שתף קטע נבחר

לפני פרישה: איך לתכנן את תקופת הפנסיה

היציאה לפנסיה מסמנת התחלה של תקופה יפה אחרי שנות עבודה ארוכות; אך מהווה פרשת דרכים משמעותית מבחינה פיננסית. כך תיערכו אליה - מדריך

היציאה לפנסיה אמורה לסמן את תחילתה של תקופה יפה: אנחנו יוצאים לדרך חדשה אחרי שנות עבודה ארוכות, נהנים משקט ומחיי משפחה ומתפנים להגשים חלומות ישנים ולחוות חוויות חדשות.

 

 

עם זאת, גיל הפרישה מהווה גם פרשת דרכים משמעותית מבחינה פיננסית, הדורשת היערכות, תכנון והתמודדות עם מטרות האופייניות לתקופה זו - שימור איכות החיים הנוכחית; שיפור רמת החיים; מילוי הזמן הפנוי והגשמת חלומות; יכולת לתמוך פיננסית בילדים ובנכדים; שמירה על מוכנות פיננסית במקרה של בעיה בריאותית; ודאגה לביטחון הפיננסי של היקרים לכם לאחר שתלכו לעולמכם.

 

מדובר בצרכים לא פשוטים ליישום בכל שלב בחיים, אך במיוחד במועד הפרישה, בגלל הריבית הנמוכה במשק, עלייה משמעותית בתוחלת החיים וירידה משמעותית בהכנסה החודשית, המתרחשת בדרך כלל לאחר שפורשים מהעבודה.

 

קחו בחשבון את התחשיב הבא: אם אתם באחת מקרנות הפנסיה הישנות, צפויה לכם ירידה של 30% בהכנסה. אם אתם שייכים לאחת מהקרנות החדשות, אתם עלולים לספוג ירידה חדה של לא פחות מ-60% מהכנסתכם לפני הפרישה.

 

לאור הנתונים הדרמטיים האלה, כל אחד חייב לקבל שורה משמעותית של החלטות. זה מתחיל הרבה לפני גיל הפרישה. גם היום, כשלפניכם עוד שנים ארוכות של עבודה, כדאי שתיישמו מספר טיפים חשובים כדי להגיע לפרישה מוכנים מבחינה כלכלית.

 

למשל, התחילו לחסוך בגיל צעיר; בטחו את כל רכיבי השכר שלכם; ודאו שיעור הפרשה מירבי לקרן פנסיה; אל תמשכו כספים, כולל כספי פיצויים, במעבר בין עבודות; נצלו את הטבות המס; הקצו חלק מהנכסים הפיננסיים לגיל הפרישה להשלמת הכנסה; וכן הלאה.

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

 

פרשת דרכים קריטית

כשאתם כבר רגע לפני הפרישה, עליכם לתכנן את השנים הבאות בקפידה. נסו לעשות זאת על פי הפירוט הבא:

  1. חישוב זרם ההכנסות ההוניות והתקציביות במועד הפרישה.
  2. חישוב הסכומים שתצטרכו בפועל לפי צרכים, מטרות ויעדים.
  3. חישוב הפער בין ההכנסה בפועל לצרכים.
  4. תכנון הכנסות והוצאות שוטפות.
  5. צביעת נכסים למטרות ספציפיות.
  6. התאמת רמת הסיכון, חלוקת נכסים ואפיקי השקעה של הנכסים הפנסיונים והפיננסים.
  7. תכנון מס

 

אנחנו בבנק הפועלים מבינים היטב את פרשת הדרכים הקריטית הזאת, ואף מודעים לעובדה כי למרבית לקוחותינו אין את הידע, המערכות והזמן לדאוג לשלב זה של החיים. כתוצאה מכך, וכחלק מהחזון שלנו לעודד צמיחה פיננסית אישית, החלטנו למקד את מערך הייעוץ בהכנת לקוחותינו בצורה הטובה ביותר לפרישה ולהתנהלות פיננסית נכונה לאחר גיל הפרישה.

 

לשם כך, בנינו מערכת ייעוץ חדשה ופורצת דרך המותאמת בדיוק למגזר זה - מגזר הוותיקים החדשים. באמצעות מערכת זו, אנו מסוגלים לספק ללקוח ייעוץ הנותן מענה לכלל הדילמות שהוצגו, בהתחשב בכלל נכסיו הפנסיונים והפיננסים.

 

בשיחת הייעוץ נבחנים גם הנכסים החוץ-בנקאיים של הלקוח, כמו קרנות השתלמות, קופות גמל, ביטוחי מנהלים, קרנות פנסיה ותיקות וחדשות, לצד נכסים המנוהלים בחשבונו בבנק - פקדונות, תוכניות חיסכון, ניירות ערך בארץ ובחו"ל וכיו"ב.

 

הייעוץ הוא אובייקטיבי, ללא העדפות של יצרנים או מוצרים פנסיונים, וניתן ללא עלות על ידי יועצי השקעות שעברו הכשרות ייעודיות, בנוסף לרמתם המקצועית המובילה במערכת הבנקאית. אל תהססו להיעזר בגורם מקצועי בתקופה חשובה זו של חייכם. אם תקבלו את הייעוץ הנכון בזמן הנכון, תוכלו לצאת לתקופה החדשה תוך תכנון נכון, שיבטיח לכם שנים רגועות יותר ליהנות מהחופש - אותו הרווחתם בהרבה עבודה קשה. בהצלחה!

 

הכותב הוא מנהל אגף בנקאות קמעונאית בבנק הפועלים

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים