילום: shutterstock)

 

יתרון למשפחות חד מיניות באחדות המשפחה

החוקרים בדקו 19 אלף מחקרים ומאמרים שעסקו בהורות חד מינית, בין השנים 1977 עד 2013. מהמחקר לא נמצאו הבדלים פסיכולוגיים, מנטליים, נפשיים או בריאותיים בין ילדים להורים הומואים ולסביות, לבין ילדים אחרים.

 

"אין הבדל משמעותי בין ילדים להורים חד מיניים לילדים אחרים" אמר פרופ' ריאן לייט, מומחה לסוציולוגיה שעמד בראש צוות החוקרים, "למיטב ידיעתנו, זוהי הסקירה הנרחבת ביותר שנעשתה עד כה בנושא, ונותר לקוות שהיא תביא לקבלה של נישואים חד מיניים ברחבי העולם".

 

המחקר עומד בקנה אחד עם ממצאים קודמים: אחד הפרסומים האחרונים שנערך על ידי חוקרי אוניברסיטת מלבורן, מצא גם כי לא היה הבדל בין ילדים להורים חד מיניים לילדים להורים הטרוסקסואליים בסעיפים שכלו בדיקות רפואיות והתנהגות רגשית.

 

במצב הבריאות הכללי ואחדות המשפחה, נמצא אפילו יתרון במשפחות חד מיניות, שהשיגו ציון גבוה ב-6% לעומת משפחות הטרוסקסואליות. גם כאשר החוקרים הסירו משתנים שעלולים היו להשפיע על התוצאות, כמו מצב סוציואקונומי, מקום מגורים, השכלת ההורים או ההכנסה החודשית, נותרו התוצאות בעינן.

 

חלוקה שווה באחריות ההורית

אחת מהשערות החוקרים, היא שההבדל נעוץ בחלוקה השווה של מטלות הבית ושל האחריות ההורית, בקרב משפחות חד מיניות. החוקרים הסבירו כי במרבית המשפחות ההטרוסקסואליות, אין חלוקה שווה של ההורות, ופעמים רבות זו האם שנושאת ברוב מטלות גידול הילדים במהלך היממה. עובדה זו, ככל הנראה, היא פקטור המשפיע על התפתחות הילד.

 

לפני כשנתיים פרסם האיגוד האמריקני לרפואת ילדים מסמך הנחיות חדש, הקובע כי יש לאפשר נישואים חד מיניים, לטובת התפתחותם התקינה של הילדים, וכי התפתחות ילדים במשפחות אלה היא תקינה, ושווה לזו שבמשפחות הטרוסקסואליות.

 

המסמך שפורסם בכתב העת לרפואת ילדים Pediatrics, ציין כי בהתבסס על מחקרים רבים שנערכו בעבר, ילדים להורים חד מיניים מתפתחים באופן תקין וזהה לילדים שהוריהם הטרוסקסואליים, כשלהורים ישנה תמיכה כלכלית וחברתית ומחוייבות זוגית של ההורים.

 

אפליה ופגיעה בזכויות החברתיות והכלכליות של הורים חד מיניים, קובע האיגוד, פוגעת באיכות חייו של הילד ובהתפתחותו, ולפיכך יש לאפשר מתן זכויות שוות גם לזוגות הומואים ולסביות.

 

האיגוד הוסיף כי על רופאי הילדים לסייע לכל הילדים ולהוריהם, בלא קשר לאוריינטציה המינית, לבנות משפחות יציבות ובריאות העונות על צרכי הילדים, ולקדם מדיניות של תמיכה במשפחות חד מיניות.

 

הכל תלוי בהורים

"תחום ההורות החד מיני הוא חדש יחסית בעולם ולא נערכו בו הרבה מחקרים" הסביר פסיכולוג הילדים ד"ר שי חן גל, "עם זאת, מקובלת התפיסה כיום שההתפתחות של הילד קשורה קשר הדוק להתמודדות של ההורים עם המשפחה החד מינית".

 

"העובדה ששני ההורים מאותו מין היא אובייקטיבית" מסביר ד"ר חן גל, "אין כאן טוב או רע. יש כאן נתון, שלילד יש אבא ואבא או אימא ואבא. ומה שחשוב הוא כיצד ההורים מתייחסים למצב. אם הזוג החד מיני מתייחס לכך כמצב טבעי בריא וטוב, הרי שגם הילד יתפוס את המצב כטבעי בריא וטוב ולא יפתח מצוקות שנובעות מההורות החד מינית.

 

"ילד כזה ידע גם להתמודד עם סיטואציות לא פשוטות בהן הוא עלול להיתקל, כמו הערות או הצקות. אבל בשורה התחתונה, אין שום סיבה שילד לזוג חד הורי, לא יגדל ויתפתח ככל הילדים, באושר ובריאות".




 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
"אם ההורים מתייחסים למצב בטבעיות, הילד לא יפתח מצוקות"
צילום: shutterstock
מומלצים