שתף קטע נבחר

צפו: חדש וקטלני - מזל"ט קמיקזה ישראלי

חג בשמיים, מתביית על המטרה - ואז צולל לכיוון הקרקע ומתפוצץ עם חומר נפץ ואלפי רסיסים. ynet מפרסם לראשונה את סרטון ההדגמה של ה-K1

  

  

בחודשים הקרובים יסתיים פיתוחו של אחד מאמצעי הלחימה היעילים והקטלניים שפותחו בישראל בשנים האחרונות - ה-K1. מדובר במזל"ט בגודל ובמשקל של עוף דורס. שמו של המזל"ט, שסרטון הדמיה שלו נחשף כאן לראשונה, נגזר מאופיו הקטלני - קמיקזה-קילר. הוא מפותח ומיוצר על ידי עובדים ומהנדסים ישראליים בפס ייצור מהמתקדמים והגדולים בעולם של מל"טים קטנים ובינוניים בחברת איירונאוטיקס הישראלית הפועלת ביבנה. עדיין לא ברור אם צה"ל ירכוש אותו.

 

תמונה ראשונה של K1 ומפרטו הוצגו בתערוכת הסלון האווירי האחרונה בפריז, ואב-טיפוס מהדגם כבר צלח בשבועות האחרונים ניסוי מבצעי ראשון בשדה הניסויים של מערכת הביטחון בדרום הארץ.

 

K1 מכיל ראש קרב הנושא 2.5 ק"ג חומר נפץ עם 4,000 רסיסי טונגסטן שיכולים להתפזר בעוצמה ברדיוס של 25 מטרים מנקודת הפגיעה. על המזל"ט הזעיר והתמים למראה מותקן מטע"ד אלקטרו-אופטי קטן אך מתקדם במשקל 300 גרמים שמעניק תמונה איכותית יחסית, ביום ובלילה. המטע"ד מיועד פחות לאיסוף מודיעין, ויותר להתבייתות על המטרה ולבקרת נזקים במצב שאחד מהמזל"טים לא "מתאבד" על האויב.

 

המטרות של K1 נחשבות לכירורגיות וכוללות כלי רכב קלים או חוליות של מחבלים. המזל"ט יכול להתפוצץ גם באוויר מעט מעל למטרה, ויש לו יכולת לשהות לאוויר במשך שעתיים-שעתיים וחצי, בשקט יחסי. בניגוד למל"טים דומים אחרים הקיימים בעולם, K1 יכול לחזור למפעיליו ולנחות בקרבם ללא פגע אם המשימה מתבטלת ברגע האחרון, אלמנט שמייתר הכנת שטח השמדה עבורו וחוסך פריטים ממנו.

 

עמוס מתן, מנכ"ל איירונאוטיקס, הסביר כי "יתרון נוסף נוגע לשימוש בתחנות הקרקע המפעילות אותו, בדמות צג מחשב קטן וקשיח, מקלדת או ג'ויסטיקים לצד אנטנה, שניתן לנייד בקלות בשטח ללא קרונות או מערכות כבדות. מאותה תחנה קרקעית של מל"טי האורביטור שלנו, הגדולים יותר ומיועדים לאיסוף מודיעין, ניתן להפעיל גם את K1".

 

עוד ציין כי הוא "בלתי נצפה ובלתי פגיע, זול בהרבה מטילים המיועדים למשימות זהות, ועלותו יכולה להגיע לעד עשרות אלפים בודדים של דולרים ליחידה". טווח התקשורת מתחנת הקרקע של K1 הוא ורסטילי בהתאם לגודל האטנה שעמה יוצאים למשימה, ויכול לנוע בין 50 ל-100 ק"מ.

 

בשבועות האחרונים החלו מגעים בין החברה הישראלית, שרוב אמצעי הלחימה שהיא מייצרת נמכרים לחו"ל (50 צבאות זרים בעולם, בכל היבשות), לבין לקוחות זרים שהביעו עניין ברכישה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים