וול סטריט ננעלה בירידות על רקע משבר יוון
אחרי יומיים של עליות, דאו ג'ונס ירד ב-1%, ונאסד"ק ו-S&P 500 השילו 0.7%. מונסנטו איבדה 5.7% אחרי דו"חות מאכזבים, ונטפליקס עברה מעליות חדות לירידה של 0.6% בלבד אחרי שקרל אייקן מכר את מניותיו בחברה
המבחר בבורסת וול סטריט בניו יורק ננעל הערב (ד') בירידות שערים.
מדדי מניות
מדד הדאו ג'ונס ירד ב-0.98% ל-17,966.07 נקודות, מדד הנאסד"ק ירד ב-0.73% ל-5,122.41 נקודות ומדד S&P 500 ירד ב-0.74% ל-2,104.86 נקודות.
ברקע המסחר
הנפט הגולמי מסוג WTI ירד ב-1.3% ל-60.24 דולר לחבית בבורסת הסחורות של ניו-יורק. הזהב סיים היום את המסחר בירידה של 0.3%, ומחירו נקבע על 1,172.9 דולר לאונקיה.
מגמה מעורבת בסיום המסחר באירופה - כאשר הדרמה ביוון לא באה לידי ביטוי בשווקים. אתונה איבדה היום 1.8%, כאשר שאר מדדי היבשת רשמו ירידות מתונות בהרבה. דאקס בגרמניה איבד 0.6%, קאק הצרפתי ירד ב-0.3%, ופוטסי הבריטי עלה ב-0.2%
נתון הצמיחה המתוקן לרבעון הראשון בארה"ב עמד על ירידה של 0.2% - בדיוק בהתאם לתחזיות המוקדמות של האנליסטים. צריכה פרטית חזקה מכפי שהעריכו בתחילה היא שאחראית לתיקון כלפי מעלה של ההתכווצות, לעומת נתון קודם של התכווצות של 0.7%. הצריכה הפרטית, המייצגת 70% מהכלכלה האמריקאית, התרחבה ב-2.1% ולא ב-1.8% כפי שדווח בחודש שעבר. הכלכלה התרחבה ב-2.2% ברבעון הרביעי של השנה שעברה.
מניות במרכז
גולדמן זאקס ממליצים לעבור למניית פורד, על חשבון ג'נרל מוטורס. בגולדמן העלו המלצה ל"קנייה" למניית פורד, והורידו המלצה ל"נייטרלי" למניית GM.
אחרי ראלי בלתי פוסק מאז ההנפקה - מניית צמידי הכושר FitBit מאבדת משוויה.
על רקע השיא במניית תוכן הווידיאו באינטרנט נטפליקס - המשקיע האקטיביסט קרל אייקן צייץ היום כי מכר את יתרת אחזקתו במניות החברה. נכון ל-31 במרץ, אייקן החזיק 1.4 מיליון מניות של נטפליקס. מניית החברה ירדה ב-0.6%
מונסנטו דיווחה על תוצאות כספיות - החברה עברה את תחזיות הרווח אך איכזה בשורת המכירות. התחזית לחברה היתה למכירות של 4.63 מיליארד דולר, כאשר המכירות בפועל עמדו על 4.58 מיליארד דולר. הרווח המתואם למניה עמד על 2.39 דולר, כאשר התחזית היתה לרווח מתואם של 2.06 דולר למניה. במקביל לדו"חות דיווחה מונסנטו על תוכנית קיצוץ הוצאות של 300-500 מיליון דולר עד 2017. המניה איבדה 5.7%
יצרנית המטוסים בואינג הודיעה אמש על פרישתו של המנכ"ל ג'ים מקנרני (Jim McNerney). מקנרני, שעמד בראש החברה בעשור האחרון, יעזוב את תפקידו ב-1 ביולי. מחליפו בתפקיד יהיה סמנכ"ל התפעול דניס מילנבורג (Dennis Muilenburg), שהצטרף לחברה בתפקיד מתמחה לפני 30 שנה.
אלקוברה שוב מאכזבת את המשקיעים. חברת הביומד לא עמדה ביעדים הראשוניים בניסוי לתרופה ל-X שביר, אף שיעדי המשנה של הניסוי הושגו. המנייה מגיבה בנפילה של 25% בטרום מסחר בניו יורק.
מניית פייסבוק נסחרת בשיא כל הזמנים, כאשר שווי השוק של החברה עקף אתמול, לראשונה בהיסטוריה, את זה של וול מארט. אתמול סיימה מניית פייסבוק את המסחר בעלייה חדה של 3.7% ושווי השוק של החברה נקבע על 237.97 מיליארד דולר. מניית וול מארט ירדה ב-0.3% ושווי השוק של החברה עמד נכון לנעילת המסחר על 234.42 מיליארד דולר.